הוחלט - הגבלת מס' עוברים בהפריה ל-2

tglus

New member
הוחלט - הגבלת מס' עוברים בהפריה ל-2

"משרד הבריאות שינה מדיניות ההפריות החוץ-גופיות: מעתה יוחזרו לרחם רק שני עוברים." ואם באמת יגבילו את מחזורי הטיפול - מה זה אומר לגבינו?

kasa

New member
מי החליט ? מתי הוחלט ? איפה פורסם ?

אני יודעת שזה היה על הפרק. איפה שמעת שהתקבלה החלטה ? אשמח אם תצרפי קישור. פתאום נראה שכולם נגדנו....

tglus

New member
צירפתי קישור כנראה שלא עבר. מצ"ב.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2797357,00.html

נועם@בת

New member
החלטה מבורכת

נייר העמדה היה מוכן כבר הרבה זמן וטוב שסוףסוף הוא אומץ. ההחלטה הזאת תצמצם קת את הטענות שלנו ושל האוצר
. אנחנו לא נוכל לטעון כי נשים יסתכנו ויבקשו יותר עוברים והאוצר לא יכול לטעון שלידות פגים תאומים ושלישיות מונע את התרופות מילדים חולי סרטן. אני מניחה שבמקרים מסויימים יוחזרו יותר עוברים. כמוש כיום ההנחיה היא להחזיר 3 אבל מחזירים גם יותר. הסיכוי להריון כאשר מחזריקים 3 עוברים לא גדול בהרבה מהסיכוי ב2 עוברים, אבל הסיכוי להריון של 3 כן גדל ומהווה סיכון ממשי. בקישורי פורום פוריות יש קטגוריה בנושא הריון רב עוברי. זה נהדר כשרואים שלישיה שלילדים בריאים ונחמדים, אבל כשהריון רב עוברי מסתיים מוקדם מידי או רע מידי זה שברון לב לכולם ולמרות הרצון העז שלנו לילד בכל מחיר, חשוב שתהיה תוית למחיר וחוק שעוסק לגבות מחירים מסוג כזה. צריך רק לקחת בחשבון שבהזרעות הסיכון הזה קיים עדיין. נועם

הרמוניה

New member
השאלה אם זה גורף או שיש שיקול

דעת לרופאים-בכפוף למקרים אינדיוידואלים. אני לא בטוחה שגם בגילאים מבוגרים יותר ואחרי הרבה נסיונות IVF יש מקום להתעקש רק על 2 הרמוניה

יש מקרים של שיקול דעת

לפי הכתבה במקרים חריגים של נשים בגיל מבוגר או נשים לאחר מספר רב של טיפולים יהיה מקום לשיקול דעת.

הנושא עלה היום גם בטלויזיה

בתכנית הבוקר של ערוץ 2 רואיין נציג משרד הבריאות נושא הראיון - עלייה באחוז התמותה של תינוקות בארץ נשאל המרואיין מה הסיבות לעלייה תשובתו הייתה - הסיבה העיקרית היא גידול בהפריות המבחנה ומכאן גידול בהריונות מרובי העוברים המראיין, דב גיל-הר, הקשה והזכיר את הקיצוץ בנושאי ההפריות והתשובה לכך הייתה פשוטה - בשל כך אנו מגבילים את מספר העוברים המוחזרים להבנתי - התשובה של משרד הבריאות מחזקת את טענותינו בנימוק להצעת האוצר נאמר הלא כי מטרת הקיצוץ בהפריות היא להביא לפחות עלויות של פגיות ועלויות בטיפולים בהם בהמשך השנים כעת, כאשר משרד הבריאות מדגיש כי הבעיה אינה בעצם ההפרייה אלא בריבוי העוברים המוחזרים - קל להראות כי הפתרון הנכון הוא לא לקצץ במספר הטיפולים אשר יביא אותנו המטופלים לפינה שתאלץ אותנו לדרוש החזרה של עוברים רבים יותר לשם העלאת ההסתברות להצלחה אלא הפתרון הוא לאפשר מספר טיפולים על פי הצורך הבריאותי ובכך להבטיח המשך הריונות שאינם מוגדרים כהריונות בסיכון גבוה

גליxx

New member
או ש...

ההצעה באה לחסום את הטעון שבעקבות הקיצוצים במספר הטיפולים-מטופלים יבקשו להחזיר יותר עוברים כל טיפול. כך מראש הם מטפלים בבעייה הזו על ידי זה שלא תווצר.

neta2

New member
אז כעת יוגבלו הטיפולים וגם מספר

העוברים שיוחזרו.. ממש ששון ושמחה.. איזה חיים נפלאים במדינה
ועד היום הבנתי את ההגבלה של 2 עוברים, ואף עשיתי זאת, אולם אם יוגבלו לי מספר הטיפולים אין סיכוי שמיהו יעצור אותי במספר העוברים שאחזיר.

אפרת12

New member
אני חושבת שההנחיה הזו כבר היתה

קיימת - אני זוכרת בגלל שמדובר שם על המקרים החריגים כמו גיל האישה. אז אולי עכשיו יתחילו להקפיד יותר

עמית@

New member
נטע- לא מסכימה איתך הפעם

להחזיר יותר עוברים זה מסוכן, לא רק לך- אבל בעיקר לילדייך העתידיים. סיבוכי הפגות והלידה המוקדמת הם קשים ביותר. ומחקרים הראו שהסיכוי (כשהעוברים+מצב האשה תקינים) לא עולה משמעותית כשמחזירים יותר עוברים (אלא במקרי קיצון- של גיל מבוגר ועוברים גרועים, וכשלונות חוזרים) מה יועיל לנו אם כולן יחזרו המון עוברים והפגיות יקרסו והתינוקות ימותו??

neta2

New member
עמית - את צודקת. וכך גם פעלתי

עד היום. אני התכוונתי שאם אכן החוק של הגבלת מספר טיפולי הפוריות יעבור , אני מניחה שיהיו מצבים בהם נשים יחזירו יותר מ- 2.. במקרים בהם יש עוברים באיכות גרועה ועוד. אני מסכימה איתך. אני כמובן לא הולכת להחזיר יותר מ- 2, 3 עוברים, אבל במידה ויהיו לי עוברים שאינם באיכות טובה אולי הייתי שוקלת להחזיר גם 4 אבל כעת זה גם בלתי אפשרי. ואני מאלו שסוברות כי זה בהחלט מסוכן להחזיר יותר מ- 2!!! רק קשה לי מגוון הרב של ההגבלות על ראשנו

ההנחיה כבר קיימת

קרוב לשנתיים. המסקנה שלי היא תוצאה של החלטה שקיבל רופא בהפרייה האחרונה שעברתי לא להחזיר יותר משניים (למרות שהיו תשעה עוברים בעלי חלוקה טובה) ניסיתי לשכנע להחזיר יותר (הפריה קודמת כללה שלושה עוברים והיא נכשלה) בסופו של דבר הוא לא וויתר ושכנע אותי להחזיר רק שניים , מהם התפתח עובר אחד, הילדה המקסימה שלי.

קלקסנית

New member
מאיקקלומין אפשר להכנס להריון מרובה

עוברים. לא חייבים להגיע להפריות כדי להיות בסיכון הזה.

מיכל @

New member
נכון מאוד, אבל

בכל זאת, הרוב המכריע של שלישיות ותאומים מטיפולים הגיעו מהפריות. יש גם הרבה יחידאים שהתחילו כהריון תאומים או שלישיה. אני מסכימה מאוד עם ההחלטה. הוזכר בפירוש שלרופא המטפל יהיה שיקול דעת לגבי מקרים שבהם עוברים לא טובים או הפריות רבות ללא תוצאות. בגדול, אני לא חושבת שצריך להחזיר יותר משניים. לא ככלל בכל מקרה. אני כבר מזמן הודעתי שלא אחזיר יותר משניים. לא לוקחת שוב את הסיכון הזה, עכשיו כשאני כבר יודעת במה זה כרוך. וליאת, אני לא יודעת אם כבר היתה הנחיה כזאת, אני רק יודעת שבמדיקל סנטר אמרו לי חד משמעית שהם כעיקרון מחזירים שלושה. וד"א - בטיפול שהביא לי את עומר ויובל, גם אני וגם הרופא היינו מאוד מאוכזבים שלא היו יותר משתי הפריות... צריך להכניס את הדברים לפרופורציות - הפריה = תינוק פוטנציאלי. ובמקרה הזה לא נכונה האימרה "ככל המרבה הרי זה משובח".

כנראה שזה עניין של מדיניות של בי"ח

במקרה שלי בכל מקרה אני שמחה שהחזירו רק שני עוברים. הריון עם יותר מעובר אחד, לא היה מחזיק אצלי

למעלה