הוט נט סיננו לי כמה שעות עבודה עם סינון

wizard8

New member
הוט נט סיננו לי כמה שעות עבודה עם סינון

האתרים שלהם שלא ביקשתי ולא שאלו אותי אם אני מעוניין בזה.
לאחרונה בעקבות אי היכולת לגלוש לפורום תפוז הוחלף לי ה ip והדביקו לו סינון ומאז התחילו בעיות סינכרון מול הדרייב והפליי
כאשר שאלתי איך זה יתכן שמפעילים לי שרות שלא ביקשתי וגורמים לי נזק ענה אחינו שזה בטעות

rafid1

Active member
מנהל
לפי נסיוני, הIP של שרתי הסינון שלהם, טובים יותר מבחינת NAT

וכדאי להשאר איתם

rafid1

Active member
מנהל
השאלה מהי הבעיה...

מה זה חוסר סנכרון? בWIFI? תחת רשת 4G? אני לא נתקלתי בבעיות אצלם בIP האלו. אם היא באמת אצלם (NAT למשל) אז - אין.

wizard8

New member
הבעיות היו בחוסר יכולת לגבות/לסנכרן קבצי מדיה לדרייב

ובאי יכולת להתקין ו/או לעדכן אפליקציות מהפליי.
הבעיות היו רק בגלישה באמצעות הוט גם בדסקטופ בחיבור קוי וגם ב wifi בסלולר.
ב 4g לא היו שום בבעיות.
הבעיה התאפיינה בהודעת גוגל:
you're offline some info my be out of" date... "

arseny92

Well-known member
מנהל
...כלומר חסימת גישה לכתובות של השירותים הללו

רוב הזמן נח

Well-known member
מה זה סינון? מישהו מחליט בשבילך אם אתר כלשהו בסדר או לא?

גם בפיירפוקס יש סינון שכזה ולפעמים כשאתה ניגש לאתר כלשהו עולה לך במקומו דף עם הזהרה שמדובר באתר מתחזה או מסוכן. אבל משם אם אתה עדיין רוצה, יש לך אפשרות להיכנס לדף החסום.
&nbsp
לאחרונה באתר ספציפי (שזיר"ה כנראה לא אוהבים)
עולה לי הזהרה שכזאת. וכמובן שזאת הזהרת שווא וגם רשמתי להם בהערות.
&nbsp
אבל בדרך כלל בפיירפוקס ההזהרות נכונות. נראה לי שההזהרות האלה הם המלצות מכל מיני גולשים שדיווחו, או במקרה הספציפי, ארגון אחד שדיווח כי לא היה מרוצה מהאתר

רוב הזמן נח

Well-known member
סינון ברמה של ספק האינטרנט הוא תמיד לא טוב

לספק אין מושג במאה אחוז מה אתה רוצה שיסנן לך ומה לא.
ויש גם טעויות כל הזמן.

אם אתה כלקוח היית יכול בלחיצה אחת או כמה לבטל ולהדליק את הסינון, אז זה היה עוד איכשהו בסדר. אבל לפי מה שאני יודע זה לא עובד ככה בסינונים האלה.

פיירפוקס כדפדפן גם יכול לסנן לך אתרים שנחשדו כמסוכנים או מזוייפים. בפיירפוקס אתה יכול בשניות לבטל את הסינון או להיכנס לאתר החסום למרות שהוא סומן כמזיק/מזויף.

eladts

New member
מה NAT?

זהו, כבר מנויי אינטרנט ביתי בישראל הם מאחורי NAT של הספקית? IPv6 אתם לפחות מקבלים?

arseny92

Well-known member
מנהל
וממתי יש פה NAT בכתובת חיצונית שאיננה רשת פנימית?

rafid1

Active member
מנהל
ממתי שהוטנט החליטו ש type2 מספיק טוב להם/לנו...

arseny92

Well-known member
מנהל
מעטים מאוד הספקיות שנותנות ipv6 ללקוח פרטי פה

עד כו שמעתי שרק 018 נותנים 64/ נאטיבי לכל לקוח
השאר נאלצים עדיין לחיות באינטרנט v4, או בעצמם לסדר חיבורי פלסתר ipv6 בטונלים 6in4 וכדומה
אני ב-013, אין ipv6. כבר לפני שנים קומפלתי לעצמי openwrt ישר מקוד המקור מותאם אישית לנתב (ומעדכן מפעם לפעם) עם הגדרות נורמליות (ולא הצחוק הזה מהממשק שעושים חברות הנתבים), כולל ipv6 והגדרתי טונל של tunnelbroker.net . מגדיר כתובות לרשת הביתית ע"י dnsmasq, סטטית dhcpv6, לשאר הקליינטים slaac
&nbsp

T o m c o

Member
מנהל
החסימה של תפוז לא הייתה קשורה להוט נט, אלא לתפוז עצמם
תפוז הפעילו בשבוע שעבר עקב אירוע שקרה חסימה של גלישה מחו"ל, מסיבה לא ברור הוט נט גם נפלו בין החסומים (גם אצלי זה היה ככה, ואצל גולשים נוספים), לאחר פחות מיומיים הוסרה החסימה של הגולשים מחו"ל וגם זו של הוט נט איתם.

firefds

New member
ביטול הסינון של הוט נט - פשוט

כדי לבטל את הסינון של הוט נט פשוט משתמשים בDNS של גוגל או כל DNS אחר שהוא לא של הוט נט. עובד מצויין (משתמש בזה כבר שנה+)

למעלה