הוינדוס עולה אוטומטית בגלל ש:

cmaand

New member
הוינדוס עולה אוטומטית בגלל ש:

התקנתי קודם לינוקס ומה שפעם זה ה לילו התקנתי אחרי זה וינדוס ומה שעכשיו עולה זה ישר הוינדוס ואין לי גישה ללינוקס
מה עושים ?

תמר,

New member
מעלים לינוקס, ומריצים lilo

האפשרויות להגיע ללינוקס: 1. בעזרת דיסקט שהכנת מראש 2. אם אין דיסקט, יכול להיות שיש בדיסק ההתקנה אפשרות ל-rescue 3. אם אין את האפשרות הנ"ל, מתחילים התקנה בעזרת הדיסק, עד שכאשר מקבלים bash prompt כאשר מקישים Ctrl+Alt+F2 או Alt+F2 ב-text mode (bash prompt זה פשוט סולמית בתחילת שורה) אם יש לך את אפשרות 1 - אתה מגיע ללינוקס, מבצע login ב-console כ-root, ומריץ את הפקודה lilo באפשרויות 2 ו-3 אתה מגיע ל-bash prompt, מריץ את הפקודה mount למחיצת ה-/ של הלינוקס כך:
mount /dev/hda1 /mnt או: mount /tmp/hda1 /mnt​
עובר ל-mnt/ בעזרת הפקודה cd /mnt, ומריץ את הפקודה /. chroot לאחר ביצוע הפקודה הנ"ל בהצלחה, מריצים את הפקודה lilo אם לא הגדרת לפני כן את מערכת ההפעלה הנוספת, קרי חלונות, תצטרך לעדכן את קובץ ההגדרות של lilo לפני הרצת הפקודה lilo. אפשר לעשות זאת בעזרת linuxconf, ואפשר לערוך ידנית את הקובץ etc/lilo.conf/ ולהוסיף לו את השורות המתאימות, לדוגמה:
other = /dev/hda3 label = dos table = /dev/hda​
יכול להיות שנשמטו מזכרוני כמה צעדים בדרך, לכן אשמח אם יתקנו אותי.

תמר,

New member
שכחתי עוד אפשרות

והיא, העלאת לינוקס בעזרת הפצה בגודל דיסקט כמו toms. לאחר שמתקינים את ההפצה הזאת על הדיסקט, מעלים בעזרתה את הלינוקס, מבצעים mount למחיצת ה-/ כמו שהסברתי למעלה (בעזרת dev/hda1/ וכו´, ולא tmp), ועוברים לספריה שאליה עשינו mount (בדוגמה שלי - mnt/) כעת עוברים לספריה etc, עורכים את קובץ ה-lilo.conf אם יש צורך בכך ומריצים את הפקודה lilo כך:
lilo -R ../​
והערה - אתה יכול לוותר על הגדרת החלונות בהרצה הראשונה, ורק לאחר שתעלה ללינוקס בצורה נורמלית תגדיר את החלונות בעזרת כלים ל-X, אולי כך זה יהיה לך יותר נוח.

matam haifa

New member
תמר- ללא ספק מתחרה רצינית בתותחים

אני פשוט נהנה לקרוא הסבר כה מפורט, מסודר ומושקע! ממש כאילו שמישהו משלם על זה. לא יאמן.

הראל

New member
אתה חדש ולא יודע שתמר "תותחית" ../images/Emo61.gif

תמר היא "תותחית" וותיקה מאד בפורומים של לינוקס, יוניקס , PERL ו- PHP.

voguemaster

New member
ויש אפילו עוד אחת

שנקראת LOADLIN. לפחות ב-REDHAT מסופקות בדיסק ההתקנה כמה תוכניות מועילות שפועלות בדוס. אחת מהן נקראת LOADLIN, ובעזרתה אפשר להעלות KERNEL לזיכרון, והיא גם יודעת לבצע את ה-MOUNT (בהנחה שאתה יודע את השם של /, כלומר, HDA1, HDE5 או כל אפשרות אחרת, סתם זרקתי כל מיני..) שורת הפקודה צריכה להיות: loadlin vmlinuz -n root=/dev/XXX rw כאשר XXX מציין את / (חשוב לדעת!). כמובן שהקבצים VMLINUZ ו-INITRD.IMG צריכים להימצא בקרבת מקום (כלומר, עדיף באותה מחיצה שממנה מריצים את הפקודה). לי יש מחיצה ב-DOS עם הקבצים האלו ו-LOADLIN.EXE, רק למקרה שתהיה איזושהי בעיה או שאני אתקין 2000 במקום ה-98 ואז אצטרך להעלות LINUX.. ד"א, לינוקס לגמרי דורסת את DOS מאותו רגע, אז לא לצפות לחזור לשם...
אלי

תמר,

New member
חיסרון קטן - צריך את הקרנל

ולמיטב ידיעתי, זה לא עובד במערכות מבוססות nt כמו win2k ו-XP.

voguemaster

New member
אני מתאר לעצמי שלא

כי אלו מערכות הפעלה שתופסות את כל הצורה של המחשב ואחותו
DOS לעומת זאת לא עושה את זה, ויש הרבה משתמשי WIN9X עדיין.. אלי

תמר,

New member
לא זאת הסיבה

אי לא בטוחה בזה, אבל נראה לי שהסיבה נעוצה בכך שאי אפשר להוריד את מערכת ההפעלה במצב dos, כי אין שם מצב dos אלא רק console. ובנוסף - ניתן להגדיר מחיצות לפני התקנת המערכות האלו, ולהתקין אותן רק על מחיצה מסויימת.

cmaand

New member
תודה רבה, אבל..

לפני שאני יוצא לנסות את זה אני רוצה להיות בטוח שאני יודע מה לעשות שם.. אני עושה עריכה לקובץ etc/lilo.conf ע"י vi lilo.conf ?? (אני במאנדרק אין שם pico) השאלה שלי היא האם בדבר הזה.. שיש סולמית שם אפשר בכלל להשתמש בפקודה vi... ואחרי שאני עושה עריכה... מה אני כותב שם ? ואחרי שאני כותב שם... איך אני שומר ? ואחרי שאני שומר... איך אני מריץ את הלילו שתיהיה במצב ברירת מחדל ולא הוינדוס... וזהו ? בתודה cmand

cmaand

New member
רק שתבינו

לפני ההתקנה של הוינדוס היה מחיצה תמיד של Fat ובלילו היה כתוב גם windows אבל זה היה מפנה לפרטישן של fat ששם היה רק nc אני חושב

matam haifa

New member
חודש שואל, ועדיין לא ניסית?

אתה חושב שלינוקס זה מכונת הימורים?
1. כל קובץ טקסטואלי פשוט ניתן לערוך עם vi 2. ערוך חיפוש בפורום ובגוגל על vi for linux 3. כתוב כ-root , vi /etc/lilo.conf שמירה- wq: ******* יש לך בפורום הזה למעלה מדריך vi אם לא שמת לב http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=236&art_id=12 מספיק לך??

cmaand

New member
שלושה ימים ליתר דיוק

ומה לעשות שאני מנסה ונתקל בבעיות...

beitar

New member
תראו מי מעביר ביקורת על שאלות של

אחרים. חזון אחרית הימים.

ezaton

New member
אל תהיה מרושע

חוצמזה, הוא למד vi ממני, ב ICQ, תוך כדי התאמת ה lilo.conf Ez

beitar

New member
עז ידידי...

אני מצטער, אבל נדמה לי שמנהל הפורום מחק זבל שלם שרץ בעמוד הזה, שהיה ת´רד ענקי של מת"ם שרק עושה פרובוקציות...... הוא או שואל שאלות בסיסיות ביותר של ניובי, או עונה בסגנון מזלזל למי ששואל את אותן שאלות או נכנס לעשות פרובוקציות. צר לי, הייתי עם המון סבלנות אליו, ניסיתי גם לסייע לו באייסיקיו, ניסיתי לסייע לו כאן, עשיתי הכל כדי לעזור לו. הבחור רק אוהב להשמיץ ולזלזל בכולם... הוא שוכח שאף אחד כאן לא חייב לו כלום, והוא צריך לדעת שכל עזרה שהוא מקבל כאן הוא צריך לאמר תודה, או לפחות לא להחזיר בזלזול ובהשמצות.. ומילא בי, שאני מגדיר את עצמי כניובי+, הוא מזלזל גם במקצוענים כמו דורון.... לי זה נמאס.

matam haifa

New member
אי אפשר שלא להגיב...

נתחיל מהסוף: לא מזלזל כלל בדורון. היה ויכוח, אני מצאתי תוכנה שלא עוזרת לשמור על הפרטיות, מספקת בקלות שם פרטי ושם משפחה לפי Email (שוב, לא אגרר לתמונות מסך). "עזר לי באי סי קיו"- מתי?? 2 משפטים. אמרתי לו שאני רוצה לשלוח לו מייל, וזהו!! היתה לו בעיה עם העברית באי סי קיו! . "שואל שאלות בסיסיות" - נו אז? . . . (למרות שכבר מזמן לא שאלתי). פרובוקציות? איפה?? תגובה גוררת תגובה לא?? אז מה השטויות האלה? "השמצות" - לא יודע על מה אתה מדבר. הקיצר, לבית"ר ידידנו יש ודאי משהו, גם לפי שיחת האי סי קיו האחרונה שלי איתו. אני מקווה שיתגבר על זה, ושרק ירגיש טוב. ואני מתכוון ברצינות. זהו. לא אכנס יותר לויכוח בנושא הנ"ל.

למעלה