הויס גרייסי רמאי ?

doom23

New member
הויס גרייסי רמאי ?

חח או קיי לפני שכל אוהבי גיו גוטסיו יתרגזו אני יסביר את עצמי אתמול אגו שידר את UFC 1 פעם ררשונה יצא לי לראות את הערב שלם עם פרשנות וראינות אז קודם כל בקרב מול המתאגרף הוא ניצח בלי לעשות כלום בקרב עם שמרוק לא ממש רואים איך הוא חונק אבל רואים שזה לא מטלאו כמו שצריך כי הוא לא על הגב שלו בלי הוקים וכל זה והפרשנים אומרים שהוא חנק בעזרת החלוק איך זה חוקי ? לדעתי זה קצת מוזר שלתפוס כלוב אסור אבל לחנוק עם החלוקממותר עוד שהם אומרים שיש שם חלק קשיח שאימוני BJJ מלמדים לחנוק איתו חוץ מזה בראיון האחרון שואלים אותו למה הוא לובש חלוק והוא אומר הם פשוט חלקים בגלל הווזלין אז הוא פשוט מנקה את זה מהם בעזרת החלוק מה שעוד יותר תמוה בעיני חח מה אתם חושבים ?

favor

New member
הערב כולו היה כ"כ תמים

שבאמת יש דברים שנראים היום מוזרים. לעלות עם כפפה אחת זה לא מוזר? כל לוחם עלה לקרב כאילו נלחם באומנות שלו (הרי הוא רוצה להוכיח שהאומנות שלו היא שולטת), והויס עלה כפי שהיה נהוג לעלות אז בקרבות BJJ עם כל החוקים לאותו קרב. היום זה בטח לא היה מתקבל, אבל לא חוכמה ובטח ובטח שזה לא מוריד מערך הניצחון או ההישג.

doom23

New member
חח כן היה הרבה דברים מוזרים שם

הכפפה אחת היה באמת מפגר "ובטח ובטח שזה לא מוריד מערך הניצחון או ההישג." חח לא יודע נשמע לי מוזר ... החניקה עם הבגד זה כמו שאיזה מומחה נינג'טסו יבוא לשם עם חרב וילחם .... :)

favor

New member
תראה

קודם כל זאת לא היתה חניקה עם הבגד, השדרים מיהרו להסיק מסקנות, זה היה RNC לחלוטין, אומנם לא מה שאנחנו מכירים היום אבל עדיין. שמע, אתה מהרהר בהישג שלו? זה היה מדהים. תזכור שדברים כאלו לא היו עד אז.

doom23

New member
אממ

מהרהר לא... הוא ניצח פשוט גרם לי לחשוב על זה אחרת .. אחרי שראיתי את זה וגם הקטע עם זה שעשו את הזירה שלא תתאים ל לוחמי עמידה ... שמעתי את זה מעוד מקור זה גם גרם להרמת גבה מסוימת חח סך הכל אבל ג'ו ג'יטסו הוכיח את עצמו חח

לא הייתי נסחף..

בקשר למתאגרף, זה לא אשמתו שהוא נלחץ ובקשר לחליפה, מה הבעיה עם זה?! כמו שיש לוחמים שעולים עם נעליי האבקות ויש כאלה עם מכנס ארוך או חולצה אז גם חליפה זה בסדר.. רוייס בעצמו הפסיד ליושידה בזכות החליפה של יושידה והוא גם הפסיד לסקורבה הרבה בזכות השימוש של סקורבה בחליפה של גרייסי! זה ממש לא כמו לעלות עם חרב..

מה זאת אומרת "יותר מדי מעורבים"?

זה כמו להגיד שהיהודים היו יותר מדי מעורבים בהקמת מדינת ישראל. הסיבה להקמת הUFC היתה להציג את הGJJ לאמריקאים. אלמלא הגרייסים, לא היה UFC (אני לא אומר שלא היה MMA, אבל הקמת הUFC לקראת אמצע שנות התשעים על נגררותיה הרבות לא היתה מתרחשת).

הסצאנה של הmma

היית כבר קיימת בברזיל ויפן וזה רק עיניין של זמן עד שזה הגיע לארה``ב..

doom23

New member
התכוונתי לזה ..

שהוא אמר שהוא לבש אותה בשביל לנקות את הווזלין ... ועל זה שהוא חנק איתה ... זה לא אותו דבר כמו נעליים או מכנס ארוך (למרות שבעיטה מנעל יותר כואבת מיחף ... אבל זה עניין אחר) על זה דיברתי

באותה מידה

אפשר לומר שזה רמאות למרוח וזלין! ובאותה המידה שהוא יכול לחנוק בעזרת החליפה, אפשר גם לחנוק אותו בעזרתה..

כשאין חוקים, אי אפשר לרמות

לפי קן שמרוק, רויס אכן חנק אותו עם השרוול, אבל זה היה מותר, כמו כמעט כל דבר אחר. ולא שהוא לא היה חונק אותו בכל מקרה. לגבי המתאגרף (ארט ג'ימרסון)- הוא החליט להכנע ברגע שהקרב יגיע לקרקע בגלל שראה משתתפים אחרים שנפצעו ונבהל, וביג ג'ון אמר לו שאם הוא לא ידפוק מהר כשרויס יבצע עליו בריח, רויס ישבור לו את היד.

doom23

New member
גון היה שם ?

היו כמה חוקים ראית בגמר איך השופט שמר שלא יתפוס את הגדר .. ולעיניים אסור היה :) זהו אבל עוד פעם זה כמו שמותר בעיטות לביצים אבל לא ראית שם זה מן הסכם כזה שקרב בידיים ינהלו עם ידיים לא אביזרים למינהם חח

למען האמת לא זכרתי את הענין עם הגדר בגמר

ואני זוכר בבירור שבUFCים הראשונים אנשים תפסו את הגדר פה ושם (בברוטליות, לא כמו היום בהחבא) בלי שאמרו להם כלום. ביג ג'ון לא נטל חלק רשמי בUFC הראשון אבל היה שם, הוא תלמיד של רוריון גרייסי שהיה ממקימי הUFC, ואפילו רצה להשתתף בתור לוחם, אבל שכנעו אותו להסתפק בשיפוט (החל מUFC2). אגב, אם ראית את הקרב בין קית' האקני (נדמה לי שזה הוא וזה לא רלוונטי מספיק כדי לבדוק) נגד ג'ו סון, הוא כלל התקפות חוזרות ואכזריות כנגד אשכיו של ג'ו. בכל מקרה הערך של הUFCים הראשונים לא היה בתחרות הספורטיבית שאמורה לקבוע מי הלוחם הטוב ביותר, כי זה לא מה שהיה שם, אלא בהצגה של קונספט הואלה טודו לקהל בארה"ב. מכיון שכך, לא משנה שהרשו להשתמש בחליפות (מה שקורה עד היום בזירות יפניות, אגב), וגם לא היה משנה אם היו מרשים ליריבים לעלות עם נעליים, ואז לחלוץ אותם ולהרביץ איתן ליריב.

doom23

New member
חחח

לפחות בUFC 1 גרייסי ניסה להוריד את הבחור למטה הוא תפס את הגדר פעמיים ובאחד מהם השופט הזיז לו את היד ממנה ובפעם השנייה צעק על זה ובא להוריד לו אותה ... ולא לא זכור לי הקרב עם התקפות האשכים מעניין לראות את זה חחח ...

למעלה