תודה רבה על הלינקים!
אני אשמע אותם הערב- הם אמורים להיות נפלאים.
בנוגע למילה ויקינג, הפירוש שהזכרת הוא רק אחד מהפירושים האפשריים (יש לפחות חמישה או שישה שמקובלים על חוקרים שונים), תוכלי לראות פירוט במאמר שקישרתי אליו בהודעה הקודמת. מה שברור הוא, שויקינגים הם פשוט שודדים. לרוב שודדי ים, אבל לא בהכרח (כמו בדוגמא של הפסוק התנכ"י שתורגם לנורבגית). כמו כן, הם לא בהכרח סקנדינבים. בכתובת רונית שנמצאה, למשל, נכתב על "ויקינגים אסטוניים". כמו כן, מעט מאד אנשים היו ויקינגים במשרה מלאה. לרוב הם היו דייגים או איכרים, שבעונת הקיץ הלכו אחרי מנהיג כריזמטי למשימות שוד, סחר או התיישבות (לעיתים קרובות הדברים הללו היו משולבים זה בזה). היינו- לא כל הסקנדינבים היו ויקינגים, ולא כל הויקינגים היו סקנדינבים, ומעבר לכך- אדם לא היה ויקינג למשך כל חייו אלא לרוב באופן אירעי.
בנוגע לפירוש המילה סאגה, את צודקת כמובן. אבל רוב הסאגות האיסלנדיות שאני מכיר, לפחות, עוסקות (בין היתר, ובאופן דומיננטי) בתולדותיהן של משפחות חשובות. לכן יש בהן אילנות יוחסין ארוכים ומודגשים. כמובן שהסאגות עוסקות גם בנושאים האחרים שהזכרת, מלכים ובישופים למשל (סיפורים על מלכים הם גם, לרוב, סיפורים על משפחות אצולה). בנוגע לאבירים- אני לא ממש מבין למה את מתכוונת במושג הזה. אם הכוונה הוא לאבירות בסגנון המערב-אירופי, הקשורה בהסמכה לאבירות, הרי לא היו אבירים כאלו בתקופה הויקינגית אלא רק מאוחר יותר, אם בכלל, כייבוא ממערב אירופה.