הוי... (נאנח)

לפחות אייל לביא ושרון כהן דיברו לענ

לעניין. כל השאר עשו בדיוק מה ששרון דיבר עליו - עסקו במיתוג ושיווק.
 

ranlevy

New member
עצוב, עצוב מאוד

שאדם המכנה את עצמו "שף" חושב ששם של מנה שהוא ניסוח מדוייק של המרכיבים שלה ושל טכניקות ההכנה הוא בעייתי. "קרפצ'יו של פרוסות חציל בלדי שנקטף שעתיים לפני הזריחה והמוגש עם כדור סורבה חלב קוקוס על מצע סלסת מנגו, והמעוטר בצ'טני תפוחים ובצל … (אהה, רגע שלא נשכח) גרגירי חומוס וכוסברה…" שלא תבינו אותי לא נכון - למרבה הצער, אין בארץ רמה כזו של הקפדה על אוכל וטרואר, כדי שתהיה הבחנה בין חצילים שנקטפו שעתיים לפני הזריחה וחצילים שנקטפו שעתיים אחריה, מה שאומר שההבחנה הזאת במנה באמת מיותרת ולא מוסיפה לתיאור. נכון שבחירת המילים פיוטית משהו, ולמרות שלא בדקתי את המנה המדוברת - אם אין לזה כיסוי על הצלחת זה רע מאוד. אבל בבסיס, במסעדות של השפים הצרפתיים הרציניים, מופיעים תיאורים כאלו (מעט יותר יבשים) בלי כוונה רעה, ומאפשרים לסועד לדעת בדיוק מה הוא הולך לקבל על הצלחת. כמובן שההתאמה למנה המוגשת בסוף היא מוחלטת. הבעייה איננה בניסוח השמות של המנות, לדעתי. לפחות ממה שרואים (אצל הרבה שפים), ישנה בעייה רצינית של התאמה של תיאור המנה לביצוע ולמה שמגיע על הצלחת. במרבית המקרים התיאורים מתבררים כריקים מתוכן, אבל הבעייה איננה בתיאורים, אלא בטבח. במחשבה שנייה, אולי על זה מצר אותו שף? אולי על העובדה שאנשים מעדיפים להתפלפל במילים במקום להיות מקצועיים בביצוע (מה שהוא מכנה בכתבה "רובוטים")? או שייחסתי לו יותר מדי תחכום? -- רן.
 

terroir

New member
לדעתי יש טעות בחלק אחד בכתבה

לדעתי נפלה טעות בסדר המילים בכתבה, והמשפט של מאיה דרין מאימומה: "הכוונה היא להקל על הלקוח ברמת המחירים ומתן ביטוי אישי של השף בשימוש בחומרי גלם שאינם מובנים מאליהם" היה צריך להיות כתוב: "הכוונה היא להקל על הלקוח ברמת הביטויים שאינם מובנים מאליהם של השף לגבי חומרי הגלם בשימושו האישי". כי אני לא יכול להבין מדוע לא היא ולא עורכי הכתבה אינם יכולים להשקיע 5 דקות מזמנם טרם הפרסום (מילא שהיא לא טורחת ללמוד את זה במהלך לימודי הבישול) ולברר מה זה "טרואר" ומה משמעות המילה בהקשר של בישול, לפני שהם משתמשים במילה כדי להראות כמה הם פסאודו-חכמים, ועוד להסתמך על כתיב שגוי (tiroir במקום terroir) ומילון לצורך תרגום של העניין ל"מטבח מגירה". לדעתי זה מסכם את המגמות העתידיות לשנה הבאה ולשנים שיבואו אחריה בצורה הקולעת ביותר.
 
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif מטבח מגירה ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

רק בשביל זה היה שווה לקרוא... מסכים אתך במאה אחוז: זה הדור ואלה פניו.
 

genoise

New member
../images/Emo124.gif "אקספרסיוניסטי" ../images/Emo124.gif

"כזה שצבעו אותו אקספרס" (גברי הסייד מסביר לפולי הסייד מה זה ציור אקספרסיוניסטי אצל דר. ליכטיג בר-זהר) דרך אגב... פעם קראתי ציטוט קולע לעניין... לצערי לא זוכר של מי: "לא משנה מה יגידו עלי... העיקר שיאייתו את שמי נכון!" שנה טובה.
 

bouquet garni

New member
עצוב מאד ../images/Emo10.gif

לדעתי הקטע הבא מתאר בצורה טובה את האופי של הקולינריה הישראלית: "את המטבח האירופאי: צרפתי, איטלקי, וכו' כבר מיצינו, את המטבח האסייתי: סיני, יפני, תאילנדי גם כיסינו. "פיוז'ן" בין השניים , עשינו! אם כן היכן עוד לא היינו? " רוצים מהר, רוצים עכשיו, רוצים להחתים את הדרכון ולהמשיך הלאה. ממש בושה.
 
למעלה