הוכה כי שאל מה השעה בערבית

mike00

New member
הוכה כי שאל מה השעה בערבית../images/Emo2.gif

במקרה זה מדובר בדרוזי מצפון הארץ שהגיע לבלות בנהריה.. הוא טוען ש"רק שאל מה השעה"[בערבית] ולכן התנפלו עליו 30 צעירים במכות קשות.. אחות של חברה שלי שהיתה במקום מספרת שהבחור וחבריו הטרידו בחורות[יהודיות] על הטיילת ושצילצלו למשטרה מספר פעמים וכשלא הגיעה המשטרה אחד הבחורים שם קרא לכמה חברים והם החליטו לטפל במקרה בצורה עצמאית. הבחור שהוכה באמת שלא אשם כי חבריו שהספיקו לברוח הם אלה שהטרידו לפי מה שהבנתי... מתי בפעם האחרונה שמישהו פה שמע שהרביצו לבן מיעוטים כי שאל מה השעה? מתי בפעם האחרונה מישהו פה שמע על בחורות יהודיות שמוטרדות על ידי בני מיעוטים? מה דעתכם על לקיחת החוק לידיים במקרים מהסוג הזה כשהמשטרה לא מטפלת בפניות אליה?

THE WIZARD 55

New member
מה הקשר בין מיעוטים או יהודי

1. לא לוקחים את החוק לידיים, בגלל זה יש משטרה אבל מה לעשות שלפעמים מחפשים סיבה להכות אנשים בפרט אם הם בני מיעוטים. 2. אני שמעתי על האונס המזעזע של הבחורה ע"י 3 ערבים מבחינתי זה היינו הך גם אם היה מדובר ביהודים. יש גם אנסים יהודים מן הסתם. 3. בסוף המשטרה הגיעה, היא תמיד מגיעה בסוף..אחרי שהנשים נרצחות ע"י הבעלים שלהם, אחרי שקורים אסונות זה התפקיד שלה לא? לחקור את מקרי האלימות והרצח לא למנוע אותם:(

THE WIZARD 55

New member
ושכחתי את השאלה הכי חשובה

לקחת את החוק לידיים, זה מורכב, תלוי באיזה סיטואציה אתה נמצא הקם להורגך, השכם להורגו..אם אמצא בסכנת מוות, ברור שאאגן על עצמי. הכל תלוי בסיטואציה.

mike00

New member
אני חושב שאת טועה במקרה הזה

סעיף 3 שלך עונה בצורה מושלמת על סעיף 1... תפקיד המשטרה הוא בהחלט למנוע אם יש באפשרותה,ואם המשטרה לא מגיעה אז מישהו בהחלט חייב לשים סוף לעבריינות.. בנוסף,עוד לא שמעתי על אונס של בנות מיעוטים על ידי יהודים אבל את מוזמנת להאיר את תשומת ליבי למקרה אחד לפחות.. מעבר לזה שאין שום הבדל בין אנס יהודי לאנס ממגזר אחר וכולם חלאות בעיני.. מה שכן אני יכול לומר זה שאם יהודי היה מטריד יהודיות ומקבל מכות הוא ככל הנראה לא היה זוכה לכותרות בעיתון,ואם כן אז לכאלה שהיו מונעות ממנו להסתובב חופשי מפחד שלא יוכה שוב..

THE WIZARD 55

New member
סעיף 3 נאמר בציניות

זה אכן תפקידה, אבל היא לא עושה אותו על הצד הטוב ביותר לדוגמא: נשים שמוכרות כנשים מוכות נרצחו ע"י הבעלים, ונשים בסיכון גבוה להרצח במגזר הערבי על רקע כבוד המשפחה, למרות שהיה ידוע על הסיכונים, לא נעשה דבר בשביל למנוע את הרצח הבא.. לא שמעתי על מקרה כזה, אבל על זה נדבר בהרחבה, אחרי שאני אחזור מהגן:)

ינשוף4

New member
ממה שיצא לי לראות

המשטרה דוקא כן מתיחסת לעניין ברצינות. לפעמים עד גבול העברה מצדה. אבל לא לשכוח א. פעמים רבות- יש גם "צד שני". במסגרת סכסוך גרושים- נשים שמתלוננות על אלימות/איומים מהבעלים. ובכל מקרה כזה- הבעל נעצר. ואם הוא מחזיק בנשק (של העבודה)- הנשק נתפס. עד שהתלונה מבוררת. ועד אז- גם אינו יכול לעבוד. ב. מקרים הפוכים. האשה מסרבת להתלונן (דבר שאני לא מסוגל להבין). אז השוטרים מפסיקים הארוע אליו הגיעו, ועושים הכל (לפעמים- עד גבול העברה על החוק בעצמם), כדי לטפל בעניין. אבל בהעדר תלונה- מוגבלים לאזהרה, ולפעמים תפיסה זמנית של ראיות. ג. לא לשכוח. במדינת חוק- סמכויותיהם של שוטר, וקצין משטרה מוגבלות. יש חוק, ויש בית משפט, שמפרש החוק, או יישומו, במקרים בהם החוק ניתן לפרוש, או יישום, ביותר מדרך אחת.

THE WIZARD 55

New member
הבעיה שמה שהם עושים לא מספיק

זה עדיין לא מספיק, כל עוד ממשיכים להרצח נשים אחרי שהם יודעים שהן נשים בסיכון.

ינשוף4

New member
זה אכן לא מספיק.

וגם מתסכל (בלשון המעטה). אבל עברו הזמנים בהם , על סמך "מידע סודי" (שאסור לגלותו גם לבית המשפט), ניתן היה לעצור מישהו, לזמן לא-מוגבל. היום- סמכות העכוב מוגבלת לשעות (וגם זה- כדאי שיהיה מוצדק. אחרת המעוכב יכול להתלונן, ולתבוע פיצויים). ומעצר- עד הישיבה הקרובה של בית המשפט. ושם- השופט הוא ה"סמכות העליונה". (בעצם- הוא ה"סמכות העליונה" בכל מקרה). אז מה יכולה המשטרה לעשות, גם כאשר יש תלונות, מעבר למעצר החשוד, והבאתו לבית המשפט? וזה- כאשר יש תלונה וראיות. ומה לגבי המקרים בהם אין תלונה? או ישנה, אבל בלי ראיות מספיקות? לשוחח עם החשוד ולהזהירו?

THE WIZARD 55

New member
אז אם כך אנו מגיעים למסקנה

שאוזלת היד של המשטרה תלויה בגורמים אחרים. לשנות חוקים, בפרט במקרים יש חשש סביר לחיי האנשים.. ואכן מסתכל מה שקורה

aviad3333

New member
השאלה היא אם במקום שהמשטרה לא יכולה

אין מקום להגנה אזרחית? אין לי מושג מה בדיוק היה במקרה המדובר, אך בכוונתי לשאול בנוגע לנושא הרחב יותר. במידה וחלילה וחס מישהו שקרוב לך יותקף לא היית רוצה שעוברי אורח יגנו עליו באין משטרה? במידה וחס ושלום מישהו יפרוץ לעסק של קרובי משפחה או שלך עצמך, האם לא היית רוצה שעוברי אורח ימנעו את ביצוע העבירה? אני לא אומר שצריך להיות שוטר, שופט ותליין. אבל ועוד איך להתערב. ועוד איך לעצור. לא לבצע לינץ' (רא ערך עדן נתן זאדה) אבל ועוד איך לעצור, ולהחזיק עד בוא המשטרה. ואם הוא מתנגד למעצר האזרחי, אז יש מקום אף להפעלת כח בראייתי. כמובן כח מידתי ושקול, אך בוודאי שלא להתעלם מקיום העבירה.

respecta1

New member
זה די ברור שהוא הטריד זה התחביב

של הנוער הערבי ברובו להטריד נערות שהולכות ברחוב ותחלס המשטרה לא הייתה מגיע על מה על זה שהוא מטריד בנות? מה הם יכולים לעשות לו על זה אפילו לעצור הם לא יכולים יזהירו אותו\ ירחיקו אותו משם מקס'..בעיקר אם זה ערבי (השוטרים בארץ מפחדים לגעת בערבים כי הם יודעים שאם הם יעשו דבר אחד לא במקום ישר תקום לה איזה ועדת חקירה) ותחלס פה זה פחות לקיחת החוק לידיים זה יותר מכות בין נערים...ההוא והחברים שלו הטרידו בטח ידידה של אחד אז הוא קרה לכמה חברים והרביצו לו

respecta1

New member
של רוב********

ותעשי לי טובה, ראיתי את זה מספיק ויותר בעיינים שלי בשביל להגיד דבר כזה.

respecta1

New member
זה לא גזענות כשזה נכון.

והנתונים שפירסם פה לפני כמה ימים אחד על נתוני הפשיעה מוכיחים את זה..ואלה רק המקרים שהולכים למשטרה רוב הבנות שמטרידים אותן ולפעמים גם מרביצים להן גם ככה נבוכות ולא רוצות שההורים ידעו אז מסתירות את זה יש גם התפרעות של נערים יהודים אבל ממש לא מגיע לרמה הזו, וזו בעיקר בתוך הערים והישובים שלהם אה אבל שכחתי, אצלכם אם יהודי אומר את המילה ערבים זה גזענות

saidclean

New member
הוכה כי שאל מה השעה בעברית

במקרה זה מדובר ביהודי מנהריה שהגיע לבלות בנצרת.. הוא טוען ש"רק שאל מה השעה"[בעברית] ולכן התנפלו עליו 30 צעירים במכות קשות.. אחות של חברה שלי שהיתה במקום מספרת שהבחור וחבריו הטרידו בחורות[ערביות] על הטיילת ושצילצלו למשטרה מספר פעמים וכשלא הגיעה המשטרה אחד הבחורים שם קרא לכמה חברים והם החליטו לטפל במקרה בצורה עצמאית. הבחור שהוכה באמת שלא אשם כי חבריו שהספיקו לברוח הם אלה שהטרידו לפי מה שהבנתי... מה דעתכם על לקיחת החוק לידיים במקרים מהסוג הזה כשהמשטרה לא מטפלת בפניות אליה? אני עכשיו רוצה לדעת אם זה היה בסדר

mike00

New member
סעיד אחי,אתה מכיר את הדיעות שלי

ואם יש מישהו שפועל לא בצורה נכונה והמשטרה לא מתייחסת לבעיה אז מישהו צריך לטפל בבעיה.. המקרה פה ברור,הבחור הטריד צעירות וקיבל מכות... מפה יש 2 אפשרויות: 1.הגיע הביתה ולא יכול היה להגיד שהוא הטריד צעירות אז אמר ששאל מה השעה וכך זה התגלגל לעיתון. 2.הגיע לבית החולים,בית החולים הזעיק את המשטרה ולהם הוא לא יכול היה לספר מה שבאמת קרה.. בגדול,אם יהודי מגיע לנצרת,תל אביב או כל מקום אחר פוגע בתושבים והמשטרה לא עושה כלום כדי לטפל בנושא אז אני אישית בעד לקיחת החוק לידיים....

respecta1

New member
לא אמין..

כי אף יהודי שפוי לא יכנס לנצרת ויתחיל להתעסק עם ערבים כי יש להם חמולות מוכנות מראש למקרים כאלה
בכל מקרה תחלס יש סיכוי יותר גדול שזה נכון מאשר שהערבי שאל מה השעה וקיבל מכות..למה? על ארועי אוקטובר ועל האינתיפאדות שמעת? יש סיכוי הרבה יותר גדול שכמה ערבים יטפלו ליהודי מאשר שכמה יהודים יטפלו לערבי..כי יש בתוך המגזר הרבה אם לא רוב של שונאי ישראל

Leibovitz

New member
אתה צודק, אבל לפירחחים ערבים

יש את האומץ להסתובב בנהריה ולהתחיל באלימות עם בנות יהודיות כי הם חושבים שהם בעלי המקום ושמים זין על היהודים. היהודים חייבים לשים את כנופיות הערבים האלה במקומם בכל דרך !!!

respecta1

New member
האמת שלא הם דיי פחדנים

מהמקרים שלפחות אני ראיתי\ סיפרו לי עליהם הם באו חמולה הציקו לחבורה של איזה 3 בנות ובן מטרידים את הבנות ודוחפים קצת את הבן כשהם איזה 10+ איש וכשהם רואים אם ה4 קוראים למישהו הם בורחים..היו הרבה מקרים אבל רובם בסגנון הזה..לא היה פעם אחת שהחמולה שלהם נשארה אחרי שהם ראו שמי שהם נטפלו אליו מתקשר לאנשים

למעלה