הוכחה לוגית(הכרחית)לבורא?

הוכחה לוגית(הכרחית)לבורא?

אם נוכיח שאתה נברא ולא בראת את עצמך מוכרח שיש מי שקדם לך וברא אותך? אם היית לפני שנבראת כן שים לב טוב לא צריך שתברא כי כבר היית ואם לא היית לפני שנבראת אז מוכרח שנבראת על ידי מישהו שקדם לך עכשיו תשאל את עצמך אם אתה בראת את עצמך או לא? ודאי שנבראת על ידי מישהו שקדם לך זאת אומרת שעצם העובדה שאתה פה אתה מעיד על מישהו שקדם לך גם אם אתה לא רואה אותו לדוגמא (אבא של אבא של אבא של אבא של אבא שלך אתה לא מכיר אותו ! לא ראית אותו אבל אתה יודע שהוא היה עצם העובדה שאתה פה זה מעיד שהוא היה לפניך) ופשוט שאתה לא בורא אלא נברא כי אם אתה בורא למה לא בראת את עצמך שלא היית (במילים אחרות למה חיכית שההורים יבראו אותך) עכשיו הוכחנו שאתה נברא ולא בורא !!! נילך לראשון הנבראים מוכרח שיש לו בורא כי הוכחנו שאין נברא בלי בורא שאם יש הוא יברא את עצמו וזה אתה לא יכול לעשות אז נבראים בלי בורא לא יכול להיות מפה מוכרח שיש בורא ראשון ועוד מוכרח שלבורא לא יהיה בורא כי אז הוא נברא ונבראים בלי בורא לא יכול להיות כמו שאמרנו!! מוכרח שהבורא מגביל ולא מוגבל ! למה? כמו שאמרתי לך השולחן מוגבל (על ידי נגר) החדר (על ידי קבלן) השמש הירח והכוכבים מוגבלים מישהו הגביל אותם אז אתה רואה בנתיים שיש מוגבלים תשאל יכול להיות מוגבלים ללא מגביל? ודאי שלא כמו שאתה לא הגבלת את עצמך ואין לך יכולת לעשות את זה מכאן מוכח שיש לך מגביל אם לך יש מגביל לכל המוגבלים יש מגביל אז מוכרח שיש מגביל לכל המוגבלים ומוכרח שלמגביל לכל המוגבלים אין מגביל שאם יש לו מגביל הוא מוגבל ומוגבלים ללא מגביל אינו יתכן שאם יתכן אז תגביל את עצמך (וזה אי אפשר!!!!!!) לפי זה מוכרח שהבורא הוא כל יכול שאם לא כל יכול הוא מוגבל ואז יש מוגבלים ללא מגביל וזה אמרנו אי אפשר!!!!! ועוד מוכרח שאותו בורא הוא אחד שאם הוא יותר אז נשאל שאלה : האם כל יכול הזה יכול להגביל את זה ? אם הוא יכול אז אחד מוגבל! אם לא יכול הוא בעצמו מוגבל ! הבנת?

למה להסתבך ?../images/Emo13.gif

להתחיל להפעיל את הלב ולעזוב את השכל . כי מהשכל לא נגיע לשום מקום, אלא רק לייאוש ועצבות.

SHQIPTARE02

New member
|לוגית.. פליז!! ../images/Emo31.gif../images/Emo93.gif../images/Emo190.gif

אני לא נוטה לשפוט אנשים באופן כללי אבל כאישה מאמינה זה חורה לי שמישהו מדבר דברי-כפירה. ממש ככה. אני אפילו לא אתייחס בפרוטרוט ל"רעיונות" הכתובים אלא אגיד לך חמודה שיש לנו ספר תנ"ך ויש לנו עשרת הדיברות שמתחילות בהפרכת הדיעה ה"לוגית" שלך.. אני לא חושבת שיש בנאדם שהוא באמת כל כך לא מאמין אלא בנאדם "חכמולוג" שמנסה להתחכם.. בכל הדתות (המונו-תאיסתיות כמובן..) מאמינים באותו הדבר וזה דבר ידוע ומובן מאליו וכל מחשבה אחרת היא כפירה במי שברא את העולם! ואם את ככה באמת חושבת אז את צריכה ייעוץ -לא פורום רוחני כזה. נקודה. סליחה על הטון הכסחני אבל ככה זה.. כשמתחכמים נגד אלוהים -אני מרשה לעצמי גם לצאת למלחמה!!

למעלה