הוכחת ותק עבודה

vip1610

New member
הוכחת ותק עבודה

שלום, אני כרגע חי בארה"ב. אני רוצה להגיש בקשה להגירה לקנדה, לשגרירות בבפאלו. אני זוכר שקראתי בפורום שאם מגישים בקשה בבפאלו, לא צריך להגיש את טופס תקופת העבודה (נראה לי שזהו שמו) מביטוח לאומי. השאלה היא איך במקרה כזה אני מוכיח את הוותק שלי? רק על סמך מכתב ממעסיק? ועוד שאלה באותו הנושא. איך אני מוכיח ותק אם אני עובד בארה"ב? על סמך מכתב ממעסיק? והאם יכולים להתקשר למעסיק מהשגרירות? אין לי בעיה שיתקשרו למקומות עבודה בהם עבדתי בעבר, אבל לא לאיפה שאני עובד עכשיו. תודה.

אתה כותב מכתב הסבר למה אתה לא יכול לצרף

מכתב ממעסיק נוכחי, ומצרף תלושי משכורת ממנו ו/או טופס W-2 , לגבי ישראל, מכתב מעסיק באנגלית, וטפסי 106 מתורגמים על ידי נוטריון עברי-אנגלי או תרגום של טופס הביטוח הלאומי. השגרירות בישראל לפעמים מתקשרת למעסיק, ולכן כדאי שמכתב ההעסקה ופירוט המטלות יהיו אמינים. אני מניח שגם בבאפאלו הם לפעמים מתקשרים למעסיק לוודא שהוא קיים ושבאמת הניסיון אמיתי. הם לא יתקשרו למעסיק נוכחי אם אין מכתב העסקה אלא הסבר על הדיסקרטיות הנדרשת, ויש מכתבים ממעסיקים קודמים.

vip1610

New member
תודה על התשובה... ועוד כמה שאלות

האם אני יכול להחתים על התרגומים את אחד הנוטריונים שיושבים בכל בנק בארה"ב? ככל הידוע לי, אני יכול לתרגם לבד את המסמכים, לבוא לבנק עם חבר שמדבר את שתי השפות (אנגלית ועיברית) להגיד לנוטריון שהוא זה שתירגם. והנותריון רק ישים חותמת. האם זה אפשרי? ומה לגבי נסיון צבאי, האם טופס ביטוח לאומי ותעודת הערכה יספיקו?

האם אתה זקוק לניסיון הצבאי לצורך הוכחת 4 שנים

של ניסיון תעסוקתי במקצוע מזכה? אם כן אתה צריך תעודת שחרור שבה כתוב המקצוע והתפקיד הספציפי, או מכתב על נייר מכתבים רשמי של הצבא שייאשר את התפקיד המטלות וכיו"ב. לגבי הנוטריון, אם החבר יחתום על תצהיר שהוא מומחה לתרגום מעברית לאנגלית, שהוא תרגם את התעודות בצורה נאמנה ויחתום בפני נוטריון, אני מניח שזה יכול לעבוד.

amirshuval

New member
דגש אחד

העדר מכתב מהמעסיק הנוכחי מגדיל בצורה משמעותית את הסיכוי לראיון הגירה בנציגות.תלוי כמובן בתמונת הניקוד הכללית של המגיש והיכולת להציג באמצעות מסמכים אחרים עמידה בתיאור הNOC.אם התפקיד רשום על תלוש משכורת והגדרת המקצוע היא חד משמעית מבחינת מטלות אז יש סיכוי(שלפי דעתי גדול יותר בתל אביב מאשר בבאפלו) שיוותרו על הראיון.לרוב,אם הניקוד בעבור תקופת ההעסקה תחת המעסיק הנוכחי קריטי,ואין הוכחה חד משמעית לתפקיד ומטלות נילוות,הדבר יוביל לראיון.

marina38

New member
רלוונטי גם עבורי

שלום כשיגיע זמני גם לא אהיה מעוניינת להציג מכתב מעסיק נוכחי , אלא רק הקודמים. ולא אהיה מעוניינת שיצרו קשר עם המעסיק האחרון. מתשובתך אני מבינה שזה אפשרי. נכון? ועוד- האם זה פוגע איכשהו בסיכויי קבלת הPR?

לא. זה לא פוגע.

יש לך מספיק הוכחות: תלושי משכורת, אישור הביטוח הלאומי, ואת יכולה להגיד שאת אמורה לבקש ויזה לטיול ולבקש מכתב בעסקה סטנדרטי. תצמידי אליו פתק, שמבקש לא להתקשר למעסיק כיוון שזה מעסיק נוכחי, הם יכבדו את הבקשה.

למעלה