הוכחת רמת אנגלית

הוכחת רמת אנגלית

הגשנו לפני כחודשיים תיק מלא בבאפלו. העו"ד שמטפל בתיק צירף מאמר מדעי שכתבתי כהוכחה לרמת האנגלית. לפני כשבוע הגיעה דרישה מהנציגות בבאפלו להוכחות לרמת האנגלית- תוצאות IELTS. העו"ד מציע שתי אפשרויות: 1. לעשות את המבחן ולשלוח את התוצאות. 2. לכתוב מכתב שמסביר את השימוש שלי באנגלית (החל מתואר ראשון ושני דרך עבודת דוקטורט שנכתבה באנגלית, הרצאות בכנסים בי"ל ועד העובדה שבתור פרופסור באונ' טורונטו אני קורא וכותב מאמרים והצעות מחקר, מלמד ומשתתף בוועדות וישיבות באנגלית), לצרף הוכחות נוספות (מאמרים מדעיים, מכתב מהדיקן שלי וכו'). לדבריו בהנחה של רמת אנגלית מקסימלית יש לי 92 נקודות, כלומר, גם אם אקבל 0 נקודות על האנגלית עדיין יש 68 נקודות, ולהערכתו פקיד ההגירה ייתן כמה נקודות על סמך מכתב העו"ד וההוכחות הנוספות. מצד אחד, אין לי חשק להשקיע יום במבחן (שלא לדבר על המחיר המופקע). מצד שני, גם לא מתחשק לי להסתבך יותר מדי עם הביורוקרטיה של ה CIC, ואם העו"ד טועה בהערכה ותחסר לי נקודה אחת זה יכול להיות טרטור לא קטן. מה דעתכם? האם שווה להשקיע 275 דולר ויום עבודה, לעשות IELTS ולהיפטר מהעניין, או לנסות את האופציה השנייה?

חבל שעורך הדין לא ידע, שאת התיק שלך עדיף

להגיש בשגרירות בקונסולייה בתל אביב שם הוא היה מעובד תוך שבועיים במקום בבאפאלו שם זה ייקח חודשים רבים אלא אם כן יש להם מסלול מואץ לחוקרים באקדמיה.. מכתב מהדיקאן המאשר שאתה פרופסור ב UFT, שמאשר שאתה נותן הרצאות באנגלית בסמינרים מחלקתיים, ומגיש את מחקריך באנגלית במקור, ומכתב שלך שמנמק, בצירוף כמה מאמרים צריך להספיק, אבל הקנדים מרובעים, המכתב הזה מהממונה עליך היה צריך להיות בחבילה הראשונית, ולכן התקבלה החלטתו של פקיד ההגירה, כשיגיע המכתב המפורט יותר לך תדע מה הוא יחשוב, על זה שהוא ביקש IELTS ואתה מנסה "להתחמק" מהבחינה. אז אין לי עיצה טובה. נקודות לא יחסרו לך, אבל ל IELTS צריך להקדיש לפחות סוף שבוע של הכנה ON-LINE, כדי להתרגל למבנה של הבחינה גם אם אתה יודע אנגלית, אז תוסיף גם את זה למשוואה ותחליט לבד. אשתי היתה במצב דומה והחליטה לגשת לבחינה, אבל באותה מידה היא יכלה להתעקש להגיש את האישורים מהעבודה שהיא מנהלת מחלקה בחברה אמריקאית בארה"ב כבר כמה שנים ויכול להיות שזה היה מסתדר בלי......

תודה

והעו"ד כן ידע שאפשר להגיש בת"א ויש שם עיבוד מועדף (אמרתי לו את זה). אחרי התייעצות החלטנו בכ"ז להגיש בבאפלו משתי סיבות- אחת שיש לו יותר נסיון בתיקים שמתנהלים שם, ושתיים שאנחנו לא ממהרים במיוחד כיון שקיבלתי רשיון עבודה ל-3 שנים...

predoc

New member
מה שהם הכי אוהבים - לא זוכר איפה זה היה כתוב

הבחירה של העו"ד במאמר (ועוד רק אחד בודד) היא תמוהה. מאמר אינה בהכרח עבודה אישית. במיוחד אם אתה לא הכותב היחיד ברשימת הכותבים. הרי יש מאמרים שהשם שלך מתנוסס עליהם שאתה אפילו לא יודע מה כתוב בהם (במיוחד אם אתה פרופסור ויש לך פוסטדוקים טובים או שאתה סטודנט והמנחה שלך כתב את המאמר על סמך נתונים שלך או שזה שיתוף פעולה והעברת איזו מבחנה לקבוצה השניה שעושה את המחקר בפועל) אי לכך ובהאתם לזאת במקרה והתואר השני או הדוקטורט לא נעשו במדינה דוברת אנגלית זה לשלוח את הדוקטורט (עבודה אישית שהיא רק שלך ) שנכתב באנגלית ( לדעתי על CD יספיק ) בצרוף מכתב ממנחה הדוקטורט שאומר שזה נכתב על ידך בלבד ולא תורגם משפה אחרת. ( מושב זה לא אתה רשמת איפשהו ?) מכתב מהדיקן על נייר רישמי של האוניברסיטה כמו שהמושב מציע יעזור גם הוא מאוד ( יש להם איזו חיבה מיוחדת לפרופסורים - פעם הם היו אחד המצועות היחידים שיכולים לאשר לך להוציא דרכון )יעיד על הכישורים הוורבליים.(שמיעה ודיבור) בקשר להתחמקות מהבחינה - מכתב ממך שמסביר את מגבלות הזמן והכסף בעבודך כפרופסור באוניברסיטה ( אתה מלמד, צריך להיות בוועדות וכו וכו ) בהחלט תהיה מקובלת...אומנם קנדים אבל לא אטומים. אבל שוב מסתייגב וואמר שלא לוקח אחריות ... נסה מה יכול להיות ? לא יתנו לך אפילו נקודה אחת על שפה והתיק יסורב ? סיכוי אפסי לדעתי. בהצלחה

תודה

דיברתי עם העו"ד לקבל קצת יותר מידע. הדרישה לא היתה ספציפית ל IELTS אלא למבחן או הוכחות אלטרנטיביות לרמת האנגלית. לדבריו במקרים קודמים שהוא טיפל בהם הוכחה ברמה של מאמר הספיקה, אבל לאחרונה הם מחמירים יותר. המאמר, אגב נבחר כי זה המאמר היחיד שלי שבו אני מחבר יחיד. גם לדעתו צירוף עבודת הדוקטורט ומכתב מהמנחה, יחד עם מכתב מהדיקן ומכתב שלי שמסביר כיצד השתמשתי באנגלית ב 20 השנה האחרונות צריכים להספיק. תודה על העצה להסביר את מגבלות הזמן בעבודתי, אימצתי את הרעיון. כמובן, גם הוא לא מוכן להתחייב ב 100% שהתיק יאושר כי זה תלוי בפקיד ההגירה, אבל לדבריו זה approvable file (ציטוט שלו) וגם בלי אף נקודה על שפה צריכות להיות 68 נקודות.

amirshuval

New member
הוא לא צירף מכתב לתיק מלכתחילה?

חייב להיות מכתב שעוסק ספציפית בענין השפה.לא ברור לי איך הגעת למצב הזה על פי נתוניך.

ha hobit

New member
קיפי לIELTS צריך להתכונן!

ולא משנה מה רמת האנגלית שלך, כלומר זה לא מספיק שיש לך אנגלית מצויינת כי במבחן אתה עומד בלחץ זמן ואתה צריך ללמוד את הטריקים איך לפתור את המבחן למרות לחץ הזמן. בגלל שהמבחן יקר אני לא הייתי מקלה ראש והייתי מתכוננת למבחן מראש, זה בדיוק כמו פסיכומטרי , צריך ללמוד את מבנה הבחינה והטריקים לעבור אותה. ברגע שאתה קולט את זה וזה לא צריך הרבה זמן, אני עשיתי את הקורס בקונסוליה הבריטית בארץ ואח"כ לימדתי את בעלי שהיה צריך לעשות את המבחן למטרות אחרות, הוא למד אולי 3 ימים רק לתרגל את מה שהסברתי לו והצליח. אבל ככה ללכת על עיוור- לא מומלץ.

זה בדיוק העניין

ההתלבטות היא במה להשקיע את הזמן- בהתכוננות למבחן או בלארגן הוכחות אחרות. מצד אחד IELTS זה ללכת על בטוח. מצד שני זאת השקעת זמן וכסף רבה יותר. השאלה בהתחשב בכך שאני צריך ניקוד מינימלי של נקודות בודדות באנגלית (ואולי בכלל לא כי יש מספיק נקודות מכל הדברים האחרים) כמה השקעה תידרש לצורך המבחן? ואם אני מחליט לא ללכת למבחן ובמקום זה לארגן מכתבים והוכחות נוספות כמו שהציע העו"ד מה הסיכון?

אני צריך לבדוק

למיטב ידיעתי הוא צירף מכתב ומאמר שכתבתי כהוכחה לרמת האנגלית, אבל אני לא זוכר בוודאות האם זה היה מכתב נפרד או חלק מה cover letter שצורף להגשת התיק.

למעלה