הוכחת תושבות-בדרך לראיון

Eliaoobr

New member
הוכחת תושבות-בדרך לראיון

שלום,
אשתי אזרחית , אני בתהליך גרין קארד על בסיס נישואים.
יש לנו חסכון יותר מהסכום הנדרש כדי שהיא תהיה ספונסרית שלי.
כששלחנו את המסמכים ל NVC
צירפנו מכתב "GOOD FAITH" עם כוונותינו להגר + מכתב מדוד שלה -אזרח ארה"ב שיתמוך בנו במידה ונצטרך(לא ספונסר רשמי, )

במכתב שקיבלנו הם מציינים שוב שספונסר חייב להיות תושב ואם לא שיוכיח שנסע לתקופה קצרה ושצריך להביא עימנו לראיון הוכחה כלשהי .

חשבתי שזה אמור להספיק לפי מה שקראתי בפורומים ובאתרים אחרים.
מישהו יכול לעזור? מה הם מצפים שאביא לראיון?

תודה לעונים,
אלי

John the Savage

New member
מה שקראת בפורומים ובאתרים אחרים לא עדכני

עד לפני כמה שנים, הקונסוליה בירושליים הסתפקה במכתב כוונות הגירה מהסוג שאתה מתאר בכדי להוכיח דומיסיל. אבל בשנתיים האחרונות חל שינוי בנהלים של הקונסוליה בעניין, והיו כאן הרבה דיווחים של אנשים שקבלת הגרין שלהם התעכבה בגלל שדרשו הוכחות נוספות לדומיסיל.

תצטרכו להביא הוכחות נוספות שמראות על תוכניות ספציפיות להגר. זה אומר חוזה שכירות או הוכחה לחיפוש דירה, הצעת עבודה או הוכחות לחיפוש עבודה, חשבון בנק בארה"ב, התכתבויות עם גורמים שונים לגבי המעבר וכו'. לא נורא אם אין לכם את כל ההוכחות ברשימה, אבל צריך להראות משהו יותר קונקרטי מאשר הצהרת כוונות ומכתב מהדוד.

tair1986

New member
שאלה קטנה ברשותך לגבי דומיסייל

האם מעבר לבית של אמא מוכיח דומיסייל?
אנחנו לא מתכוונים לחפש או לשכור דירה בהתחלה ואנחנו נעבור לחיות בבית של חמותי,
שהיא גם הקו ספונסר שלנו, יש צורך במכתב ממנה שאנחנו מתכוונים להתגורר אצלה?

אצלנו ביקשו משהו לגבי עבודה בארה"ב

לפני הראיון, הבאנו את כל מה שמקובל להמליץ להביא. כולל מכתב כללי, חשבונות בנק, מכתב מהקו-ספונסור, מכתב לגבי שכירת דירה פוטנציאלית ועוד.
המראיין אמר לי שהוא צריך איזו הוכחה לגבי עבודה של אישתי בחו"ל, כדי שיוכל לאשר לנו את הבקשה.
יש עניין של שיקול דעת, אבל גם (כנראה) המראיין צריך לעמוד בכללים ונהלים.

tair1986

New member
תודה על התגובה, אבל

איך אפשר להתחיל לחפש עבודה ולשלוח קורות חיים חצי שנה או יותר לפני המעבר? הרי זה יהיה לשווא לא?

zuki3

New member
כל מי שהגיע לארצות הברית עם ויזת עבודה

התקבל לעבודה הרבה מעל חצי שנה לפני ההתחלה,
זה לא רלוונטי אליכם, אבל כל מי שעובד בארצות הברית עם ויזת עבודה,
פנה למעסיק לפחות 8 חודשים קודם.
(מגישים את הויזה 6 חודשים לפני המעבר, לוקח להכין את הבקשה לויזה חודש חודשיים, ולפני היה צריך לעבור תהליך קבלה לעבודה של עוד חודש)
כך שזה יראה נורמלי לחלוטין, גם למראיין לויזה וגם למעסיקים.

John the Savage

New member
בסופו של דבר מדובר בהחלטה סובייקטיבית של הנציג בקונסוליה

מכתב מחמותך יכול בהחלט לעזור, אבל לא מובטח שזה יהיה מספיק.

יש ביניכם אולי התכתבויות באימייל, ווטסאפ וכו לגבי המעבר והתוכניות להישאר אצלה? אם תצרפו גם תדפיסי אימיילים מלפני כמה חודשים בהם אתם דנים בזה, זה יהיה יותר משכנע מאשר רק מכתב שהיא כותבת במיוחד לקונסוליה.

בנוסף, מה התוכניות לגבי עבודה? האם התחלתם בצעדים בנושא? חיפוש עבודה ופניה למעסיקים פוטנציאלים מעידים על רצינות לגבי תוכניות המעבר.

tair1986

New member
כן יש התכתבויות

בעיקרון אשתי נולדה וחיה את רוב חייה בארה"ב, רק בארבע השנים האחרונות היא בארץ.
יש לה חשבון בנק פעיל, כרטיס אשראי, אוטו וביטוח על שמה.
לגבי חיפוש עבודה לא התחלנו, האם כדאי להגיש מועמדויות כבר מעכשיו? כי אני מאמין ששום עבודה לא תחכה חצי שנה או יותר עד שנעבור לשם, אז להגיש רק בשביל הפרוטוקול?

למעלה