הולדינג, אחיזה מכילה, קרקוע -שאלות

הולדינג, אחיזה מכילה, קרקוע -שאלות

זה הכל אותו דבר או שיש הבדל ביניהם? באיזה בתי"ס משתמשים בשיטות הנ"ל ובאיזה מצבים? האם במהלך ההולדינג משתמשים גם במשקל הגוף לצורך ריתוק הילד כמו ישיבה / שכיבה עליו וכדומה? תודה על כל תשובה זה מאד מאד חשוב לי. יום טוב

מן הסתם, זה אותה הגברת בשינוי אדרת

אני אמנם למדתי שיטה מסוימת (TCI), אבל אני מניח שהרבה הבדלים אין בין שיטות שונות (אם ישנן, כי שמות שונים לא מעידים על שמות שונים). בעיקרון, לא משתמשים במשקל הגוף כדי לשבת או לשכב על ילד. אחיזת ילד קטן בישיבה בכלל לא מצריכה משקל גוף, אך כשמחזיקים ילד גדול על הרצפה, בשכיבה על הבטן, עושים זאת בזוג, כשרוכנים מעל הילד, בלי להפעיל עליו לחץ של משקל הגוף (המבוגרים נשענים על הידיים שלהם), עם זאת, הגוף של המבוגר נמצא מעט מעל גוף הילד, כך שמשאיר לו מעט מרחב להתפרע בתוכו. אם הילד מתפרע, סביר שיופעל כנגדו כוח של הגוף, אבל במידה כזו שרק תמנע ממנו להתפרע ולא שוכבים עליו עם מלוא המשקל (העניין מצריך טיפה נסיון ולומדים את זה בקורס מיוחד). מקווה שעניתי לך. קשה קצת לתאר את זה... באופן כללי, האחיזה\הולדינג נעשית רק על ילד שמשתולל ואין דרך אחרת להחזיק אותו בלי לפגוע בו (זאת אחיזה מאוד בטוחה, אף כי מעצם ההשתוללות של הילד יכולים לקרות נזקים פיזיים).

למעלה