הולדתו של ילד השני

vero78

New member
הולדתו של ילד השני

שלום לך,מיכל כותבת לך ורוניקה, אמא של אדם, ילד בן שנתיים וארבעה חודשים. צפויים לנו שני שינויים השנה, אדם מתחיל ללכת לגן חדש ושני שאנו מצפים ללידה של ילד שני ושני האירועים צפוים להיות באותו חודש. האם יש כילים שניתן להכין את אדם ללידת אחיו הקטן, כדי להמנע מרגשות קינאה וגם לעבור את התחלה בגן החדש ללא משבר? מה אנו כהורים יכולים לעשות כדי שהתקופה החדשה תעבור בשלום בלי לגרום נזק לאף אחד?באותה תקופה אדם יהיה בן שנתיים ושבעה חודשים. תודה מראש על תשובתך והתייחסותך. ורוניקה זוקובסקי

survivorrr

New member
כל הכבוד לך.

כל הכבוד שאת שואלת את השאלות לפני ולא אחרי. כל הכבוד שאת ערה לכך שהשינויים קורים גם לילד. לא רק לכם - ההורים. הרבה הורים נוטים להתעלם מכך. לדעתי, כדי למנוע את מה שאת חוששת מנו, צריך להפוך את הילד לשותף לתהליכים. קודם כל אני מניח שתרצו לקנות לו מיטת נוער/מעבר. לכן עשו זאת לא סמוך למועד הלידה המשוער. עשו זאת כבר עכשיו כדי לנתק בין הלידה ליציאתו/הוצאתו ממיטת התינוק. שלא ייצא כאילו שאתם מוציאים אותו בגלל התינוק. אל תקשרו את ההחלפה עם הלידה העתידית. הוא עכשיו כבר ילד גדול וצריך מיטה של גדולים. עכשיו זה הזמן המתאים. בנוסף, תנו לו ללוות את התפתחות ההריון. להרגיש את הבטן של אמא ותנועות התינוק בפנים. תנו לו להיות שותף להכנת הבית לקליטת התינוק. השניה שלי נולדה כשהגדולה היתה בת 3. אחרי הלידה, כשחזרתי הביתה והגדולה ציפתה לתינוק, הסברתי לה שאמא עייפה וגם הרופא עוד צריך לבדוק אותה ואת התינוקת. לכן הן עדין בבית החולים. חוץ מזה (וכאן עשיתי פרצוף מסכן) בכלל אין לנו חדר בשבילה. ההזמנה באה מהילדה - "בחדר שלי". החמאתי לה על הפתרון ושוב עשיתי פרצוף מסכן - אין לנו מיטה בשבילה. שוב באה ההצעה ממנה - במיטת שלי (מיטת התינוק שכבר היתה מפורקת בכוונה בחדר השני). שוב הראיתי לה ששמחתי על ההצעה רק הערתי שהמיטה נורא מלוכלכת. שוב באה הצעה ממנה - אז ננקה. ונתתי לה קערה עם מים, קצת סבון ומטלית ועמדה הפספוסה ושפשפה את המזרון. כך היה גם עם האמבטיה לתינוק וכך נתתי לה להוביל "בכאילו" את תהליכי הכנת הבית. "עזרה לי" להרכיב את המיטה ונתתי לה לבחור מקום למיטה (רק לא ילד חלון או מעקה). לקחתי אותה לקניות ונתתי לה לבחור בקבוק. נשאר מבחינתה רק להביא את התינוקת הביתה. זה בדיוק מה שקרה למחרת. הנחתי לה לגעת בתינוקת, לעמוד לידה. יש להקפיד בשום אופן לא להוציא אותה מהחדר גם כשהתינוקת רוצה לישון (תינוק ישן - ימשיך לישון. ואם יתעורר - ירדם שוב). לא להפריע לה לשחק בחדר כרגיל, גם עם חברים. הכל כרגיל - רק שיש עוד תינוק בבית. דיברתי איתה המון על התינוקת - אבל לפי היוזמות שלה. היא ניסתה להשוות מי גדול ממי ומי קטן ממי. כל מיני כאלה. מעולם (גם כשנולדה השלישית) לא היתה קינאה בין האחיות ולא משברים. ממש כלום. אני מניח שחלק מהסיבות זה ההכנות שהגדולות תמיד השתתפו בהן לקראת הלידה. לענין החלפת גן, לא ציינת למה ההחלפה. מעבר דירה? עולים כתה? לא מרוצים מהגן הנוכחי? לכל אירוע יש תהליך קצת שונה. בכל מקרה לא לחפור לו. רק בעדינות לעורר אצלו ציפיות ולעשות אותו שותף לתהליך. אם תתני יותר פרטים אולי אוכל להרחיב יותר. בהצלחה והרבה מזל טוב.

למעלה