הולך לאיבוד, זקוק לעזרה

• פותח הנושא r321
  • פורסם בתאריך

r321

New member
הולך לאיבוד, זקוק לעזרה ../images/Emo7.gif

שלום לכל חברי הפורום הנחמדים! אני סטודנט לרפואה בשנים מתקדמות ואני מחפש מחשב כף יד/פאלם, הבעייה היא שאני טובע בים של אתרים והמלצות ואין לי מושג על מה ללכת... אני מחפש משהו נוח לשימוש, שאוכל להעלות עליו תוכנות של לימודים (ספרים בעיקר) ובלי כל הקישקושים שמסביב (לא צריך פלאפון ג'י.פי.אס וכו') וכמובן שלא יעשה לי חור בכיס (עד 2500 ש"ח גג) אשמח אם תוכלו לתת לי המלצות קונקרטיות לדגמים שאתם ממליצים עליהם תודה רבה! נ.ב- אני אפילו לא סגור על ההבדל בין פאלם לפוקט פי.סי...

amitp

New member
מבטיח התייחסות מלאה מחר

(אחרי המבחן באורטופדיה
)... בינתיים נגיד רק שפאלם ופוקט הם שני סוגים של מחשבי כף יד, כל אחד מריץ מערכת הפעלה שונה. בגדול מבחר התוכנות דומה (למרות שדווקא במקרה שלך לא לגמרי) אולם מבחר המכשירים שונה. בינתיים מציע לך לקפוץ לPDACE (לינק בצד ימין למעלה) שם תמצא, בין היתר, מערכת השוואת מכשירים בה תוכל להתרשם מן המכשירים הקיימים לכל פלטפורמה, וכן מאמר שלי בנושא יישומים רפואיים חופשיים לPDAs. לילה טוב בינתיים, ובהצלחה לי מחר

Ran sch

New member
חצי לאיילת חצי לך

אם אתה לומד בבאר שבע אתה מוזמן ליצור איתי קשר (הדגמת יכולות קטנה לפני שאתה מחליט) רוב האנשים שחושבים שהם צריכים פאלם מסיבה מסויימת מגלים אחרי שהם קנו אותו שהם צריכים אותו מ 20 סיבות אחרות ודווקא הסיבה המקורית לא... למשל אנשים שחושבים שזה נוח לקרוא ספרים / אתרי אינטרנט מהפאלם... ומתאכזבים. לפי הדרישות שלך אתה כנראה לא צריך מכשיר מתקדם בכלל... (1500 שקל יד ראשונה או 800 יד שניה...) אבל אני מאמין שחודש אחרי שתקנה אתה תגלה שהיית מעדיף להשקיע בגדול (2000 פלוס פאלם או פוקט )... בגלל זה אני ממליץ לך לראות. לאיילת - זה בסדר אבל באמת שאני לא מוכר מכשירים (אני ישן מחובק (*) עם ה - TX שלי נראה לך שאני אמכור אותו....) ולגבי עדכון ה- FAQ כן זה הייתי אני וגם שלחתי לך איזה שני מיילים לגבי זה... קצת שכחת את הנושא. בכל מקרה אמצע אוגוסט מסתיימת תקופת בחינות ואני אשמח לתרום קצת מזמני... * סתאםם לא באמת ישן מחובק.... כפית.

AYELET1

New member
נכון... מתנצלת (על השכחה)

ישן מחובק עם ה-TX? בכלל לא מפליא... גם אני
אותו

r321

New member
תודה לכולכם עזרתם לי המון

מקווה שהלך טוב באורטופדיה (-:

amitp

New member
לא רע, לא רע... ../images/Emo13.gif

מצטער שלא הספקתי להגיב אתמול (הייתי שפוך לחלוטין אחרי שבוע בלי יותר מדי שינה). לענייננו: PDA - מחשב כף יד (סייען דיגיטלי אישי...). המטרה העיקרית שלו היא להוות "מיני מחשב" נייד על מנת לספק את צרכיך המידיים בדרכים (נעים בגב לא נכלל בזה) מבלי להדרש לנשיאת דברים מגושמים כדוגמאת מחשבים ניידים. סביב הקונספט הזה התפתחו שתי מערכות, שלמרות שבאופן רשמי מייצגות שתי מערכות הפעלה באופן מעשי הן מייצגות שתי תפיסות עולם שונות: 1. מערכות מבוססות מערכת ההפעלה של פאלם 2. מערכות מבוססות מערכת ההפעלה של מייקרוסופט - Windows Mobile (פוקט PC) למרות שמערכות מבוססות פאלם היו כאן קודם, לדעתי קל יותר להבין את ההבדל בין המערכות אם נציג תחילה דווקא את מערכות פוקט PC. מכשירים אלו פועלים מאוד בדומה למחשבים המבוססים על מערכת ההפעלה של חלונות (למרות שמדובר על שתי מערכות הפעלה שונות _המריצות תוכנות שונות_) - כך תמצא ממשק דומה מאוד ומערכת קבצים ותיקיות דומה, תמיכה בריבוי משימות וכדומה. כן תמצא את הטרנד הנפוץ במחשוב השולחני - מערכות מיחשוב חזקות יותר ויותר (חלק מזה על מנת לסחוב את מערכת ההפעלה הכבדה יותר מזו של פאלם) כאשר כל דגם משוכלל יותר מן הקודם. התוצאה היא שברוב המקרים העבודה נוחה ואינטואטיבית יותר למשתמשי חלונות ותיקים אולם לעתים היא איטית יותר מאשר בפאלם ואינטואיטיבית פחות למשתמש שאינו שולט בסביבת חלונות. מערכות פאלם קלות יותר וזריזות מעט יותר. הן פשוטות יותר לתפעול - הסרת תוכנה, לדוגמא, מתבצעת בקלות על ידי מחיקתה, ללא צורך ב"הוסף/הסר תוכניות" וממשק הרשת שלהן נוח יותר. עם זאת הן אינן תומכות בריבוי משימות וממשק הקבצים שלהן עשוי להוציא אדם שפוי מדעתו (מסמכים, למשל, נשמרים כDATABASE של התוכנה הקוראת אותם ולא ניתן ליצור אליהם קיצור דרך ישיר). היתרונות: 1. מערכת שכמעט ואין צורך לדאוג לתחזוקה שלה. אין צורך בריסטים וכדומה (הסתייגות - במערכות החדשות דבר זה כבר אינו תקף וכמות הריסטים ובעיות המערכת שווה במערכות פוקט ופאלם) 2. תמיכה טובה יותר (אם כי ההבדל במערכות החדשות מצומצם יותר) ביישומי אופיס (בעיקר וורד) בעברית. חסרונות עיקריים מבחינתך: 1. על מנת לגשר על החוסר בריבוי משימות מערכות פאלם בנויות כך שברגע שאתה יוצא מתוכנה היא שומרת את מצבה ונפתחת בפעם הבאה בדיוק באותה הנקודה. הדבר מאפשר עבודה שקופה למשתמש עם מספר תוכנות בו זמנית אולם... אינו נתמך דווקא בתוכנות הרפואיות הפופולאריות, איתן סביר שתעבוד. 2. מבחר התוכניות הרפואיות לפאלם, למרות שהינו עשיר ומגוון עדיין מצומצם יותר אל מול המגוון הזמין למכשירי פוקט. 3. בחירת מערכת ההפעלה מחייבת עבודה עם מכשיר מסוג מסויים (פאלם או פוקט) למכשירי פוקט מספר יתרונות מבחינת החומרה עבור סוג השימוש בו אתה מעוניין. על כך - בהודעה הבאה:

amitp

New member
אז מה חשוב במכשיר לשימוש "רפואי"?

מדובר על מכשיר שרוב השימוש בו עתיד להיות שליפת מידע וקריאתו (בניגוד להקלדת מידע), רובו באנגלית. לכן הפרמטרים אליהם חשוב לשים לב: 1. מסך - זהו, לדעתי האישית, הפרמטר החשוב ביותר. מסך נמדד על פי גודלו הפיסי (מקובלים מסכים בגדלים בין 3-4") רמת הבהירות וחדות הצבעים אותם הוא מציג (אין כיום הבדלים משמעותיים לצרכיך בין המכשירים השונים) והחשוב מכל - רזולוציית המסך, זאת אומרת רמת ההפרדה לה הוא מסוגל. בתחום הפאלם מקובל כיום הסטנדרט של HVGA (חצי VGA, משמעו 320x480). זוהי רזולוצייה סבירה. בפוקטים קיימים מכשירים עם מסכי QVGA(רבע VGA, ז"א 320x240) ו-VGA (640x480). ההבדל בין מסכי VGA לשאר הוא תהומי. רק מסך כזה מאפשר קריאת ספר, למשל, בצורה הנוחה ביותר. ניתן להתפשר על מכשירי HVGA (מעט פחות נוח אולם עדיין ישים) אולם בשום פנים ואופן לא על QVGA. 2. יכולות הרחבה - קשה לי להאמין כי תוכל להסתדר עם הזכרון המגיע עם מי מהמכשירים מבלי להרחיב אותו (לי, למשל, יש כרגע יותר מ3GB רק של ספרי רפואה) אלא אם תבחר בPALM LIFEDRIVE (המגיע עם דיסק של כ4GB, אולם איטי בצורה משמעותית). כרטיסי ההרחבה הנפוצים מגיעים בפורמט SD או CF. חשוב לזכור כי שימוש בכרטיס זכרון תופס את חריץ ההרחבה ומונע שימוש בACCESSORIES נוספים עם חיבור זהה. אני ממליץ על כרטיס הרחבה בנפח של לפחות 1GB בפורמט SD (או CF, אם מדובר על מכשיר פוקט תומך). 3. אפשרויות תקשורת - אחד הפטנטים הנחמדים הוא חיפוש מידע באינטרנט (כמו למשל בPUBMED) מן הPDA שלך. לצורך כך חשובה תמיכה בBLUETOOTH, כך תוכל להתחבר בקלות לפלאפון מתאים כך שישמש כמודם (למרות שניתן גם באמצעות IR או כבל הדבר אינו נוח). תמיכה בWIFI (חיבור רשת אלחוטי) הינה תוספת נחמדה אולם אינה חובה). 4. סוללה - אתה לא רוצה למצוא את עצמך רודף אחרי שקעים לצורך טעינת המכשיר. חשוב לקנות מכשיר עם סוללה המאפשרת לך להעביר לפחות יום שלם במחלקה מבלי להתרוקן. כך לא תמצא את עצמך ללא הנתונים החשובים לך בדיוק כאשר עליך לקבל חולה דחוף הסובל מhemangiopericytoma, למשל... 5. גודל המכשיר ומשקלו - הרי לצורך כך אתה מעוניין בPDA ולא בלפטופ... נתונים אחרים כגון יכולות קוליות, מקלדת מובנית, מצלמה וכו' הינם זניחים לצורך השימוש המיועד במכשיר. לפי הקרטריונים הנ"ל המכשירים המומלצים הם (בהודעה הבאה...)

amitp

New member
--->

מכשירי פוקט PC: IPAQ 4700 FSC LOOX 720 DELL AXIM X50V DELL AXIM X51V פאלם: T3 T5 TX כל מכשירי הפוקט הרשומים הינם בעלי מסך VGA, BT ו-WIFI ויכולים לשמש גם כDOK. ה4700 גדול מעט אולם בעל המסך הגדול והטוב ביותר (4"). הוא גם בעל סוללה חזקה מאוד. הלוקס הוא המתחרה העיקרי, קצת קטן וטיפה איטי יותר עם סוללה חלשה מעט מזו של ה4700 אולם הוא כולל יותר זכרון RAM, מקשים נוחים יותר לתפעול, אפשרות לחיבור התקני USB (כמו למשל Disk on key) ומצלמה. הוא בעל מסך איכותי כמעט כמו זה של ה4700. הדל הוא חלופה אפשרית רק במקרה בו הוא זול משמעותית משני הקודמים. הוא בערך בגודלו של הלוקס אולם מכיל מסך נחות יותר מבחינת תאורה וצבעים וסוללה חלשה משמעותית. ה51 הינו הפוקט היחידי כאן המריץ את מערכת ההפעלה החדשה (WM5) בעוד שאת ה4700 וה50 ניתן לעדכן. האם WM5 זה טוב ליהודים? על כך בסקירה נפרדת... פאלם- גם לT3 וגם לT5 יש BT בלבד ואין WIFI (שיש בTX) ולפחות לT3 סוללה חלשה, אולם הם מהירים ויציבים יותר. בנוסף - הT3 קטן מאוד עם תצורת סליידר נחמדה. לעומתם לTX יש הן WIFI ו-BT והן זכרון שאינו נמחק כאשר הסוללה נגמרת אולם הוא איטי יותר. הבעיה היא כי לחלק מהתוכנות הרפואיות גרסאות פאלם עם תצוגה נוחה פחות מאשר לפוקט. עם זאת הייתי ממליץ לך להשוות בין T5 או T3 לLOOX 720 או ל4700. זמינות- כל המכשירים שציינתי למעט הX51V והTX אינם נמכרים יותר כמוצרים חדשים ויש לקנות אותם מיד שנייה בטווח מכירים של כ1500-2000 ש"ח, מחיר האמור לכלול לרוב גם תמיכה עברית ונרתיק. לגבי מחירי הX51V וה-TX צריך לבדוק.

r321

New member
וואו תודה על ההשקעה

אני כבר מתחיל להיכנס לעיניינים ולהבין... תודה רבה עזרתם לי מאוד!!!! ובהצלחה בתקופת המבחנים (-:

Supergirl20

New member
יש לי LifeDrive והוא משרת אותי

נאמנה... סטודנטית לרפואה שנה ב' .

y_g

New member
הדבר החשוב ביותר בעיני לרופא

הוא אילו מכשירים נפוצים בין הרופאים האחרים במחלקה בה הוא עובד. מהר מאד תגלה שלא משנה מהו מגוון התוכנות שקיימות עבור מערכת הפעלה מסויימת (וכאן אני חולק על עמית, כל תוכנה אפשרית קיימת לפלטפורמת פאלם, מעולם לא ראיתי תוכנה נחוצה שרצה על PPC ואין להשיגה לפאלם, אם כבר נתקלתי פעמים רבות במצב ההפוך) אתה תמיד תמצא את עצמך משתמש בתוכנות בהן משתמשים עמיתיך, מטעמים רבים ומגוונים. בנוסף, תמצא את עצמך כעבור זמן מה לא משתמש ברוב התוכנות שהתקנת, אלא ב 2-3 תוכנות עיקריות ושימושיות (בהתאם לסוג ההתמחות, כאורטופד היה לי את הריסון במשך שנתיים, לא פתחתי אותו פעם אחת...) ודבר נוסף שכדאי לחשוב עליו - אם אתה מתכוון להיות כירורג או לעסוק באחד המקצועות הכירורגיים, הייתי חושב על מכשיר משולב טלפון. להסתובב עם 2 מכשירים בכיסים של בגדי חדר ניתוח - לא להיט. בהצלחה יריב

amitp

New member
--->

יש הבדל גדול בין רופא לסטודנט לרפואה. מעבר לכך שסטודנט עובר ברוב המחלקות ולכן הצרכים שלו מגוונים יותר הוא גם נדרש ליותר קריאה של חומר עיוני לצורך העבודה השוטפת, חומר שלרוב המתמחה (ובמיוחד המומחה) כבר שולט בו בעיניים עצומות. כסטודנט בשנה חמישית אני משתמש כיום בלא פחות מ20 תוכנות רפואיות שונות, זאת בנוסף ליותר מ20 ספרים רפואיים בגרסת iSilo (וכוונתי רק לחומר שנמצא על המכשיר שלי דרך קבע). "(וכאן אני חולק על עמית, כל תוכנה אפשרית קיימת לפלטפורמת פאלם, מעולם לא ראיתי תוכנה נחוצה שרצה על PPC ואין להשיגה לפאלם, אם כבר נתקלתי פעמים רבות במצב ההפוך) אתה תמיד תמצא את עצמך משתמש בתוכנות בהן משתמשים עמיתיך, מטעמים רבים ומגוונים" - אני דווקא מכיר די הרבה שתומכות אך ורק בפוקט, גם כן מטעמים רבים ומגוונים. "אם אתה מתכוון להיות כירורג או לעסוק באחד המקצועות הכירורגיים, הייתי חושב על מכשיר משולב טלפון. להסתובב עם 2 מכשירים בכיסים של בגדי חדר ניתוח - לא להיט" - מסכים בהחלט. לא חשבתי על זה, אבל הפעמים בהן ניסיתי לדחוף את ה4700 שלי בליווי הנוקייה לבגדי חדר הניתוח אכן לא זכורות לי במיוחד באופן חיובי... דרך אגב - "כאורטופד היה לי את הריסון במשך שנתיים, לא פתחתי אותו פעם אחת..." - האריסון זה לא ספר, זה סמל סטטוס...

למעלה