הולך להיות מעניין....

Shmel

New member
הולך להיות מעניין....

http://www.nationalpost.com/news/canada/story.html?id=370894

קודם כל לרשותכם לינק לחיץ, ויותר חשוב !!!

בקריאה שנייה, נדמה לי שאני מבין מהו הכיוון שבו הולכת המערכת. הכוונה היא מראש לקבל פחות בקשות ולפתוח פחות תיקים. יש הרבה אפשרויות לעשות את זה והנה ספקולציה אחת שלי: תקבע בכל שנה או רבעון מכסה לכל שגרירות, וייתקבלו בקשות עד מספר מסויים נניח בתל אביב 100 תיקים לרבעון. 100 הראשונים שייעמדו בתור ייפתח להם תיק ויגבו את התשלום. ברגע שיגיעו למספר הקסם יתלו שלט נא לפנות ברבעון הבא..... ספקולציה אחרת: תהיה מערכת כמו לויזת תייר אמריקאית ואדם ייצטרך להירשם באינטרנט, או שתהיה הגרלה, והזוכה המאושר יוזמן לפתוח תיק. ספקולציה שלישית: ייקבעו בכל שנה מגבלה לכמות הספונסרשיפ, ותיקים חדשים לא ייפתחו, במקביל יועלה סף הניקוד כדי לשמר פרופורציה בין עובדים מיומנים לבין איחוד משפחות. בכל מקרה יהיה מעניין. בשורה התחתונה אין כוונה להקטין את מספר המהגרים, אלא רק להקטין את כמות הבקשות בתור. אני מקווה שהמכסה מישראל לא תיפגע כיוון שהמהגרים הישראלים ברובם הם אקדמאים ממקצועות טכניים.

Shmel

New member
זה מסביר למה האריכו את זמן ההמתנה ל - 36

אני רק מתפלל שלא יעלו את הניקוד, אחרת הלך עלי

Shmel

New member
אתה טועה בגדול, יש לי דוגמאות חיות

1. אם הם יכלו להאריך את תקופת ההמתנה למגישי מרץ כמוני, הם גם יכולים לעלות את הסף לכל אלה שהגישו אבל לא זומנו לבדיקות. 2. אח שלי הגיש ב- 2001 כשהיה סף 67 או 70 (לא זוכר) נקודות; היו לו 72 נקודות לאותו זמן, לכן קיבלו תיק בשגרירות ונתנו לו מכתב המתנה - לאותו זמן היה 12 חודשים. ואז בתקופת ההמתנה העלו את הסף ל - 75. כתוצאה מכך הוא קיבל הארכה עם תנאי שהוא יעלה את רמת האנגלית. הוא מן הסתם לא הצליח באנגלית לקבל ציון 7 בכל החלקים אבל למזלו הורידו את הסף ל - 67. כל התהליך לקח לו 3.5 שנים שזה היה המון. לסיכום הם יכולים לעשות הכל. אבל תודה על זה שאתה מרגיע אותי ו על האופטימיות שלך.

היי מושבניק

מה נשמע?, בקשר עם "הם לא יכולים לשנות את תקרת הניקוד למי כשהגיש" ראיתי קטע (מודפס) מתי שהוא מאתר ה-CIC שאומר מפורשות שמחלקת ההגירה יכולה תמיד לשנות את הניקוד עד התחלת העיבוד בתיק כך ש.....אולי שווה נבירה באתר ה-CIC או אולי אמיר שובל יודע יותר

Shmel

New member
מצד שני תזה מה שכתוב ב מדריך בעמוד 11

Applications will be processed according to the rules and regulations in effect at the time you submit your application. These may change at any time.

יש כאן סתירה פנימית, אבל היתה עתירה

בעבר לבית המשפט העליון, ויש תקדים מחייב. הכללים שתופסים הם אלה שבתוקף ביום הגשת הבקשה. (הזמן הוא תמיד מוערך ולא מובטח, על זה אי אפשר לעתור...)

Shmel

New member
תודה מושבניק, נרגעתי

עכשיו אחרי שקראתי במדריך ותגובה שלך, אני אופטימי. אמרו לנו לחכות עד 2009.

raneer

New member
אני לא

מתימר להיות מומחה גדול אבל בפורורום ההגירה הבריטי המומחה מפנה לפיסקה בחוק ההגירה הקנדי שאומרת במפורש שהמועמד חייב לעמוד בדרישות ההגירה - כולל סף הסילקציה אם ישתנה - כל עוד שלא הוטבעה הויזה בדרכון. אני לא דואג מפני שאנחנו התקבלנו עם 66 נקודות - קצינת ההגירה הפעילה שיקול דעת חיובי- לכן אנחנו לא חייבים לעמוד בקרטריון הנקודות. British expats

Shmel

New member
אז מה תתווכח עם המדריך הגירה של CIC שהם בעצמם

כתבו? http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/process-skilled.asp עמוד 11

Shmel

New member
סליחה קישור אחר....

http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/ESap.pdf

raneer

New member
נוסח החוק

Number of points (2) The Minister shall fix and make available to the public the minimum number of points required of a skilled worker, on the basis of (a) the number of applications by skilled workers as members of the federal skilled worker class currently being processed; (b) the number of skilled workers projected to become permanent residents according to the report to Parliament referred to in section 94 of the Act; and (c) the potential, taking into account economic and other relevant factors, for the establishment of skilled workers in Canada. Circumstances for officer's substituted evaluation (3) Whether or not the skilled worker has been awarded the minimum number of required points referred to in subsection (2), an officer may substitute for the criteria set out in paragraph (1)(a) their evaluation of the likelihood of the ability of the skilled worker to become economically established in Canada if the number of points awarded is not a sufficient indicator of whether the skilled worker may become economically established in Canada. Concurrence (4) An evaluation made under subsection (3) requires the concurrence of a second officer. SOR/2004-167, s. 28. Conformity — applicable times 77. For the purposes of Part 5, the requirements and criteria set out in sections 75 and 76 must be met at the time an application for a permanent resident visa is made as well as at the time the visa is issued.

shipy1234

New member
תיאורטית אולי אבל בפועל?

ראינו מה קרה שעשו את השינוי לפני שנתיים שאפשר עיבוד מזורז לבעלי ויזת עבודה וכל היתר נדחו לסוף התור

amirshuval

New member
אני לא חושב

שהממשלה תנסה רטרואקטיבית להחיל סכמת ניקוד חדשה על בקשות ישנות.הליברלים ניסו את זה ובית המשפט אילץ אותם לקבוע תקנות מעבר לתפר שבין חוק ההגירה של 76 ו2002 כדי שכל המגישים ייזכו ליחס הוגן.מעניין יהיה לראות מה הצעד האדמיניסטרטיבי שהממשלה תנקוט בכדי לדלל את כמות המגישים החדשים.

Shmel

New member
איפה נעלם - Self Assessment Tool

שם היה כתוב על סף שהוא 67 נקודות, מוזרץץץץ

קרמי

New member
אם צפויים שינויים, מתי הם יכנסו לתוקף?

האם זה ממש אוטוטו או שיש עוד זמן לזה? מתי לדעתכם נדע עוד פרטים?

alena176

New member
שאלה לShmel

הם אמרו לך שזמן המתנה מתארך זאת אומרת שבדיקות רפואיות תקבל רק לקראת שנה הבאה. אבל מה בקשר לתשובה כללית היתקבלת או לא הם גם לא אומרים עכשיו? נגיד כמו שהיה פעם מכתב שהכל בסדר בדיקות יגיעו בעוד x חודשים?

למעלה