הולנד צועדת לאחור:

הולנד צועדת לאחור:

הים שוב מאיים לבלוע את הולנד? נראה כאילו אחרי כל גל של התקדמות - יש שפל של נסיגה לאחור... ושוב - כמה נוח שיש את מי להאשים... ..."הולנד נחשבת לאחת המדינות הידידותיות ביותר להומוסקסואלים וללסביות. אף על פי כן, לאחרונה הולכת וגוברת ההומופוביה במדינה, בעיקר בבתי הספר. בכדי להיאבק בתופעה, הודיעה הממשלה כי בכוונתה ליישם תוכנית לביעור ההומופוביה בכל בתי הספר: לא רק הציבוריים אלא גם הפרטיים והדתיים. הממשלה טוענת, כי ההומופוביה גוברת עקב הגידול במספר התלמידים המוסלמיים אשר שוללים הומוסקסואליות וחשים עוינות כלפיה עקב אמונתם הנוקשה בכתבי הדת המוסלמיים, בראש ובראשונה הקוראן. " לינק לכתבה המלאה בגוגיי

een ogenblik

New member
איני חושבת שדווקא לאחור

החברה ההולנדית, למרות מה שמקובל לחשוב בארץ, אינה חברה פתוחה ומתירנית. מחוץ לאמסטרדם הכללים הקאלוויניסטים הנוקשים לחיים עדין תופסים, גם אם האמונה בדת היא שולית לחלוטין. כך שלא רק המהגרים הם הבעיה, ההולנדים ילידי הולנד מדורי דורות אינם סובלניים לסטיות מהנורמה, ורואים את זכות החברה להעיר לחריגים. לא סתם הארכיטקטורה המקובלת בהולנד היא חלונות ענק, שאינם אפילו מכוסים בוילונות. חלונות אלו מצהירים מפני החברה שאין לדיירי הבית חטאים להסתיר מפני שכניהם. לדעתי הולנד פשוט עברה לשלב הבא. לא מספיק לשנות את החוקים למצב שיוויוני, צריך גם לדבר על זה, ולהביא את דעת הקהל למצב שיוויוני.

כבר ב- 1912 (מספר נדב)

"הותרה" ההומוסקסואליות בהולנד... האמת היא שתמיד התפעלתי מהחלונות ההולנדיים הפתוחים לרחוב ורק שובל תחרה דק מגן על המציצנים מלהתנגש בזכוכיות הנקיות מכל רבב... עכשיו באופן שבו את מלמדת אותי לפרש את השקיפות הזו - זה קצת פחות נעים.. אז איך קרה להם להולנדים, שהחוקים שלהם כאלה טולרנטיים - בעוד שהם לא?

een ogenblik

New member
מצטערת שקילקתי לך את עניין החלונות

כיצד אפשר להסביר את הטולרנטיות החוקית, לעומת הסגירות האישית? זו שאלה קשה למדי. אני מתארת לעצמי שזה קשור לעובדה שהם אומה מאוד מאוד חילונית. הגיוני שבתהליך ההתרחקות מהדת נחקקו חוקים שסתרו מהויות חשובות לדת. אבל עצם העובדה שנחקקו חוקים שכאלו, ועצם העובדה שרוב ההולנדים מקבלים זאת, אינה גורמת לאנשים הפרטיים בפרטיות חייהם לנהוג בסובלנות. במיוחד לא בחברה שהזרם הדתי השליט בה היה בעבר אחד הזרמים הנוקשים ביתר בנצרות מבחינת חוסר ראיה של גווני אפור שונים המפרידים בין הלבן לשחור. אותו אופי לאומי הגורם להולנדים להיות אחת מהאומות הישרות ביותר, בעלות אחת ממערכות השלטון הנקיות ביותר, גורם לאנשים להגדיר את ה"נכון" "לא נכון" כמעט בכל תחום חייהם. אני מקווה ששיחות גלויות על מיניות במערכת החינוך יביאו להגדרות חופשיות יותר, המכירות בגוונים רבים, כך שהתוצאה תהיה סובלנות בסיסית בחיי היומיום.

בכל פעם שנסגר חלון - נפתחת דלת.

אם ככה ניתן לבנות על כך שההנחייה מגבוה - של משרד החינוך ההולנדי, להכניס את הנושא למע' החינוך - בהיות אופי ההתנהלות ההולנדי כזה כפי שתיארת - תביא לתוצאות ביעילות רבה. האמת - זה קצת מפחיד אותי: אני נזכרת שגרמניה שלפני היטלר היתה אחת המדינות הכי גיי-פרנדלי בעולם, ואפילו נערכו בה נישואין הומולסביים... איכשהו מערכות מאורגנות מדיי תמיד מכניסות אותי ללחץ... ואולי זו סתם פוביה שלי. בכל זאת הולנד לאורך השנים תמיד הייתה בעיננו מודל לארץ-הפלאות של זכויות הפרט.

למעלה