הולנד

עדי59842

New member
הולנד

היי, רציתי לדעת אם זה מסוכן לגור / ללמוד באמסטרדם?
כי בעקבות מה שקורה לאחרונה באירופה עם הפליטים זה קצת מלחיץ..
תוכלו בבקשה מי שגר שם לספר לי איך החיים שם ?
 

talila16

New member
אמסטרדם

בחייכם, אנשים לא יודעים, הם רק שומעים את התקשורת בארץ!
לפי דעתי יותר מסוכן לחיות בארץ. אבל זו דעתי האישית.
דווקא אמסטרדם, למרות הכל, אני חושבת שדתיים יכולים אפילו ללכת לבושים עם הפאות
 


 

Cמן רשום

New member
אמסטרדם עיר מאד ייחודית, בלי קשר לגל הפליטים האחרון

אני מאד אוהב לבקר בה אבל לא הייתי יכול לחיות שם עם כל המוזרויות שלהם.

דווקא באוניברסיטאות דווח לי שיש כיום אווירה די אנטי ישראלית, גם מצד סטודנטים מוסלמים וגם מצד הסגל האקדמי. כשאני למדתי בקיימברידג' בסוף שנות התשעים זה לא היה ככה. חלק מהעבודות הקבוצתיות הגשתי עם סטודנט ירדני שאני בקשר איתו עד היום. היו לי חברים מפקיסטן, ירדן, כווית וגם כמה מוסלמים מבריטניה. ממה שאני שומע, שני עשורים של הסתה עשו את שלהם וברוב הקמפוסים באירופה לא מאד נוח להיות היום סטודנט ישראלי.
 

republik

New member
זו אמירה מעניינת

כי בסופו של דבר עדיין יש ביקוש גדול בקרב סטודנטים ישראלים ללמוד באירופה.אם תנאי הויזה לסטודנטים בבריטניה לא היו כ"כ מחמירים, אני בטוח שהיו עוד רבים יותר מהרבים שכבר יש שם כיום, שהיו עומדים בתור לשלם פי 6 ויותר (לא כולל מחיה) כדי ללמוד באיזו אוניברסיטה פריפריאלית כאן.
 

Cמן רשום

New member
בחודשים האחרונים שמעתי את זה 5-6 פעמים

מכיוונים שונים (אנשים שלא מכירים אחד את השני) וממדינות שונות.

מה כל כך מחמיר בתנאי הויזה לבריטניה? הקבלה לאוניברסיטה באה עם מכתב שאתה נותן לפקיד ההגירה וגמרנו. או לפחות ככה היה כשאני למדתי שם. בכל מקרה זה שאנשים היו רוצים בעקרון ללמוד בקיימברידג' או אוקספורד לא אומר בהכרח שהאווירה תהיה להם נעימה.
 

יוקלילי

New member
אספר לך מהן הדרישות לקבל ויזת סטודנט

ראשית, ישנו ההיבט הכספי: האוניברסיאות בבריטניה לא מספקות מלגת קיום, בשונה מאוניברסיטאות בארה"ב (במסלולי דוק'), ולכן עליך להציג מסמך מהבנק בישראל כי ברשותך סכום המתאים למספר השנים בהן תשהה במדינה. לא לכל אחד יש 400,000 ש"ח בעו"ש...כמובן שאם אתה מגיע עם בת\בן זוג וילדים, עליך להראות את הסכום בהתאם למספר הנפשות במשפחתך.
שנית, הבקשה לויזת סטודנט צריכה להתבצע בארץ- אתה לא יכול לשהות כסטודנט בבריטניה ללא ויזת סטודנט. הויזה ניתנת בהתאם למספר השנים בהן תלמד. עלות בקשת הויזה היא כ150 פאונד לאדם.
את כל המסמכים של הקבלה לאווניברסיטה, כולל תארים קודמים וגליונות ציונים צריך לתרגם, ולמסור עבור הבקשה- לא מספיק שאתה מראה את טופס הקבלה לאוניברסיטה.
עכשו, במקרה והשתנו התנאים ואתה צריך לעבור לאוניברסיטה אחרת (נניח שהמנחה קיבל שם משרה טובה יותר), אתה צריך לעשות את כל תהליך בקשת הויזה מחדש, עם מסמכים מעודכנים לתאריךהבקשה המחודשת, והעמלה גבוהה יותר
צריך לעקוב כל הזמן אחר הדרישות המשתנות באתר של משרד ההגירה
כאב ראש כאב ראש כאב ראש.....
 

Cמן רשום

New member
לא לי את צריכה לספר

אני סיימתי את התואר בסוף שנות -90 ואין לי כל תכניות לחזור לבי"ס.

אני לא יודע איך זה היום אבל בזמנו כל תלמידי המחקר קיבלו מילגה. אני לא הייתי מעוניין להישאר באקדמיה אבל בגלל שהתקרבתי לכמה מרצים ובאופן כללי הייתי תלמיד טוב, קיבלתי הצעות קונקרטיות להמשיך לדוקטורט על מילגה מלאה שמכסה שכ"ל + מחייה אם הייתי בוחר במסלול זה. ההצעות היו גם אצלנו בקיימברידג' וגם במקומות אחרים, גם מוסדות מהשורה הראשונה.
 

יוקלילי

New member
המצב השתנה, וזה גם תלוי תחום

מדעי הרוח אינם משופעים במלגות, בלשון המעטה.
 

republik

New member
זה עוד דבר מעניין

שאתה שומע כ"כ הרבה על כמה קשים חיי הסטודנט הישראלי בבריטניה מבחינת האווירה האנטי ישראלית כביכול, ומצד שני לא שומע כלום על כך שאנשים עושים משחקי הלוואות עם הבנק כדי לתחמן את ההום אופיס.
&nbsp
כמה ישראלים אתה חושב שבאמת מתקבלים לאוקספורד או קיימברידג'? אולי חופן. זה לא המקרה הנפוץ, המקרה הנפוץ הוא של אוניברסיטה כלשהי בלונדון או בפריפריות ששם לפחות המחיה זולה יותר.
ואני יכול לספר לך שאיתי במשרד עובדים עשרות אקדמאים מכל מיני תחומים (מגיאוגרפיה ועד פיזיקה) שהמבוגרים ביניהם עוד לא הגיעו לגיל 30 (ככה שהאוניברסיטה עוד חזק בזכרון שלהם) ואף אחד מהם אין לו שמץ של מושג וגם לא מעניין אותו מה קורה בישראל.
אבל ישראלים אוהבים לקחת שניים וחצי סיפורים שהם שמעו מאנשים שהגזימו בתיאור שלהם בגלל שהם באו מישראל עם דיעה מסויימת, ולהכליל את זה על כל האוכלוסייה. הרגל מגונה כזה.
 

republik

New member
עכשיו אני רואה

שמלכתחילה הזכרתי בתגובה הראשונית שלי אוניברסיטאות פריפריאליות.
אולי כדאי להדגיש- אוקספורד וקיימברידג' זה לא פריפריה באנגליה.
ויש המון סטודנטים ישראלים שלומדים באוניברסיטאות בכל רחבי בריטניה, שרובן מבחינת הרמה והמוניטין שלהן הרבה פחות טובות מהאוניברסיטאות בארץ.
כיום, שלסטודנטים גם די קשה (אם כי לא בלתי אפשרי, אבל הממשלה הנוכחית הולכת בכיוון הזה) להמיר ויזת לימודים בויזת עבודה אחרי הלימודים, הלימודים בחו"ל הופכים להחלטה עוד יותר מוזרה אם כ"כ רע שם, כביכול.
אז כנראה שלא כ"כ רע כמו שהם מספרים לך.
 

Cמן רשום

New member
עזרה עם הבנת הנקרא

אני למדתי בקיימברידג'
הסיפורים ששמעתי הם לא מקיימברידג'. הם מכמה מקומות שונים באירופה. למען האמת רק סיפור של בת חברים שלנו היא מאנגליה. עושה דוקטורט במתמטיקה ומדמ"ח בUCL. שאר הסטודנטים לומדים במדינות אחרות, בעיקר איטליה וגרמניה שהן מדינות בלי אווירה אנטי ישראלית בוטה.

לגבי הסקת המסקנות שלך בסוף, יש כל כך הרבה חורים בלוגיקה שלך שאין לי כוח אפילו להתחיל להסביר לך למה המסקנה שלך לא שווה כלום.
 

republik

New member
ברור

כי אני זה שכתבתי "באוניברסיטאות דווח לי שיש כיום אווירה די אנטי ישראלית" [בלשון רבים]
"ברוב הקמפוסים באירופה לא מאד נוח להיות היום סטודנט ישראלי"
ואז כשעומתתי עם עובדות (למשל, שסטודנטים ישראלים מסתכנים בכל מיני תרגילים לא חוקיים ובלבד שיוכלו ללמוד בבריטניה האנטישמית טפו ימ"ש), פתאום זה הפך למישהי אחת באוניברסיטה אחת.
אבל לי יש בעיה עם הסקת מסקנות, ברור...
 

Cמן רשום

New member
פשוט נראים לי מוזרים, לא משהו ספציפי

פשוט לא מצליח להבין את הראש שלהם. יש לי הרבה הולנדים בצוות ופעם הייתי מגיע לאמסטרדם באופן די קבוע. הכל אצלם הפוך על הפוך.
 
למעלה