הומאופתיה ורפואה

diday

Member
הומאופתיה ורפואה

יותר ויותר רופאים בגרמניה עוסקים בהומאופתיה. הרופאים כבר נכסו לעצמם את השם. הומאופת יכול לקרוא לעצמו רק רופא שלמד לימודי השלמה בהומאופתיה. מטפל שעוסק בהומאופתיה יכול להקרא "מטפל - הומאופתיה קלסית" אבל לא הומאופת. הרופאים מנסים לנכס את ההומאופתיה כולה לעצמם ולקבוע בחוק שרק רופא יוכל לעסוק בהומאופתיה. מקווה שלא יעלה על ידם. מדובר אמנם על גרמניה, אבל אלה חוקים שתקפים בכל אירופה. נעשים מחקרים בנושא הומאופתיה גם באקדמיה. מעטים מאד, אבל נעשים. ובכל זאת מספרם של השוללים עולה בהרבה על אלה התומכים. מספרם של השוללים מתמעט משהו כיוון שהם שומעים מדי פעם מקולגות על הצלחות טיפולים. הטיעון המנצח אומר כתמיד: אין שום חומר פעיל, מדובר על תופעת פלצבו נפשית בלבד.

diday

Member
הסתירה

בתרופה הומאופתית אין כלום אבל: דורשים מחולים הבאים לנתוח לא לקחת תרופות הומאופתיות מספר ימים לפני הנתוח. אסור להכין נוזודות מחומרים פעילים אלא רק מחומרים שעברו סטריליזציה. אם אין כלום, מדוע בכל זאת מפריע?

איש אחת

New member
אתה בטוח שקראת את המאמר?

כי לא היה כתוב שאין שם כלום. להפך. היה כתוב שיש ויש, וזו אחת הסכנות.

איש אחת

New member
אוף, ואני הבטחתי לעצמי לא להגרר

אבל אטימות שורפת לי את הפיוזים. זה בסדר (בעצם זה לגמרי לא בסדר, אבל זו לא הבעיה שלי), תמשיכו לרמות את עצמכם. יותר יותר נוצר פה הרושם של כת מסיונרית אטומה. יאללה ביי.

איש אחת יקר הסכת ושמע

תראה... אתה יודע למה משול הדבר ? למשפחה שיושבת סביב השולחן ואוכלת ומדברת ונהנת מכל רגע המשפחה הזו פתוחה לקבל מישהו שרוצה לדבר לשתף לספר על הפחדים שלו על האהבות שלו על הקשיים שלו... כל אחד מוזמן... פתאום נכנס מישהו נכנס בדלת הפתוחה, ומתחיל להציק בשאלות שאינן מעניינות את בני המשפחה "למה אתם משפחה ? למה בבית הזה ? אתם בטוחים שהאוכל שאתם אוכלים טוב ? אתם בטוחים שהוא כשר ? מי אמר לכם ? ואולי לא ? ולמה דווקא היום ? ואולי בכלל אתם טועים לגמרי ? הנה יש לי הוכחות ...." כל בני המשפחה אנשים ששאלו את עצמם את השאלות והגיעו למסקנות שהגיעו עכשיו מה שמעניין אותם זה לא לענות לשאלות כאלה הם היו שמחים לו האורח שזה מכבר בא היה מספר קצת על עצמו נפתח ולא מנסה להוכיח להם שהם טועים כי אהבה של משפחה זה דבר שקשה להוכיח מדעית, ואמונה גם אז הם הניחו לשאלות האלה אבל מה מכורח הנימוס הם מתייחסים בכבוד ובנימוס לשאלות האורח שכזכור לא סיפר על עצמו מאום בעוד הם כאן פותחים את נשמתם, פצעיהם אהבותיהם, חולשותיהם ומחכים שהאורח יבין שזה לא הבית המתאים לסוג שאלות אלו "אבל זכותי ! הדלת פתוחה ! החוק קובע שמותר לי !" נכון. מותר לו לאורח. אבל אתה יודע מה לפעמים לא מזיק גם קצת, אבל קצת קומון סנס... קצת רגישות... קצת לנסות ולהרגיש במקום לחשוב ולסתור זהו... אז אני מזמין אותך להפתח אלינו כמו שאנו פתוחים לפניך לשתף אותנו במשהו מעניין אם רק להטיף לנו באת.... חבל.... לנו זה מרגיש כמו הסיפור אמור ועכשיו נסה רגע אחד להבין אותנו טוב יקירי שיהיה לך אחלה ערב צא החוצה תתבונן בירח הלבנה כמעט כמעט במילואה ויש לה אחלה אנרגיה בהצלחה לך ונשמח לקבל אותך כאורח החש את הכללים הבלתי כתובים אך העוברים כאן כחוט השני

גלי ר

New member
../images/Emo24.gif יווואו דניאל

יווואו דניאל איזה יופי של מילים. חיבוק גלי

איש אחת

New member
כתבת יפה, באמת

והבנתי את המסר. אתה טועה רק בדבר קטן אך לא שולי: פורום לא משול לבית פרטי אלא לאזור ציבורי, ומשתתף חדש בפורום הוא לא על תקן של אורח. כשאתה בוחר לפרוש את אמונותיך בשטח ציבורי, אתה צריך לצפות לקבל תגובות, ולא כל התגובות יהיו בגדר אמירת אמן.

לא אתה טועה בתפיסה. פורום הוא

בית לכל דבר אפילו אם הוא וירטואלי. יש בו אנשים נשמות שמרגישות ומגיבות. למילים יש הרבה כוח. הפורומים הם נסיון להשאיר דלת פתוחה כמו שהיה בילדותי כשכולם נכנסים ויוצאים, בלי להתקשר מראש. הדלת פתוחה בפני כולם. נפלא. כל אחד יודע את מקומו ואת חשיבותו לאחרים. זאת אחריות. ומה עכשיו? איך האדם חי ? סגור ומסוגר, מאחורי דלתות וסורג ובגלל התפרצויות כאלה. טוב אולי אתה רגיל אחרת. מה, כשאין פנים או קול אז אין אדם חי ? מותר להגיד שלום תציג את עצמך לפחות משהו קטן, אחר כך שפוך את חמתך. אם אתה רוצה לקבל תשובה שאל שאלה פשוטה וקצרה, ורצוי שתהיה אישית. לא מאמר. אני אישית אוהב אנשים לא ניירות. אולי אינך מסכים איתי, אני לא יכול אחרת. יש פורומים אחרים שעוסקים בהומיאופתיה אולי שם יוכלו להתייחס אל המאמר ולהדיין איתך כפי שאתה מבקש. המשך יום נעים לך.

גלי ר

New member
הפורום הוא לא רק בית

הפורום הזה הוא בית בטוח, ומקום טוב להיות בו. ויותר מכך - זה מקום שבריא להיות בו, עבורי הוא מקום מחלים שמאפשר עבודה פנימית. מקום אמיתי שבו אפשר לשתף ולהשתתף, מקום שבו אפשר לנוח ולהתמלא כוחות. הוא כל זאת - ויותר מזה. בעיני - הפורום הזה הוא כמו נוה מדבר. בתוך מדבר צחיח ו"בולע אנרגיה" של טלויזיה, חדשות, פוליטיקה, מריבות, שחיתות ועוד ועוד. המקום הזה הוא נוה מדבר אמיתי- מעיין צלול, כל מי שרוצה יכול לבוא, לשתות ולנוח בצל העצים, ולהנות מהשקט והשלווה ולהתמלא באנרגיה להמשך המסע.

כתבתי קראת ולא הבנת

אבל אני לא מתפלא אתה בא מתחום המדעים העובדות והשכל אתה לא מאפשר לעצמך להרגיש מה קורה פה הדרך שלך לחוות את האנרגיה שקיימת פה (ומעידים עליה רוב רובם של הנכנסים לפורום) היא בדרכך דרך השכל וההיגיון דרך הטיזינג והקונטרות אנחנו במקום אחר מחוברים אחד לשני בנשמה אתה מזמן עדיין לנסות ולהרגיש להתרגש לחוות לכאוב לגעת באותם מקומות שהשכל אינו מאפשר לגעת ואתה גם מוזמן להמשיך ולתת אותה בקונטרות ובהפוכה ובטיעונים וברציונילזציה תעשה מה שבא לך ואיך שבא לך לא תצליח להגיע לרגש שלך היום לא נורא גם מחר יום ואולי מחרתיים ואולי אף פעם לא אלה החיים שלך והבחירות שלך רק תבין אותנו אם אתה מעלה את חמתינו נסה לקרא שוב את הסיפור ולהכנס לנעלינו כי זו החוויה שלנו נכוןששכלית הפורום הוא מקום ציבורי אבל רגשית קורה פה משהו אחר התעייפתי להסביר לך אז אחדל

גלי ר

New member
מדהים

הי diday זה באמת מדהים. בכלל מאז שאני בפורום הזה אני רואה איזה בלבול יש בין הומאופתיה מודרנית לקלסית. כל הזמן מגיעים הנה אנשים שאומרים שהיו אצל מישהו שקורא לעצמו "הומאופת קלאסי" ונתן להם תרופה לקצה של הצופציק של הזרת. נראה לי שיש כאן שתי שיטות שונות שעסוקות בריב על שם. זה תמיד טפשי להשקיע אנרגיה בריב. שתי השיטות הן "הומאופתיות" במובן של ריפוי דומה בדומה. שתיהן גם מקבלות את עקרון הדילול. ההבדל הוא בשאלה האם רואים את האדם השלם או את הסמפטום. הומאוס - פירושו דומה, ו- פתוס - פירושו סבל. לדעתי השם "הומאופתיה" מתאים יותר דווקא ל"מודרנית" שעסוקה בסבל ובסימטומים. הכי טוב היה להשאיר את הסבל לרופאים. בטח יש בכתבים של ד"ר סמואל הנמן איזו הגדרה לראית האדם כשלם. וממנו ריך אולי לגזור את השם של תהליך הריפוי הזה. מה דעתכם? מעניין האם יש בתורה של ד"ר סמואל האנמן איזה שהוא עיקרון שמדבר על האדם השלם ועל ריפוי השאפשר היה להפוך לשם.

diday

Member
בגרמניה ואירופה בעוד מספר שנים

זה לא יהיה אפשרי יותר. רק רופא או מטפל שלמד מספר שעות מסוים יוכל לטעון שהוא מטפל בהומאופתיה קלסית או בהומאופתיה בכלל. דבר שלא ימנע ממנו לתת תרופות הומאופתיות. הבעיה של כל אותם מטפלים שמציעים מגוון טיפולים רחב מאד ובין היתר הומאופתיה קלסית תעלם. התפקיד של ארגוני המטפלים כיום הוא לדאוג שאותם מטפלים העוסקים בהומאופתיה קלסית, ויכולים להוכיח את הלימודים המתאימים, יורשו להמשיך לטפל.

גלי ר

New member
דיברתי ברצינות diday

דיברתי ברצינות diday אני חושבת שהעוסקים בהומאופטיה קלסית צריכים להשאיר את השם הומאוס-פתוס דומה-סבל לרופאים ולבחור שם חדש שמבוסס על הכתבים של ד"ר סמואל האנמן. לפני כמה ימים הייתי בבית חולים הדסה עין כרם אצל הרופא האחראי על תחום הרפואה המשלימה שמגדיר את עצמו כהומאופט. אחרי שיחה של חמש דקות הוא נתן לי שלוש רמדיס הומאופטיות, כל אחת מכוונת לסמפטום אחר, וכל אחת מהרמדיס מורכבת מארבע תמציות שונות. ואני נשארתי עם הרגשה שביקרתי אצל סנדלר. זה כמו באיסלם שהסונים והשיעים מתבססים על אותם כתבים אבל לקחו אותם למקומות שונים. להומאופתיה הקלסית יש הצלחות מרשימות, רוב הציבור לא מודע להבדל ושמישהו מגיע לאיזה סנדלר כמו זה שהייתי אצלו השם מטעה אותו. להוסיף את המילה "קלסית" לשם זה לא עוזר, כי זה להילחם על מי יותר "נאמן למקור". רופאים חושבים שההבחנה הראשונית היתה כינין ולכן הקלסי זה לטפל במחלה ספציפית. האנמן דיבר על עיקרון החיים Vital Force . דומה-בדומה ועקרון הדילול הם רק כלים. עיקרון החיים נראה לי כמו הלב האמיתי של הגישה. השם יכול ליצג את זה למשל ויטל-תרפי. מה דעתך? גלי

diday

Member
דעתי שלילית, ומאמין שהומאופתים

יסכימו איתי. כתבת שהציבור לא מודע להבדל בין הומאופתיה קלסית ומודרנית. אני רוצה לחדש לך שהציבור לא מודע להבדל בין הומאופתיה לנתורופתיה בין הומאופתיה לפיתולוגיה. הציבור מבלבל תרופות "טבעית" עם הומאופתיות. הציבור סבור שתרופות הומאופתיות מבוססות על צמחים בלבד. גם ציבור שאמור לדעת כמו עובדת זוטרה בבית המרקחת של חנות (אחת מהפארם למינהם), שטענה שהם מחזיקים תרופות הומאופתיות והתברר שכוונתה לאי אלו קוקטלים צמחיים. השם כבר קיים: יש הומאופתיה ויש הומאופתיה קלסית. עדיף ללמד את הציבור מהי הומאופתיה קלסית מאשר לנסות ליצור ענף רפואי עם שם חדש. רופאים המתעסקים בהומאופתיה מודעים היטב להבדלים, לפחות באירופה ואמריקה זה כך, ויש ביניהם ויכוחים מרים, איזה שיטה היא הנכונה יותר. השיטה האלופטית עם תרופות הומאופתיות, שגם עליה יש לברך (פחות נסויים בבעלי חיים לצורך יצירת תרופות למשל), או השיטה ההומאופתית קלסית. בגרמניה אני מצפה בקוצר רוח לאותו היום שזה שמתעסק בהומאופתיה חייב להוכיח 560 שעות לימוד (של הומאופתיה בלבד), דבר שיאלץ את כל אותם מטפלים ה"מטפלים" בכל להוריד את התוספת הומאופתיה מהרזומה שלהם.

נו, אז הנה לך הזדמנות שנפתחה

להסביר בסבלנות. לחשוף את הידע, שלא ישאר בין כתלי בית הספר או הקליניקה. אין הומיאופתיה אחרת זולת הקלאסית. למרות שאתה יודע את זה, אני מנצל את ההזדמנות הזו לחזור על זה שוב, ואחזור על זה שוב ושוב עד שיקלט. תראה כשלמדתי ב 89 לא ספרתי שעות. לא חשבתי על מה שחושבים היום, פשוט ישבתי ולמדתי את מה שחשבתי שהכי אוהב לעשות בחיי. מי יודע, יתכן שאמצא את עצמי בין כל אלה שיאסר עליהם לרפא, מי יודע, אולי אז אלך לאפות לחם, או, מי יודע. בנתיים אנחנו כאן עושים כמיטב יכולתנו.

למעלה