הומאופתיה/ נטורופתיה- אותו דבר?

עלעל1

New member
הומאופתיה/ נטורופתיה- אותו דבר?

שלום לכולם. פעם ראשונה שלי פה.... רציתי לדעת מה ההבדל העקרוני במונחים הללו מבחינת הרפואה (אני מבינה את פירושם המילולי). האם כל הומאופת הוא למעשה גם נטורופת- שהרי זו דרך טבעית לריפוי... אשמח שתאירו את עיניי. תודה רבה.

אין סיבה להיות עצובים...הנה התשובה

נטורופט - אכן לכאורה מדובר בריפוי טבעי אם כי הכוונה המדויקת יותר שהתפתחה עם השנים היא לרפואה המתייחסת לכל הקשור בתזונה של האדם, ובתוספי מזון, ויטמינים מינראלים וכל החומרים הטבעיים הנחוצים לו לאדם. אין המדובר בריפוי בנוסח התרופות הידועות לנו מקופת החולים, אלא בכל הקשור למזון ולתוספות חומרים מהטבע שהגוף זקוק להם (צמחים ויטמינים וכו') הומאופט - בדגש על הומאופט קלאסי (כמו אלישוע) מתעסקים בלימוד האדם כמכלול של גוף ונפש. ההומאופט מאבחן את האדם הבא לטיפול ועל פי מכלול סימנים שאלישוע ישמח בטח לפרט (לדעתי יש מאמר בפתיח של הפורום) מחליט באיזה מצב נמצא האדם, ומה הדבר אשר הביא אותו לחוסר איזון שבגינו האדם סובל מאיזשהו סימפטום פיזי או נפשי (כאבי ראש חזקים בבקרים לעומת למשל דכאון בשעות הערב) אוקיי ? לאחר שאיבחן את המצב, או ליתר דיוק את הגורם הפנימי אשר הביא את האדם לחוסר איזון, הוא רושם לו רמדי להשיג בבית מרקחת הומאופטי. הרמדי הזו היא אינה תרופה. והיא מכילה כמות מזערית אם בכלל של החומר שלו הגוף זקוק. למעשה הרמדי הוא המים שבתוכו עורבבה בשיטה מיוחדת מאוד כמות מזערית של אותו החומר. תשאלי.. זהו ? אכן כן. מסתבר, וזה הוכח ומוכח ויוכח, שלגוף מספיקה התזכרות הזו על מנת להזכר כיצד להחזיר את עצמו למצב של איזון. זאת אומרת, הנטורופט מחליט איזה חומרים חסרים בתזונתו של האדם ולכן עליו להוסיפם למזונו. או אילו חומרים האדם אוכל והם מזיקים לו. ולכן עליו להסירם ממזונו. ההומאופט בכלל אינו מתייחס לרובד זה (לעיתים כן כהמלצה) אבל הרמדי שהוא נותן היא מעין "תזכורת" לגוף, איך לרפא את עצמו. וזהו הנס המדהים של ההומאופטיה. ההבדל ברור ? הומאופטיה התגלתה לפני מאה מאתיים שנה אם אני לא טועה. אבל שורשיה עתיקים מאוד מאוד. וניתן למצא איזכורים אפילו בתורה לרמדי שהכינו. למשל אחרי חטא העגל. כשמשה ירד מההר וכעס. הוא אשכרה הכין רמדי. הוא לקח את העגל (שזה היה הדבר שסימל את חוסר האיזון של בני ישראל) שרף אותו, את האפר פיזר בנחל זורם (זאת אומרת כמעט לא נשאר מהאפר במי הנחל ונתן לבני ישראל לשתות מימי הנחל ואת זה אני לא ממציא זה כתוב בתורה מה זה אם לא רמדי הומאופטי שדוגלת ב-דומה בדומה מרפא - זאת אומרת יבוא גורם המחחלה, בצורה מוקטנת ומוחלשת ביותר ביותר ידולל במים ויזכיר לגוף כיצד עליו להרפא מאותו גורם מחלה, או חוסר איזון עצמו. אלישוע - אורן - תקנו אותי אם טעיתי.... פשוט לא היה לי נעים לראות מישהי או מישהו עצובים ככה בערבו של יום

כתבת יפה.

אכן הדגש אצל הנטרופט הוא המזון. ואצל ההומיאופת האדם. נטורל = טבעי פתיה = מחלה נטורופטיה = מחלה טבעית. הכוונה היא לטפל באדם באמצעים שנחשבים לטבעיים. ובדרך כלל הגישה העקרית היא דרך המזון, משלימים תזונתיים, צמחי מרפא ברמה כימית או מעודנים מעט. הומיאו = דומה פתיה = מחלה הומיאופתיה = מחלה דומה. הכוונה היא לטיפול האדם באמצעים הדומים למחלה. רמדי הומיאופתית מדוללת שמסוגלת לגרום לאדם בריא לחלות בתמונת מחלה מסויימת. אותה רמדי תרפא את אותה מחלה אצל אדם חולה. שילוב של הומיאופתיה ונטורופתיה הוא מצויין. אהבתי את משל עגל הזהב. אלישוע

עלעל1

New member
תודה לשניכם. החכמתי מאוד ואהבתי

את המשל על חטא העגל. מעניין ביותר. תודה על אורך הרוח והסבלנות. (אני צריכה ללמוד להתאפק ולחכות בסבלנות...)

gui1

New member
אני קוראת להומאופטיה

הפסכאטריכה האלטרנטיבית

gui1

New member
הפסיכיאריה היא השלב הרוחני הכי גבוה

אנו קוראים להם ברפואה הסינית נשמה רוח לןא מאוזנת ועם אנשים גבוהים רוחנית מאד קשה לטפל כי המטפל צריך להיות מאד נקי עם עצמו ולא המטופל מרגיש בזאת ואין אמון אני רואה את הבעיות של הזיקנה כמו אלצהיימר ושות ' שאלו למעשה בעיות של המוח כקשות ביותר ולצערי לא מצאתי להם תשובה בכל רפואה שפניתי אליה

דטורה - סטרמוניום Stramonium ../images/Emo46.gif

רונית, אם כבר אז קצת פסיכיאטריה. מקורה של הרמדי מצמח שנקרא דטורה. זהו צמח בר מאוד רעיל שניתן למצא בשדות הפתוחים בעיקר בשולי השדות החקלאיים, בבתי קברות ושדות בור. כל מי שטייל בשדות אי פעם, ראה אותו. זהו שיח נמוך בעל קופסיות ובתוכן זרעים. הקופסיות האלה מעט שעירות. קרו לא מעט מקרים בהם צעירים שרצו להתמסטל, לקחו את הזרעים ורקחו אותם כשיקוי וממנו שתו. הרבה מהם הגיעו לבתי חולים או בתי משוגעים. החומר (האלקלואיד) הפעיל בו הוא אטרופין שפועל ישירות על מערכת העצבים. בהפיכתו לרמדי הומיאופתית ניתן לאנשים בריאים בפרובינג וזוהי התמונה שיצאה ממנו. חלק מהאינפורמציה לגביו באה גם מההרעלות הקליניות של הצמח. יש המון פחדים בעיקר בכל הנושא הקשור בטרור ובהלה מבעיתה. יש בה עוצמה של דלוזיות ( תפיסת מציאות מעוותת ), הפרעות בתפיסה, חזיונות שווא שהנושאים המרכזיים המשותפים הם השטן והרוע, והמוות, והעולם שמעבר. היא מייצרת אלימות רבה וקשה ובמישורים רבים. אפילו הסימפטומים הפזיים שלה אלימים. המצב העיקרי הוא גירוי יתר כללי, התעוררות ופעילות, חוסר שקט, בהלה.. כאשר אדם נתקף במצב אקוטי האופייני לסטרמוניום הוא יהיה חסר שליטה, אלים והרסני, רע ואכזר. הוא עשוי להכות, לנשוך, לקרוע, למחוץ והכל מלווה בקללות וזעם רב. הכל קורה במהירות ובעוצמה. אחרי ההתקף האדם נראה ומתנהג אחרת לגמרי, כאילו אדם אחר. ביום יום הכרוני שלו, הוא עשוי לנהוג במעין מאניה. הדפרסיה פחות שכיחה בסטרמוניום. מה שקורה אצלו זה שכנראה ביכולתו להכנס אל תת ההכרה שבדרך כלל חסום בפנינו ומתבטא רק בחלומות או מחשבות אסוציאטיביות. הוא פוער פתח שדרכו יוצאים כל המפלצות ששוכנות בפנים, כל היצריות הפרימיטיבית של האדם שביום יום מרוסנת על ידי מצפון ומוסריות. בזמן של מחלה אמיתית קורה מצב שאדם נכנס להתמוטטות עצבים וכל ההגנות נופלות וכל השגעון יוצא החוצה. זהו אחד ממצבי השיגעון הכי חזקים, היפוכונדריות, פרנויה, סכיזופרניה, לא יהיה מפתיע לשמוע פציאנט שצריך סטרמוניום שיענה לשאלה ישירה ( שההומיאופתים בדרך כלל לא שואלים ) - האם חשבת לרצוח ? הוא יאמר כן. הוא מרפא מצבים כאלה ורבים רבים אחרים. חבל שבני אדם לא יודעים ולא מקשיבים. סיטואציה שמאפיינת סטרמוניום או התפרצות המחלה הסטרמונית היא פחד ואלימות, ילד שחוה אלימות, הורים רבים וצועקים, מלחמות, פיגוע טרור וכדומה. שורש של סטרמויום יכול להיטמן עוד בעוברות, או שנובע מחיות תורשתיות בדורות קודמים, כמו איימי השואה והמוות. התמונה שהצגתי היא קצת חריפה אבל זה רק כדי להמחיש את הרעיון הכללי. נתתי את הרמדי הזו להמון אנשים וגם ילדים שהציגו כיוון סטרמוני משלבים ראשוניים ומתקדמים. היא הביאה הקלה רבה מאוד להרבה בעיות בריאות. הרמדי הזו ריפאה מיגרנות, היפראקטיביות, בעיות ריכוז, אולקוס, אסטמה, בעיות בדרכי שתן, כאבי עצמות ושלד, בעיות שינה, בעיות זוגיות, ורבות רבות אחרות. אלישוע אליש

כנראה שכן כי הוא ממשפחת הסולנאיום

כמו עגבניות וכו' פשוט עשיתי על הצמח הזה ביוטופ ואחד הדברים שגיליתי זה שהבדואים עושים ממנו טריפים

דון חואן של קרלוס קסטנדה

קרא לו "השטן הקטן". הוא פחד אפילו מהשורש של הצמח. הוא אף ההיר את תלמידו שכאשר הוא עוקר אותו עליו לבצע כל מיני טקסים שלא יפגע בו. עד כדי כך הוא רע.

gui1

New member
מזכיר קצת את צמח הקיקיון בתכונות

מתוך הניסיון שלך אנשים שקבלו את הרמדי שדיברת עליה ולאורך חתך של זמן 10 שנים לדוג' לא חזרו אותם דפוסי התנהגות?

ריצינוס Ricinus קיקיון

לא רמדי נפוצה ואין עליה הרבה אינפורמציה. לא נתתי אותה מעולם. אנסה ללמוד אותה. אולי לדניאל או מישהו אחר יש מה לספר עליה. למען האמת לי לא יצא לטפל בהפרעות ברמה הזו. בדרך כלל רמה כזו נמצאת במחלקה הסגורה או בכלא. מצד שני רשמתי סטרמוניום המון פעמים למצבים פשוטים יותר והשינויים היו כבירים ונמשכו זמן רב. בעיקר ילדים עם פחדים קשים ורבים, בעיות קשב וריכוז. אין מצב של בריאות תמידית, זה נדיר, אולי בנפאל, גם לא בטוח, בימנו. תמיד קורה שיש נפילות או רגרסיות ואז בהחלט יתכן שהתמונה משתנית מסטרמוניום למשהו אחר, תלוי מה עולה. יש מצב שאדם יזדקק לאותה הרמדי במשך הרבה שנים, ולא משנה עבור מה, אוזניים גרון וכדומה. מה שחשוב זה שהפואנטה לרמדי לא השתנתה. דפוסים לא משתנים לגמרי, אולי חלקים מסויימים. זה מבנה אישיותי, תפיסת חיים ועולם. התמונה יכולה להעשות מתונה, נסבלת ואפילו מועילה. פציינטים מגיעים לטיפול עם מחשבה של עכשיו. לא מענין אותם מה יהיה. איזה יופי, המחלה עוזרת לאדם להיות בכאן ועכשיו, הווה. ורק בגלל שלא יכול היה לעשות זאת קודם בדרכים בריאות. סתם מחשבת אגב.

מכיר רק את הקיקיון אצל יונה

קי קי יון - כ כ יונה ? הקיקיון שימש לתעתוע של יונה ביחס להשפעתו בעולם הקיקיון כמסתיר את השמש אך משמש גם כלקח האלוהי על האמפתיה האלוהית לכל יצור חי קשור גם ליעוד לבריחה מהיעוד של אמפתיה ותקווה עקב גישה שיפוטית על העולם והאדם זה מה שיש לי על הקיקיון שם מעניין אה ? דורש איזה בירור... פירותיו רעילים לדעתי קטע השאלה על הצלצולים באוזניים האוזניים שלי מלאות וכואבות... באהבה דניאל

למעלה