הומאופתיה קלאסית

מטפל מתאים

שלום נורית ראשית תודה על ההפניה לספר - אני אחפש אותו. טיפול הומאופתי קלאסי אינו מחייב בד"כ דיאטה חריפה, אלא הימנעות מקפה ומוצריו (שוקולד, קולה וכד') ומנטה. אני משערת שההומאופתית שפנית אליה היא גם נטורופתית ולכן נתנה לך את הדיאטה הזאת שיש בה הגיון מסוים. כמי שמכירה את אוכלוסית לקויי התקשורת ברור לי שגידולם כרוך בהשקעה רבה והוספת נטל הדיאטה הוא קשה. רצוי לכן לעמוד בה (אם את מבינה שהיא נחוצה) אבל לדעת לקבל "הנחות" ובחלוף זמן לבחון את ההשפעה. נראה לי שקשר עם כל מטפל שהוא מחייב אמון תקשורת והבנה ואם את לא מוצאת את אלה אצל המטפלת יהיה הטיפול לוקה בחסר וחבל. הומאופת קלאסי מיוחד בכך שבכל תקופה שהיא הילד יטופל אך ורק עם תרופה בודדת ולא ע"י תרכובות של תרופות, לפי זה תדעי אם את אכן בטיפול כזה. והערה אחרונה-הומאופת לא חייב להיות רופא. (אני אינני רופאה). כל רופא עובר הכשרה זהה לזאת שעובר מי שאינו רופא. בגלל ההילה המקצועית טיפול אצל הומאופת שהוא גם רופא יקר יותר. בברכה עירית פרידמן

שושרוז

New member
דני רון הומופאט

יש את את דנירון מבית דגן שבעצמו יש לו ילד משלנו והו חקר היטב את הנושא ומצליח יש לו אתר משלו

כל מטופל שמתקדם הוא הוכחה

שאין עליה עוררין ליעילות ההומאופתיה. אני הומאופתית ולא חוקרת. אני מבססת את תשובתי אך ורק על תוצאות בשטח . אני רואה תוצאות על עצמי, על בני משפחתי ועל מטופלי. למי שרוצה זו הוכחה שהומאופתיה מרפאת ומי שלא, טוען שזה אפקט פלצבו (אבל עם אחוזים גבוהים יותר) אני יכולה להביא במקביל מחקרים על האפקטיביות של ההומאופתיה וברור לי שמי שלא רוצה לקבלם ימצא בהם פסול. אני גם מסכימה שאין לנו הצלחות של מאה אחוז (לצערי) ויש לכך מספר גורמים. 1. המטופל לא קבל את התרופה הנכונה. 2.המטופל לא התמיד בטיפול. לפעמים דרושים מספר ניסיונות כדי להגיע לתרופה. 3.בצורה כלשהיא המטופל מזיק לטיפול. 4.אנשים קוראים "הומאופתיה" לכל מיני סוגי טיפול שאין להם כל קשר להומאופתיה. אשר לניסיון האישי של הכותב-אשמח לשמוע יותר פרטים (אפשר במסר). זריקת כסף- הטיפול ההומאופתי והתרופות ההומאופתיות זולות מאד יחסית לכל הטיפולים האחרים הארוכים שאתם מכירים. בברכה עירית

יעילות הומיאופטיה אינה מוטלת בספק

שלום לך haz, כמוך גם אנחנו ראינו את הקוסם המהולל המחפש פרסום ואת "אמיתות ההומיאופטיה". כאם לילד PDD ובעלת נסיון בתחום הרפואי ובתרופות (תואר שני בפרמקולוגיה ופיזיולוגיה), אני יכולה לתת עשרות מחקרים שנתנו תוצאות סותרות וחלקם תלויים גם בפרמטרים שונים שנמדדו. לרפואה ההומיאופטית יש הוכחות קליניות רבות על כך שהיא יעילה, הרבה יותר מאשר פלאסבו או תרופות אחרות. היא הוכחה כיעילה קלינית במגוון רחב של מחלות ותסמונות גם בבע"ח וגם בבני אדם. יש כמובן עקומת למידה גם בהומיאופטיה, בעיקר בגלל המאפיינים הרבים שנבדקים כאשר מחפשים תרופה. בכל מקרה, גם אנחנו עברנו שני רופאים הומיאופטיים לא מוצלחים, עד שהגענו אל דני רון. כנראה אסור לשפוט את המקצוע כולו עפ"י איש מקצוע בודד או מחקר בודד. אני משתמשת לעיתים קרובות בתוכנה המצורפת כאן בנושא האיבחוני בהומיאופטיה ויש לנו גם לא מעט ספרים בנושא. כדאי לעיתים לנסות ולמצוא איש מקצוע אחר לפני שמתאכזבים סופית מההומיאופטיה.

ריקי 04

New member
לצערנו, הוכחנו שיש בזה חומר... ../images/Emo8.gif

ורק כדי להבהיר, למרות שבאתי ממקום מאד סקפתי - גילינו שזה בהחלט עוזר. בכל מקרה, אחרי חצי שנה מאד מוצלחת של טיפול הומאופטי (כמובן עם טיפולים אחרים, ואחרי שגם לקח חצי שנה למצוא את התרופה), פתאום הבן שלנו התחיל לפרוח, ידיים ורגליים - אדומים לגמרי. הרופאה טענה בהתחלה שזה פשפשים, בשניידר עשו בדיקות (שרק המעבדה עבדה עליהן חודש וחצי) ולא מצאו כלום. בתקופה הזו עשינו שבוע הפסקה עם התרופה ההומאופטית, אבל לא ראינו שינוי והחזרנו אותה. רק אחרי חודש וחצי ההומאופט גילה שזו תופעת לוואי של התרופה, עוד חודש ומשהו ממתי שהפסקנו - עד שהפריחה התחילה לדהות. היום, אוגוסט (זוכרים מתי היה פורים?), וסוף סוף כמעט ואין סימנים. בקיצור - זאת לא עבודה בעיניים... עובדה פרחנו יפה מאד...

דורי 7

New member
הבן שלי בטיפול הומאופטי

כבר כ-9 חודשים , ואכן רואים אצלו התקדמות מאד גדולה (אני לא בטוחה ב-100% שזו הסיבה להתקדמות אבל הטיפול אינו מצריך מאמץ גדול רק התמדה וסבלנות לכן בכל מקרה שווה) רציתי לשאול לגבי שוקולד -עד כמה הטיפול יכול להפגם אם בכל זאת הילד אוכל לפעמים כמויות יחסית גדולות של שוקולד?

הומאופתיה קלאסית

שלום לבאי הפורום לבקשתה של תלמה פינץ אני מציגה את עצמי ואת ההומאופתיה. אני תראפיסטית באומנות 20 שנים עם ילדים לקויי תקשורת בתפקוד נמוך וגבוה. ב-7 השנים האחרונות לאחר חיפוש אחר דרך שתביא לריפוי משמעותי הגעתי להומאופתיה. במשך 3 שנים רכזתי קליניקה לילדים אוטיסטים שפעלה בבי"ס "עופר" בחיפה. אצל רבים מהילדים המטופלים בהומאופתיה אני רואה התקדמות משמעותית באיכות החיים, שינה, אכילה, ופחדים. הטיפול ההומאופתי "קל" ליישום וזול (יחסית לטיפולים אחרים) ויחד עם זאת דורש סבלנות רבה. תהליך הריפוי לעיתים איטי ולעיתים כואב ולפעמים פועל כ"קסם". ההומאופתיה איננה מדע מדויק לכן יכול להיות מצב שילד אחד יעזר מאד ולשני שדומה לו לא תמצא התרופה המתאימה. (משום כך סבלנות היא מצרך נדרש). התרופה המתאימה היא המפתח להצלחת הטיפול ומציאתה דורשת ידע רב בהומאופתיה ובנפש האדם. אשמח לענות לשאלות בתחום ההומאופתיה והתראפיה ולייעץ בנושאים הללו. בברכה עירית פרידמן

שוקולד

שלום דורי אני תמיד שמחה לשמוע שהומאופתיה מקדמת את הילדים. נכון שאין ביטחון של 100%. מי שרוצה להיות בטוח צריך להפסיק את הטיפול ולראות מה קורה....וזה משהוא שאני לא ממליצה לעשות... בענין השוקולד- צריך לעקוב ולראות אם אחרי אכילת שוקולד יש האטה או עצירה בהתקדמות זה יהיה סימן מובהק לנטרול התרופה ע"י השוקולד. בכל מקרה שוקולד הוא אוכל מזיק מאד לילדים בכלל וללקויי התקשורת בפרט. לכן רצוי להוציא אותו מהתפריט אפילו בלי קשר לתרופה הומאופתית. בברכה עירית פרידמן

דורי 7

New member
תודה

אנחנו מאד משתדלים עם השוקולד אבל לא תציד מצליחים בכל אופן את ממרח השוקולד החלפנו בממרח חרובים, הבעיה יותר בארטיקים מעדנים וכד'.

גיליזיו

New member
בקשה להסבר מפורט יותר

אשמח אם תוכלי להסביר מדוע שוקולד מזיק במיוחד לילדים עם לקות תקשורתית? מה הקשר בין השניים?האם יש מחקרים שמוכיחים קשר זה? תודה מראש

LeonardoDV

New member
כנ"ל

הסברים עם הפניה למחקרים בנושא שוקולד ומוצריו והקשר שלו ללקויי תקשורת, יתקבלו בברכה.

הסבר קצר

השוקולד מכיל קופאין שידוע כחומר מעורר. אצל אנשים רגישים קופאין יכול לגרום מלבד חוסר שינה גם לאי-שקט ועצבנות. מכאן קל להסיק שלאלה שיש נטיה להיפראקטיביות, שוקולד-קופאין הן זריקת מרץ מזיקה ביותר. הסוכר שמצוי בכמות גדולה בשוקולד גם הוא חומר ממריץ. בפעולת הספיגה שלו בגוף משתחרר אדרנלין. ושוב-לילדים עם נטיה לפעילות זו רעה חולה. בחיפוש קצר ברשת אפשר לקבל מאמרים בנושא. הוספתי בקישורים אתר אחד לקריאה. חשוב לי לציין שבעת נטילת תרופה הומאופתית מתבקש המטופל להמנע מקופאין ומנטה. הסיבות שמניתי לעיל לא קשורות להומאופתיה אלא להבנת הקשר בין פעילות יתר וחומרים מעוררים. בברכה עירית פרידמן

דורי 7

New member
מה בקשר לילד שאינו היפראקטיבי בכלל

ילד רגוע ובכלל לא עצבני. האם עדיין השוקולד מזיק בהיבט של הטיפול ההומאופטי??? תודה

שוקולד בהיבט הומאופתי

ההוראה הגורפת בטיפול הומאופתי היא להמנע (ככל הניתן) מקופאין (שוקולד, קפה, קולה) וממנטה. כל אלה יכולים להזיק לטיפול כי יש להם פוטנציאל לניטרול התרופה. בתשובותי בפורום ציינתי במקביל גם את ההבט הבריאותי המזיק של השוקולד (ומוצרי הקופאין) כי נראה לי מאד חשוב לידע את ההורים על כך. עירית

ננה f

New member
גם קולה מכיל קפאין !

גם קוקה קולה מכיל קפאין, את זה בד"כ שוכחים .והכמויות הנצרכות, יחד עם סוכר לבן, של המשקה הזה הן רבות מכמות השוקולד הנאכלת בד"כ . אנחנו למשל עברנו לבירה שחורה.. פשוט זה מה שיש בבית וכנ"ל גם לסוכר קנים/חום .מה דעתך על זה, עירית? תודה ננה f

beezi

New member
בעיות עיכול../images/Emo21.gif

שלום לעירית, יש לנו ילד בן ה- 3.7 מוגדר PDD תפקוד גבוה. הילד סבל מעצירויות לסירוגין וגם הוא "עושה" בהמשכים... למרות שהוא אוכל טוב מאד, ירקות (מלפפון, עגבניות לרוב), פירות (הרבה סוגים), שניצלים בלי סוף, פסטה, מוצרי חלב שמאד אוהב, קונפלקס, צ'יפס, אורז ועוד. כלומר אין לו בעיה עם מגוון של מזונות בעלי מרקם שונה ובעלי ערך תזונתי גבוה/ ואו נמוך. שאלתי היא, האם אפשר בעזרת ההומאופתיה לעזור לו להתגבר על בעית העיכול.האם צריך לבצע בדיקות מסויימות כדי לבדוק רגישות למזון מסוים? אשמח אם תייעצי לנו. beezi

בעיות עיכול

שלום נתקלתי בבעיות דומות לאלה שאתה מתאר ואפשר בהחלט להעזר בהומאופתיה כדי להקל עליהן. יחד עם זה חשוב לי לציין שבבואינו לטפל בהומאופתיה אנחנו מטפלים בילד כמכלול פיזי-רגשי-נפשי ולא בבעיה או סימפטום שמהן הוא סובל. מכאן שגם אם טיפלתי בילד שסבל מבעיה דומה סביר מאד שילדך יקבל תרופה אחרת שתותאם לו באופן אינדיבידואלי. ההומאופת בבואו לתת תרופה נעזר באינפורמציה שהנותנים ההורים והצוות המטפל ובתצפית ושיחה (במידת האפשר) עם הילד. בדיקות נוספות יכולות לעזור אך אינן הכרחיות. בברכה עירית פרידמן

מתן תרופות

הבת שלי החלה טיפול הומיאופטי לפני שבועיים. בינתיים אנחנו ממשיכים עם הטיפול התרופתי הרגיל שלה, ולצערנו צריכים גם לעיתים להוסיף לה תרופת הרגעה. האם התרופות הקונבנציונליות (פסיכיאטריות במקרה שלנו) יכולות להפריע לטיפול ההומיאופטי?

למעלה