הומאז'ים

הומאז'ים

דבר שנפוץ בסדרות ישראליות זה הומאז'ים לשחקנים שמבצעים את הדמויות השונות, הן לחיים האישיים שלהם והן לדמויות ששיחקו בעבר. בסדרה הזה זה דיי חסר לי, במיוחד כי לא חסר חומר.

מה היה מתאים לדעתכם שיעשו? מלבד הקטע הבנאלי של להראות את אחת הדמויות צופה בסרט/סדרה שאחד מהם מככב ולקיים דיון (למשל - השיר שלנו עם שוקי סטאר, ולהגיד איזה מורה מיוחד הוא, או לחיי האהבה
), הם יכולים לדבר על דמויות מהסדרה המקורית שלא משתתפות הפעם, גלי למשל יכולה להזכיר לדנה את החיזורים של אביב, ולהתבדח על כך שהוא רצה להיות זמר ולא היה לו סיכוי (בקרובים קרובים זו הייתה בדיחה קבועה להגיד ליורם "זמן אתה אף פעם לא תהיה"). עידו יכול להצטרף לשיחה ולהגיד שהוא חשב להכיר בין אביב למיקי שהייתה שותפה שלו כי יש ביניהם הרבה דברים משותפים...

יפתח יכול להתוודות שהוא היה מעריץ נלהב של הסדרה טירונות והיה דלוק על הדמות של אסף, בעוד איתי יגיד שהוא שונא צפונבונים ושאסף היה הדמות הכי עלובה שם. שירה של שרון ויואל יכולה לצפות בתכנית ילדים בכיכובה של מיכל צפיר או בסבא טוביה ויואל יקטול אותה מה היא מתלהבת מזה ו/או יגיד שהיא בטח הייתה רוצה שסבא טוביה יהיה הסבא שלה. בשיר שלנו עשו קטע כזה, שטוביה אמר שנועה הייתה משחקת עם יואבי שלו כשהייתה קטנה (כשכמה פרקים מאוחר יותר דובר על זה שאין לו ילדים... אבל זניח).

מה עוד אפשר לעשות?

עוד רעיון חמוד

יכולים לצרף לעלילה את ההורים של איתי ויפתח, כשיביאו את שמיל בן ארי שישחק גם הפעם את אבא של איתי... או להביא את אקי אבני ואיתי יספר בגאווה שהוא היה המ"פ שלו בטירונות.

אומנם רעיון חביב

אבל כבר ב'עניין של זמן' אבא של איתי הופיע, ושם השחקן היה עזרא כפרי.

אז?

בעניין של זמן גם הייתה לעידו אחות בשם נועה, זה לא מנע מהתסריטאים להעניק את השם הזה לבת שלו, אז מה זה בשבילם להחליף שחקן לדמות שהופיעה לכמה דקות?

לעידו הייתה אחות בשם נועה? את בטוחה?

אני זוכרת את נועה האחות של מיכל הג'ינג'ית.

בטוחה לגמרי

היו בסדרה 3 אחיות בשם נועה: למיכל, לעידו ולוייצמן. במקרה של אחות של מיכל, זה היה גם השם של השחקנית ככה שהשם איכשהו מובן אבל הועלו תהיות על האינפלציה בשם נועה שהגיעה אפילו לסדרה החדשה בצורה קצת מגוחכת (אף אחד לא זכר את השם של האחות? כולנו פה זכרנו את זה ואפילו מוש בן בסט שכח?)

יופי של רעיון

דווקא עם הדמויות של 'רמת אביב ג'' היו בזמנו הומאז'ים. בסדרה עצמה, ליאון מזכיר לעידית את ליאור מילר, והיא לא יודעת בכלל מי זה ליאור מילר (והוא היה אחד מכוכבי הסדרה). ליאון אומר לה "נו, ליאור מילר, השחקן הזה שדומה לדין!"

לפני כשלוש שנים, ב'חשופים', ליאור מילר שיחק גבר שפוגש במקרה את מגישת החדשות שאותה שיחקה יעל בר-זוהר, ובמשך סצנה שלמה הוא מנסה להיזכר מאיפה הוא מכיר אותה. עד ש-"את מהשכונה הזאת!".

גם וייצמן עצמו הופיע בקטע קצרצר של הומאז' - שי קפון, השחקן, הוא כידוע גם במאי, ובין השאר הוא ביים גם את 'האלופה'. באחת הסצנות שם, שמתרחשת באולפן ערוץ טלויזיה דמוי ערוץ הילדים, הוא מופיע כניצב, ומישהו קורא לו שם "וייצמן".

והמ אפשר לעשות ב'עניין של זמן'?
אולי חלק מהדמויות רואות סרט בהשתתפות איילת זורר, או תוכנית אירוח או סיטקום עם אורי גטוליב.
אפשר גם לנצל את העובדה ששרון חזיז, יואב צפיר ותומ"ש היו חברים באותה להקה צבאית.

אם יחזרו הדמויות של נילי וירון, אפשר לעקוץ שם את 'כוכב נולד', או אפילו את 'פלטפוס', ואם יוחזר תומר בן-דוד (אורי בנאי), או אפילו איתמר פוליאקוב, שהחלק שלו בסדרה היה זניח יותר, אפשר לקבל אותם בציטוט של 'הגששים'.

נכון!

אבל ברמ"ג זה הרגיש דיי דבילי. בשיר שלנו הם לקחו את זה צעד קדימה ובפרק הסיום של העונה הראשונה אודי ורם (יואל בשבילנו) דיברו על להפוך את מה שהיה שם לסדרה ואודי הציע שאת נעמי שחר תשחק חנה לסלאו.

עם אודי היה קטע שהוא נשאל אם הוא אוהב כלבים והוא אמר שהיה לו פעם כלב עם אנחה... ובעונה האחרונה בהלוויה של הכלבה של חנה צויין שבבית העלמין הזה קבורים סלבס בינהם טוליפ, וראו את רם (יואל) מחבק את הקבר ואומר שאודי מוסר ד"ש.

עוד קטע שהיה שם שהיה דיי משעשע זה האזכור של בני הזוג של השחקנים, הציעו לשדך לגבעון את יב"ז והוא דיי התנגד לרעיון. עם נועה דיברו על יהודה לוי ובעונה הבאה זו כבר הייתה נינט שהתעניינה אם הוא פנוי. היו עוד קטעים כמובן, הם עשו את זה לא מעט ובצורה דיי חביבה.

ואפרופו

בשיר שלנו היה תקדים מיוחד: בעונה הראשונה נועה גנבה לנינט את החבר, כשבחלק מהזמן היא שיחקה בתור בת זוגו של מי שבמציאות נשוי לזוגתו לשעבר של בן זוגה דאז. בעונה השנייה זו הייתה נינט שבמציאות גנבה לה את החבר שאת הלשעברית שלו כבר הזכרתי, וזה אחרי שהיא זרקה את מי שנועה גנבה לה שהפך להיות חבר שלה במציאות. אני יודעת שסיבכתי אבל היות שכולכם סביר להניח מודעים לטלנובלה הזאת שהתרחשה במציאות לעיני הפפארצי, אני לא חושבת שיש צורך להסביר ולפשט.

אני דווקא לא ראיתי את 'השיר שלנו'

ולכן ההודעה שלך נשמעה לי כמו גרשון גרושובסקי (אפרופו 'הגששים') ששואל על בתה-האמצעית-של-גרושתו-הגרושה-מגירושיו-השלישיים

אז אני אסביר:

אפרת בוימולד שיחקה בתחילת העונה הראשונה את זוגתו של גז"א. כידוע, גז"א נשוי ליב"ז ואפרת הייתה באותה תקופה זוגתו של יהודה לוי שהינו האקס המיתולוגי של יב"ז.

בעלילה של העונה הראשונה הדמות ששיחקה אפרת גנבה לדמות ששיחקה נינט טייב (ששמה היה גם כן נינט) את החבר שלה (אותו שיחק רן דנקר שהיה גם בן זוגה של נינט בחיים).

בהמשך בחיים המציאותיים נינט הפכה לבת זוגו של יהודה לוי - טלנובלה של ממש, רק שהיא התרחשה מחוץ לקאסט.

אגב, בשיר שלנו שיחק גם סער בדישי היקר והיה שם גם הומאז' לעניין של זמן... בעונות המתקדמות יותר גבאי שיחק דמות שנקראה "שוקי סטאר" שהייתה דיי שונה מגבאי שלנו (אבל הוא עדיין נשאר בהוראה...)

עכשיו הזכרת לי משהו אחר

שחבל מאוד שהם לא עשו: בפרק הראשון הם הביאו את ניר פרידמן ("בנבינשתי") על תקן החוזר בתשובה הכיתתי. ניר הופיע בערך בפרק וחצי ולא היה דמות בולטת במיוחד, סוג של שחקן אורח. לכן לא ברור לי למה הם פספסו סוש חביב וזה ללהק לתפקיד את חנן לדרמן שבאמת חזר בתשובה, זה היה יכול להיות מאוד משעשע ואז גם היו יכולים לעשות איזה הומאז' שלו ושל תומ"ש (ההצלחה של פלטפוס הייתה אחרי זה).

נכון

אם ניר לא יופיע יורת בסדרה הנוכחית, הרי שההופעה שלו בפרק הראשון כחוזר בתשובה, היא קלישאה גימיקית מיותרת. חזרה בתשובה היא פוטנציאל דרמטי מאוד יפה לסדרה (למרות שזה לא נושא מקורי), אם מטפלים בה נכון.

הרעיון שלך לגבי חנן לדרמן ותומ"ש הוא יפה, אבל אפשר להניח שאו שלא חשבו על זה שם, או שזה לא התאפשר עם חנן לדרמן עצמו.

אגב - אני אל זוכר אם כתבתי את זה או אולי מישהו אחר כתב את זה
, אבל יואב צפיר הוא גם הבמאי של 'כוכב נולד'. אפשר, למשל, לכתוב בטקסט של אחת הדמויות, איזו הערה שנזרקת אליו לגבי החקירה, משהו בסגנון "אתה מנהל פה חקירה! מה אתה חושב? שאתה מביים פה תחרות ריאליטי?"

אני יכולה לשער

שהם קודם בדקו איזה שחקנים זמינים ולפי זה בנו את התסריט. אחרי הכל, כל אחד מהשחקנים היה יכול להגיד להם לא ולשנות את כל העלילה. בהקשר של חנן לדרמן נראה לי יותר הגיוני שבכלל לא חשבו עליו - מאז החזרה בתשובה הוא דיי פרש מעולם הבידור (הוא התחרד) מה גם שבסדרה המקורית הוא היה בתפקיד ניצב, זה כמו שאני מניחה שלא חשבו בכלל להציע לדורית לב ארי תפקיד בסדרה. אני מניחה שתכננו על דמות של חוזר בתשובה כדי להציג מצב של פגישת מחזור "ריאלית", כמו שבכל כתה כמעט יש מישהו שיצא מהארון יש גם מישהו שחזר בתשובה. אני בכלל לא זכרתי את ניר מהסדרה המקורית ובהתחלה חשבתי שהוא דמות פיקטיבית (היו הרי כמה ניצבים שם). גם כשתוזכרתי לגבי תפקידו בסדרה המקורית היה לי ברור שהוא לא יהפוך לדמות קבועה כי זה משהו שלא נותן כלום - המטרה היא להתמקד בדמויות שהכרנו מהעבר ומישהו שהופיע בפרק אחד שלא כולם זוכרים לא ממש תורם לעלילה.

למעלה