הומאיפטיה והכשר

nachumadler

New member
הומאיפטיה והכשר

שלום חברים, מה אתם אומרים על הצורך בהכשר בנטילת תכשיר הומאיפטי? אשמח לקרוא את תגובותיכם נחום

בהחלט- יש צורך!

היום, גם תמציות מצמחים, מפיקים בעזרת חומרים ומכונות שונים היוצרים בעיות רציניות ביותר שקשה לחשוב עליהם כמו קיטור: באיזורי תעשיה יש קיטור אחד לכמה מפעלים ואם הוא נהיה טרף באחד מהם- כל אוכל המיוצר במפעל אחר שמשתמש באותו קיטור תרף! וזה יכול להגרם רק בגלל פועל גוי שמחמם את האוכל שלו ע"י הקיטור במפעל! דוקא היום שהתעשיה, גם מזון ומוצרים הומאופתיים, כ"כ מורכבת ומסובכת חיבים השגחה!

nachumadler

New member
אני גם קראתי

שלפעמים משתמשים בדברים מבעלי חיים. רק שאלתי הואיל ולא ידוע לי שצריכים הכשר לתרופה קונבנציונלית, אז מה ההבדל?

פשוט מאוד ...

זה לא תרופות במובן הקלאסי של המילה . ותרופות רגילות , מכילים ברובם חומרים כימים וקצת חומרים טיבעים .

nachumadler

New member
גם בשר קונים על בסיס כזה הכשר?

הואיל ורוב הבהמות בישראל נשחטות כהלכה, האם מותר לאכול ללא תעודת הכשר? כמו"כ לא הבנתי מה זה רלוונטי אם זה תרופות במובן הקלאסי, איזה היתר יש לקחת אקמול לכאב ראש אם יש חשש שמא יש בו חזיר?

אלישיר

New member
ובאמת לא שמעתי על היתר

בעזי"ת ובאמת לא שמעתי על היתר לתרופה לא כשרה, למעט סכנת חיים.

nachumadler

New member
לא זכיתי להבין

לכבודו מן הסתם כאב פעם הראש? מסתבר שכן. כבודו היה אז בסכנת חיים? מסתבר שלא. כבודו נטל אקמול? מסתבר שכן. כבודו בדק על האקמול אם יש הכשר? מסתבר שלא. היאך איפה כבודו נטל אקמול בלי חותמת הכשר, אפשר מעורב בו דם חזיר בזנב עכבר? יואיל כבודו לאלפני בינה בעניין.

אלישיר

New member
בשמחה, ותודה שאתה שואל

בעזי"ת בשמחה, ותודה שאתה שואל ולא סתם מקבע דעה קדומה. אישית, אני נמנע מכל מרעין בישין ותרופות סבא המדען... אז אני לא נעזר באקמול. התרופות הסטנדרטיות של חברות בארץ, מופיעות ככשרות בחוברות הכשרות, כמו של הבד"ץ. רובן אפילו כשרות לפסח. ובכלל, יהודי שמקפיד על כשרות ולא בודק מה נכנס לו לפה, נוטל תואר לא לו. לגבי תרופה כזו בחו"ל, יש נקודה מענינת לגבי אקמול, שהיות שהמרכיבים לא ניתנים לאכילה, הרי שאין צריך הכשר. אני לא אומר שמותר לצרוך אקמול ללא הכשר, אבל שתדע שיש כאן סוגיה מענינת.

nachumadler

New member
לא שמענו

לא שמעתי מעולם על אדם שמגיע לבית מרקחת ומבקש הכשר על תרופה ו/או בודק אם היא נמצאת ברשימה של הבד"צ. הנקודה היחידה שניתן לכאורה לומר היא (כפי שהשתמע מדברי כבודו) שאין איסור מאכלות אסורות על דבר שאינו ראוי לאכילת כלב. אשר על כן סירופין למינהם אכן יצטרכו הכשר. מכל מקום, לאור הנ"ל לא ברור לי מדוע לא שמעתי שיש בעיה ברפואה אלטרנטיבית. וה' יאיר עיני.

אלישיר

New member
הוא אשר אמרתי...

בעזי"ת אדם שלא בודק, וקורא לעצמו "מקפיד בכשרות", נופל בתרתי דסתרי ויש לפחות פעם אחת שכולם יבדקו: לפני פסח. ואכן לגבי הסירופים, לפני התשובה הקודמת שכתבתי, נגשתי אל אבי מורי הרב שליט"א, והוא עשה את ההפרדה הזו, ואפילו לגבי חברות מהארץ - שכשזה סירופ, יותר שכיח למצוא לא כשר. ואם יש פרצה כלפי הרפואה האלטר', הרי שאדרבא, תמהני עוד יותר היאך היא עומדת בעינה. שבת שלום ומבורך.

nachumadler

New member
תודה

למרות שיש בהלכה מונח 'לא שמענו'. מ"מ נראה הכא דכב' צודק. תודה נחום

nachumadler

New member
לא שמענו

לא שמעתי מעולם על אדם שמגיע לבית מרקחת ומבקש הכשר על תרופה ו/או בודק אם היא נמצאת ברשימה של הבד"צ. הנקודה היחידה שניתן לכאורה לומר היא (כפי שהשתמע מדברי כבודו) שאין איסור מאכלות אסורות על דבר שאינו ראוי לאכילת כלב. אשר על כן סירופין למינהם אכן יצטרכו הכשר. מכל מקום, לאור הנ"ל לא ברור לי מדוע לא שמעתי שיש בעיה ברפואה אלטרנטיבית. וה' יאיר עיני.

הומאופטיה, עדיין, זה בגדר תוספת

בעוד רפואה קונבנציונלית היא רפואה לשמה.לשם רפואה- אין בעיה כלל. רופאים הומאופטיים תמיד מדגישים שזה לא במקום הרופא הרגיל. זו רק דעתי, אין לי מוסג מה אומרים הפוסקים!

nachumadler

New member
לא הבנתי

ראשית לא הבנתי מה הפירוש רפואה לשמה, איזה היתר יש לקחת אקמול לכאב ראש אם יש חשש שמא יש בו חזיר? בנוסף, הסיבה שהרופאים ההומאופטים מדגישים שזה רפואה משלימה ולא בלעדית בעיקרה היא מההיבט החוקי, בפועל הם נותנים תרופות לרפאות מחלה, ודאי שזה לא בגדר של תוספת ולא בגדר של זה וזה גורם וכמו"כ למאי נפ"מ אי זה תוספת, אטו תרופה שניתנת כתוספת לא שמה תרופה? ועדיין צריך לי ביאור כוונתו דמר.

לביא4

New member
חשוב מאד!!../images/Emo18.gif

בתרופות הומיאופטיות חשוב מאד להיות זהירים וההכשר חיוני ביותר, יש חומר חיוני בתרופות שנקרא "ג'לטין" והוא מופק מעצמות או דברים האסורים למאכל!! תרופות אלו ללא הכשר מכילות את החומר הזה וכדאי מאד להקפיד ולהיזהר, "והמזהיר והנזהר - ירבה שלומו כנהר"....

nachumadler

New member
נהנתי מההכללה

'יש חומר חיוני בתרופות שנקרא "ג'לטין" והוא מופק מעצמות או דברים האסורים למאכל!! תרופות אלו ללא הכשר מכילות את החומר הזה' ראשית, אם זה חיוני איך אין את זה בתרופות עם ההכשר, שנית, מנין לך שיש את זה בכללללללללללללל התרופות ללא ההכשר?

לביא4

New member
לכן התרופות ללא הכשר

מדובר על תרופות ללא הכשר, מה שכן עם הכשר אין את הבעיה הזו, הנושא הזה נבדק לעומק!

לביא4

New member
פשוט -

אם התרופות קיבלו הכשר הם נבדקו שאין ג'לטין, הוא חיוני לתרופות, אבל זה לא אומר שהחומר נמצא בכל התרופות, לא הכללתי.

nachumadler

New member
חיוני=דבר שאי אפשר בלעדיו

לגבי ההכללה קרא את מכתבך שנית. יום וערב נעים נחום

למעלה