הומואים יותר "רציניים" מלסביות?

הומואים יותר "רציניים" מלסביות?

139 זוגות נישאו בבלגיה, מאז חודש יוני האחרון, בו החלו נישואין הומולסביים להיות חוקיים שם. שני שליש מהזוגות הם של הומואים, ורק שליש (46.3) - לסביות. מעניין, לא?

אבא גאה

New member
מוזר ומעניין

הייתי בטוח שיש יותר לסביות מהומואים שחיים בזוגיות אבל נראה לי שאי אפשר לשפוט את זה "מיד" לאחר שאישור את הנישואים החד מיניים....כי אלו זוגות שכנראה כבר חיים יחד המון שנים ורק עכשיו באו להחתן כי...עכשיו אפשר. רק לאורך זמן...אפשר יהיה לבדוק את זה.

בגלל ש...

כל דימוי קבוע שיש בראש, לי או לאחרים, תמיד מעניין אותי לבדוק אם הוא נכון. בד"כ אני שומעת שהומיים הם סטוציונרים שטופי זימה, בעוד שלזביותיות מגיעות לפגישה השניה עם משאית (ומוביל..). והנה נראה שיש איזו עובדה ב"מציאות" שמוכיחה שזה דווקא ההיפך.. ובגדול... אז... נעים לאוורר ולרענן דעות קדומות..

תש'מעי

חתונה זה לא ככה סתם. בטח לא חתונה חד-מינית. זו הפקה! זה צריך להיות הדבר הכי מדהים בעולם! אז כמה זמן לוקח לתכנן את זה? לפחות שנה, לא? שנה? שנה?! חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח................ בזמן הזה זוג לסביות כבר עם ילד, לא? אז מה יש לדבר על חתונה בכלל...

טרודי

New member
יש בזה משהו

(זהירות, סטריאוטיפים!) הרי בחתונה סטרייטית, בד"כ הכלה (או אמא שלה) היא זו שמכינה את הפרודוקציה. מבחינת החתן, הוא מוכן לבוא מתי שאומרים לו וללבוש מה שאומרים לו, אבל הוא היה שמח גם לגשת למשרד הפנים, לחתום על טופס, וזהו. אבל הכלה! הכלה מתכננת את החתונה שלה בערך מגיל שש. היא יודעת בדיוק איך תיראה השמלה, מה ינגנו, וכו'. (היתה פעם פרסומת, משהו בסגנון "אני עוד לא יודעת עם מי אתחתן, אבל אני יודעת איפה זה יהיה" לאיזה אולם אירועים. זה נכון.) אז חתונה שיש בה שתי כלות, כל אחת עם התמונה בראש שהיא בונה כבר עשרים שנה, כמה זמן יקח להכין אותה? בטח יותר זמן מהשנה וחצי שעברו מאז יוני שעבר. חכי עוד שנה שנתיים עשר, ואז נראה.

אה ,בטח מעניין

רק שזה נראה לי יותר קשור להבדל בין גברים לנשים. נשים יותר נאמנות,מונוגמיות בשבילן אין צורך לקבל חותמת לנאמנות. גברים.... נו ככה הם ציידים. ראית בסוף הכתבה מצויין שהאשה הלא מולידה לא תוכל לאמץ את הילד ,אז בשביל מה להתחתן? רכוש? תנאים סוציאלים? עד כמה שני יודעת למשל לגבי הולנד זוגות הטרו מעדיפים לא להתחתן כי ככה זוכים ליותר עצמאות ותנאים.בכלל הגישה לזוגיות ומשפחה מאוד שונה שם מכאן. למשל בהולנד ואולי זה גם ככה בבלגיה,(רגע תספר את הידוע לה) מי שחי בזוגיות במשך שנתיים ומעלה ומנהל משק בית משותף נחשב בזכויותיו וחובותו לנשוי. אז בשביל מה להתחתן???

een ogenblik

New member
קראו לי, אז באתי

למען האמת, אני גרועה בידיעת חוקים שאינם קשורים אלי ישירות, כך שהכרה עם חוקי ההכרה בזוגיות השונים אינם נהירים לי. די ברור ממבט כללי על הסביבה, שחתונה אינה משהו חשוב מאוד. כשאני מנסה לחשוב מי מהזוגות המקומיים הצעירים יותר נשוי, אני מגלה שאילו זוגות עם ילדים. כנראה שהחינוך הקתולי, גם אם הוא מוסתר, הוא עדין מוטמע, וילדים אסור לגדל בחטא. בכל מקרה, מכרה שלי הגיעה להתגורר בבלגיה על סמך חבר בלגי, והם אפילו לא חתמו על חוזה חיים משותפים. טוב, היא צ'ליאנית בעלת אזרחות אמריקאית, לאנשים ממזרח אירופה קשה יותר להגיע ללא חוזה חתום. אבל הנקודה הברורה שחוץ מאימוץ (וזה קשור לאמנות בינלאומיות), כנראה שאין יתרון לנישואים על פני חיים משותפים סתם.

ועוד שאלונת

תפיסת העולם שבחתימה היא מהבית או שהיא מאומצת? היא תמיד מעלה בי חיוך...

een ogenblik

New member
אישיות - מולדת או נלמדת?

קיטורים הם תחביב עיקרי בחיי. תחביב זה משותף לאחי ולי, אך אינו חביב על הורינו. האם ירשנו אותו בתת מודע על אפם וחמתם של הורינו, או שמא פיתחנו אותו כמאבק פער דורות? (אוי, שאלות שאני צעלה, כשרק ניתן לי קצה חוט.) פעם נהילתי סקר על פאראפרזות על החתימה, כדי לבחור חתימה מלוטשת יותר. בסופו של דבר נשארתי עם דברי הבלתי מלוטשים. רק הם מעבירים כראוי את כוונתי הקיטורית במלואה.

למעלה