הומוגלובין נמוך...

בשלולית

New member
הומוגלובין נמוך...

לפני שבוע היו לנו תרומות דם בביצפר.. לפני שחיברו את כולנו.. בדקו רק לבנות, את ההומוגלובין בדם... מי שהיה לה פחות מ12 לא יכלה לתרום. מיותר לציין שלא יכולתי לתרום.. הבחורה ממד"א אמרה שרמת ההומוגלובין בדם שלי מאוד נמוכה.. (10.5) ולאחר מכן המורה לביולוגיה שהייתה באותו חדר, אמרה לי שאני על סף האנמיה.. רציתי לשאול כמה זה גרוע? (אם יש בידכם את הידע) ובאילו מאכלים יש הומוגלובין? (הומוגלובין זה חלבונים לא?)..
 
מציעה לך ללכת להבדק בצורה מסודרת

הבחורה ממד"א אמרה... המורה לביולוגיה אמרה... ועוד מעט תוכלי להוסיף שגם באינטרנט אמרו.... לכי לרופא המשפחה, שישלח אותך לבדיקות דם והוא היחיד שיוכל אז לומר לך מה מצבך... אולי זה אנמיה ואולי זה צליאק? אולי מיון שתמאות דברים אחרים? ואולי הוא רק ירשום לך תזונה אחרת ואולי עד שתבדקי תראו שבעצם את בסדר? בחייאת, לכי לרופא ותעזי אותך משמועות... בהצלחה
 

בשלולית

New member
תודה...

אני הולכת לרופא... יש לי תור למתישהו בשבוע הבא.. אבל רציתי לדעת פה מה חושבים... בינתיים אני אוכלת כמה שיותר חלבונים.. כנראה שלא אכלתי מספיק ולא שמתי לב לזה.. אני אוכלת המון גבינות וביצים וכבד.... אמא דואגת..
תודה
 

ליל 2

New member
המוגלובין נמוך מעיד בדרך כלל

על מחסור בברזל. רצוי ומומלץ לאכול מזונות עתירי ברזל כדוגמת פירות:בננה , תפוח עץ, אגס. קיטניות בשילוב פחמימה: ארוז עם עדשים. אפשר לאוכל ברנפקלקס- עשיר מאוד בברזל. כמו כן ניתן להסתייע בגלולות להעלאת הברזל ואת המרשם רק הרופא יוכל לתת לך . הרבה בריאות ליל
 

בשלולית

New member
כן... רואים שאני לא כלכך מבינה הא?

ברזל... חלבון... אותו דבר לא?
סתם.. בכל מקרה... אני אוכלת הרבה אגסים... (כי אני גם בדיאטה עכשיו אז אני אוכלת הרבה פירות וירקות... ובקשר לאורז עם העדשים.. לא מתה על עדשים... ואורז זה משמיןןןן - מנסה להימנע מפחמימות!) ורציתי האמת לשאול מה יש באבוקדו... מלבד העובדה שיש בו המון שומנים ושהוא פרי משמין... האם יש בו ברזל \ חלבונים? ותודה על ההמלצות.. אשמח לקבל עוד...
 
המוגלובין נמוך

במזון אין המוגלובין. המוגלובין זו תרכובת שהגוף מייצר בעצמו ותפקידו לדאוג לחמצון של הרקמות. במזון קיים ברזל שנחוץ לצורך ייצור תרכובת ההמוגלובין. במצב כמו שאת מציינת אכן זו אנמיה והסיבה לכך יכולה לנבוע ממספר גורמים -סבירות גבוהה שאת זקוקה לתוספת ברזל (ע"מ לייצר מספיק המוגלובין) כמו כן ייתכן שחסר לך ויטמיןB12 וכן חומצה פולית- אלה שני ויטמינים החיוניים גם לייצור ההמוגלובין. לכן מומלץ לפנות לרופא מטפל שלך ע"מ לברר על רקע מה את אנמית. בהצלחה
 
המוגלובין נמוך

במזון אין המוגלובין. המוגלובין זו תרכובת שהגוף מייצר בעצמו ותפקידו לדאוג לחמצון של הרקמות. במזון קיים ברזל שנחוץ לצורך ייצור תרכובת ההמוגלובין. במצב כמו שאת מציינת אכן זו אנמיה והסיבה לכך יכולה לנבוע ממספר גורמים -סבירות גבוהה שאת זקוקה לתוספת ברזל (ע"מ לייצר מספיק המוגלובין) כמו כן ייתכן שחסר לך ויטמיןB12 וכן חומצה פולית- אלה שני ויטמינים החיוניים גם לייצור ההמוגלובין. לכן מומלץ לפנות לרופא מטפל שלך ע"מ לברר על רקע מה את אנמית. בהצלחה
 
למעלה