הומוסכסואליות בעולם החי?

הומוסכסואליות בעולם החי?

עכשיו ב YES+ התכנית 'גאווה חיה', והנה הסינופסיס (ככה אומרים?): שם לועזי : Gay Animals YESP תרבות שעת התחלה : 20:35 שעת סיום : 21:30 תעודה. אמן הסטנד-אפ, סקוט קאפורו יוצא לחפש אחר הוכחות לקיום הומוסקסואליות בקרב בעלי חיים. תוך כדי מסעו הוא מגלה גם כי אנשים מנסים להתעלם או להסתיר עדויות לתופעה. במאית: הלן ליטלבוי. אמן סטנדאפ? יוצא לחפש? ואם כן, זה טוב ליהודים? מישהו ראתה? יש המלצה? נו טוב, אולי אציץ. מה שכן, אח"כ וויל וגרייס.

!Name the time and place, baby

ומתחילים לי קשיים בכתיבה פה. אלה התקלות שהוזהרנו מפניהן בצהריים?

לא נורא

בדיוק היום אני עושה כביסה צבעונית. נכניס אותה עם החולצות בשוקינג פינק, נוסיף את המכנסיים הירוקות, ונקשור הכל בחוט כחול. נראה מה יצא

G o z a l

New member
שמנתולה היקרה

קצת קשה לי להשתתף בצאט בלי אותיות עבריות. האם תשקלי שנית לצוטט בתפוז? בתודה מראש

ככה ככה

הסטנדאפיסט היה, ואולי זה מתחייב מן המקצוע, ישיר וגס רוח. שלא לומר מגעיל. כמעט וויתרתי. אך בכל זאת...הסקרנות... אדווח: ידועות (ומתועדות) הרבה מאד אפיזודות של בע"ח המתחככים בחלציהם זה בזה, אך נהוג היה לומר שיש לכך תפקיד חברתי (דומיננטיות לרוב) ולא מיני. הלאה: יש סוג של קופים בהם התנהגות זו היא בבירור בעלת אופי מיני (נקבות עם נקבות וזכרים עם זכרים), אלא שאז הטענה היא שההתנהגות נובעת מהפרדת להקות הזכרים מהנקבות, ושבעצם זכר תמיד יעדיף נקבה, ולהיפך, אם לא יוגבלו כך בתנאי המחיה. אך מדענית ממינסוטה חוקרת כבר שנים רבות עדרי כבשים אשר בהם 6-10 אחוזים מהאילים (זכרים) מעדיפים קיום יחסים (כולל חדירה ושפיכה) עם זכר אחר, גם בנוכחות נקבות מיוחמות לידם! יעני, התנהגות שבמובהק היא על רקע העדפה מינית! (נדמה לי שמדובר על אחוזים דומים בעדרי כבשים בכלל, לא רק בעדר שלה) ניתוח של מוחות הזכרים מצביע על כך שאיזור האמיגדלה, האחראי על עוררות מינית, הוא 'נקבי' ולא 'זכרי', וכעת בודקים שם התנהגות הצאצאים, כדי לנסות לברר אם יש גם מרכיב גנטי בענין. (המדענית נמנעה במפורש מנסיון הקשה לבני אדם, למרות שהאנלוגיה גם בעיניה היא בלתי נמנעת) מוזכרות עוד אנקדוטות חביבות על זוג ברבורים שבנה לו קן משותף במשך שנתיים עוקבות, למרות הימצאותן של נקבות פנויות בשפע (אח"כ אחד מהם מת), או על להקת שחפיות (שחפים ממין נקבה) שמעדיפות לחיות ולהתענג זו עם זו ולהשתמש בזכרים רק כתורמי זרע. מלבד כל אלה, מתמקדת התכנית בהתעלמות של חוקרי הטבע מ'האופציה ההומוסכסואלית' כהסבר אפשרי להתנהגות מינית של בעלי חיים. את הנקודה הזו הצליחו להעביר היטב. (ובאמת, כשרואים קטע מסרט טבע של דיוויד אטנבורו הגדול, בו הוא מסביר שנקבת לוויתן מחככת בפיה את איבר מינה של נקבה אחרת "כנראה כדי לברר מה מצבה הבריאותי", זה נראה די מגוחך.) לסיכום, אמר המגיש, משהו כזה: התכנית אמנם לא תהפוך את העולם לטוב יותר עבור הומוסכסואלים, אך בוודאי תסתום את הפה לכל אלה שמכנים התנהגות הומוסכסואלית 'בלתי טבעית'. זאת היתה כוונת התכנית מלכתחילה, ונדמה לי שהמטרה הושגה.

אגב

היתה כתבה בנושא במוסף השבת של ידיעות אחרונות לפני חודשיים בערך. ובאמת אחת הנקודות שהודגשו בכתבה, היתה התעלמותם המוחלטת של כל חוקרי הטבע מהאפשרות שההסבר לכל התופעות "המשונות" שהם רואים לפניהם היא הומוסקסואליות אצל החיות. גם כאשר נתקלו החוקרים בגילויים ברורים ממש של נטיות הומוסקסואליות אצל החיות הן בחרו לתייג זאת כ "התנהגות מינית חריגה".

אגב, היתה כתבה די ותיקה בוואלה

על זוג פינגווינים זכרים שחולקים קן משותף כבר 9 שנים (זה היה ב-2001). אז שהחוקרים יפסיקו לבלבל את המוח על "בדיקת מצבה הבריאותי" או "הפגנת דומיננטיות".
אם תבקשו יפה אני אמצא את הכתבה.

בבקשה

קצת טעיתי במספרים, אבל הנה הכתבה מצוטת לנוחותכן/ם: כלוב העליזים יום חמישי, 21 בפברואר 2002, 17:57 מאת: מערכת וואלה! באקווריום הימי בניו-יורק נדהמו לגלות כי שני פינגווינים, החולקים זה שמונה שנים קן משותף, הם זכרים; הגילוי המסעיר נחשף לאחר שהובחן בחילוף תפקידים חשוד במהלך אקט מיני. עובדי האקווריום הימי בקוני איילנד, ניו-יורק, גילו לתדהמתם כי וונדל וקאס, זוג פינגווינים החיים בצוותא כבר שמונה שנים, הם זכרים. עד עתה סברו עובדי האקווריום שבני הזוג, שנהגו לקיים יחסי מין על בסיס קבוע, הם זכר ונקבה. אחת המטפלות באגף הפינגווינים, סטפני מיטשל, מספרת שראתה רק את אחד מבני הזוג מבצע את החלק הגברי של יחסי המין, אולם לאחר שאחד מעמיתיה ראה את הפינגווין השני נוטל את התפקיד, עלו תהיות בנושא. צוות המטפלים נטל מבני הזוג דגימות דם ואז התגלה ששני הפינגווינים אכן זכרים. דובר האקווריום מסר ל"דיילי טלגרף" כי וונדל וקאס, החולקים יחדיו קן משותף, הם אחד הזוגות המסורים ביותר באגף הפינגווינים. אבל מסתבר שגם באגף הפינגווינים נתקל הזוג המסור ביחס עוין מצד הסביבה. בתקופה האחרונה קיימת מחלוקת קשה בין בני הזוג העליז לזוג פינגווינים הטרוסקסואלי, שמנסה להשתלט על הקן המשפחתי שלהם.

למעלה