הומור כמקל על חומרת הגימגום.

• פותח הנושא avi9
  • פורסם בתאריך

avi9

New member
הומור כמקל על חומרת הגימגום.

כאשר יש ישיבה,או אירוע דומה ואנו כמובן לחוצים,ברור שאם נרמוז על הגימגום,נחוש מיד הקלה ושיחרור מלחץ שיורגש בדיבור יותר קולח. שיטה נחמדה:חברה,אתה מכירים את בעיות הדיבור שלי(או את הדיבור המהיר שלי,יש לחייך) אם לא תתרכזו(או אם תפריעו)לא תגיעו היום הביתה! אומנם לא הזכרנו את המילה גימגום,שהיא די קשה לחלקנו לבטאה,אבל הסובבים הבינו,חסכנו את פרצי הגיחוך מאחר והאנשים מודעים לעובדה שאנו מודעים וגם מדברים על כך,כך שהוצאנו את העוקץ. מצד שני אנו משוחררים. כל אחד יכול לאמץ לעצמו טכניכות דומות בהתאם לקהל היעד שלו ולאופיו. אולם אין ספק שבלחצים קשים מאד ובראיונות עבודה,יש להוסיף כי יש לנו בעיה בדיבור במצבי לחץ.לא חובה להשתמש במילה גימגום,ישנם תחליפים יותר קלים לביטוי.

אצלי זה בדיוק הפוך

כלומר, אם אגיד/יודעים שאני מגמגמת, אני אגמגם יותר, פשוט תהיה לי לגיטימציה, הרי כבר יודעים, לא? ואם לא יודעים ואני נמצאת בסביבה שלא מכירה את הבעיה שלי, אני מאוד אשתדל לא לגמגם ולרוב גם אצליח (אם כי במחיר של לחץ עצום).

avi9

New member
השאלה,מה המחיר הרפואי של הלחץ?

איני יודע מה גילך,והאם יש לך נטיה ללחץ דם. בכל מקרה,בדקי לעצמך פעם את הלחץ דם, בהזדמנות, קרוב לזמן האירוע (יש כיום מכשירים קטנים הבודקים על פרק היד את הלחץ דם),ניתן לעשות זאת אף בשירותים. הזהרי לא לעולל לעצמך נזקים גופניים.המתח הוא אוייב רציני ויש לו השפעה ישירה על לחץ הדם (פרט לנזקים נוספים). ד"א אם תתחילי במשפט,אני די מבוהלת,לחוצה, מאירועים כאלה? אני מתקשה לדבר באירועים כאלה? אינך חייבת להשתמש במילה גימגום! יש הרבה לא מגמגמים שמתקשים לדבר באירועים מלחיצים,ודיבורם נשמע מגומגם. אינך צריכה לראות בכך לגיטימציה, את יכולה למרות המשפט,להשתדל לדבר בצורה איטית,או לא מגומגמת,פשוט ההצהרה משחררת הרבה לחץ. כאמור,כך זה אצלי וכפי שהבנתי א,אצל רוב המגמגמים.

R O N Y1

New member
מה פיתאום !!!

אני בחיים לא ירמוז או יגיד שאני מגמגם לפני ישיבה מה פיתאום בשום פנים ואופן .למה להתחיל מעמדה נחותה עוד לפני שדיברתי .להפך אם אני יכין את כולם שאני מגמגם ילך לי כל הביטחון וגם יראו אותי כאיזה "עוף מוזר"למה לחשוב על כישלון עוד לפני שדברנו תתאר לך מצב כזה הישיבה עומדת להתחיל אני בדרמתיות עומד ומודיע הודעה דרמתית "אני מגמגם"תחשוב רק על המבטים שינעצו בך רק לחפש בור להתחבה בו נו באמת....... RONY

avi9

New member
אם אינך מגמגם בפורומים ובנסיבות

כאלה,בודאי שאל תרמוז!! למה להגיד שאתה מגמגם אם אינך מגמגם בנסיבות אלה????? יש אנשים,שבניגוד לך,מתקשים מאד להוציא משפט רצוף שלם בנסיבות אלה והם הר געש של לחצים שאף יכול להוליך להתקף לב.כאשר הם מתחילים את הדיון במשפט,חברה,יש לי פחד קהל,או אני מתרגש בפני קהל כה רב.או יתכן שהדיון יתארך בגלל שיש לי קשיים לדבר בפני קהל,וכך הלאה.הם חשים הקלה. לעצם הענין, אם אתה אישיות רצינית בתחום מקצועי ותגיד שאתה מגמגם,זה לא יגרום לכל זיזול בך!!! אתה נשפט לפי מה שתציג!!!! האנשים "יקנו" את הרעיון המקצועי הטוב ביותר,גם אם יקח להם זמן להבין אותך!! אני לא מדבר על חוג לקריאה ספרותית אלא על ישיבה שהתכנסה לדון בנושא מסוים,והדיון הוא בנושא ולא במעלה הנושא. וגם אם תגמגם חזק מאד,אנשים ישתדלו מאד מאד להבין אותך מאחר והם יודעים כי אתה "קאליבר" ועצותיך,הערותיך,יחסכו להם זמן וכסף.

b e ll

New member
אני לא מפחדת להגיד שאני מתרגשת

לפעמים אני מתחילה את דבריי בתיאור רגשותיי. זה מאוד עוזר לי להסיט את הפוקוס מהדיבור אל הרגשות וכך להחליק גימגומון מזדמן. אני לא מספרת על הגימגום, לא משתפת אף אחד בזה. זה לא בקטע של להסתיר, פשוט אני חושבת שגם אם קורה לי לגמגם זה לא נורא כך שאין שום סיבה בעולם להצהיר על זה. אני מנסה להתייחס לגימגום שלי כאל פגם שאין יותר מה לעשות לשיפורו. זה מה שיש וזהו. לגבי ראיונות עבודה, למזלי גם התיזה שלי וגם מקומות העבודה היו כאלה שהייתי חייבת לשרטט סקיצה של המערכת וכך זה מאוד עזר לי להסברים. ומה שמאוד מאוד מאוד עזר לי, זה הקפיצה למים הקרים - זה שאני מלמדת עכשיו היה הדבר הטוב ביותר שקרה לי אי פעם מבחינת הדיבור. זה היה ליטוף רק ועדין לביטחון העצמי ולהערכה העצמית שלי.

למעלה