הומיאופתיה, כאבי שרירים וגם ויטמין

pertal

New member
הומיאופתיה, כאבי שרירים וגם ויטמין

d בדרך. שלום, אני סובל מכאבים(התגברו באופן הדרגתי) כבר 10 חודשים(כרוניים, כל הזמן) שבכמה חודשים האחרונים נמצאים בכל הגוף+חולשה של השרירים. הראומטולוג איחן אותי כחולה בפיברומיאלגיה לפי נקודות ההדק,אבל בגלל הגיל שלי(18) המין(זכר) והדרך שזה התחיל(לאחר עבודה בחדר כושר, והעובדה שאני יכול ממש להצביע על כל מקום שכואב לי שלא אופייני לפיברומיאלגיה. הלכתי לאחד שעוסק בטיפול בטריגרים, וכבר מהפגישה הראשונה טען שלדעתו זה קודם כל נפשי, וצריכים לטפל בדבר הנפשי דבר ראשון. בהחלט יש לי הרבה מאוד לחץ. הוא טען שיש לי הרבה מאוד נקודות בגוף(טריגר) שלא אופייניות לפיברומיאלגיה, וממש בכל סנטימטר מרובע שהוא נגע הייתה רגישות, ולכן טען שלדעתו הכל רגשי דבר ראשון.(מתח תמידי בשרירים). אחרי הפעם הזאת הוא עשה לי טיפול, ודבר מוזר קרה-אני לא יודע אם אתה מכיר את הנקודה של הפיברומיאלגיה מעל החזה(ני הצדדים), אבל כשהראומטולוג לחץ לי עליה היייתה לי רגישות חזקה, ואחרי הטיפול הרגישות בשתי הצדדים ירדה מאוד. בכל זאת נשארתי עם הרבה מאוד כאבי חזה(אני מניח מנקודות אחרות) וכאבים בכל הגוף... אתמול הוא עשה לי טיפול קצר נוסף של 10 דקות(רוב הטיפול דיברנו) על אזור היד(יש לי כאבים חזקים מאוד מאוד ואחד מהראשונים שהתחילו, בפרק כף היד שממש לא אופייני לפיברומיאלגיה ולא קש/ור אליה), לא ממש ישנתי בלילה ואני לא רואה עדיין שינוי. נכון לעכשיו אני נמצא בכאבים חזקים אבל נראה מה קורה בימים הקרובים. הוא המליץ לי בנוסף לטיפול פסיכולוגי שהתחלתי, ללכת גם אל הומאופת, אך לא ציין למה. האם תוכל להגיד לי למה לדעתך הוא המליץ על הומאופתיה? האם הומאופתיה מיועדת לטיפול בגורם הרגשי? או שהטיפול(שהוא לפחות התכוון אליו) הוא פיזי נטו? הומיאופתיה זה צמחים ותזונה? או שאני טועה וכל או לפחות רוב הטיפול מתבצע במרפאה? האם לדעתך אני יכול להרוויח מטיפול כזה? אל תסתכל על המקרה שלי כ"פיברומיאלגיה" כי אני לא ממש בטוח מה יש לי ואני לא רוצה סתם לתייג, אלא על כאבי שרירים ופרקים כרונים ומפושטים. האם להומאופתיה יש כלים להתמודד עם הבעיה? מה הכלים האלה? בקשר לויטמין d-עשיתי בדיקה והרבה שלי נמוכה מאוד(16). הבנתי שרמה נמוכה של ויטמין d יכולה לגרום לכאבי שרירים כרוניים.(עד שהיא לא מטופלת). מה הסיכוי שחלק גדול מהבעיה(או כולה) טמון במחסור הזה וטיפולב בו יפתור/יקל מאוד? או שרוב הסיכויים שאני פשוט עוד אחד מהרבה אנשים שיש להם מחסור ולא צריך להתייחס אליו הרבה בהקשר לכאבים? או.....שאם יש לי סימפטום כל כך ברור של מחסור כמו כאבים, חייבים להסתכל על זה בכובד ראש ויכול להיות שמצאתי את מקור הבעיה? תודה מראש

הרבה כאבים

וימין D אפשר לקבל בחשיפה מהשמש ובארצנו אין חוסר. חוסר בויטמין הזה עשוי לגרום לכאבים ובעיות במבנה ומרקם העצמות וכן לכאבי שרירים. שם התופעה אינו ממש חשוב, זה רק נותן הסבר כללי על אופי של המחלה אבל אינו תמיד מדוייק וגם אם כן הוא לא משנה לצרכי בחירת התרופה ההומיאופתית. התרופה ההומיאופתית אינה צמחי מרפא או תוספי תזונה אלא חומר כלשהו מינראלי, צמחי, ועוד, שעבר תהליכים של דילול וניעור על מנת להקטין את השפעתו הכימית הרעילה ומצד שני לךהגדיל את השפעתו על מערכת הריפוי של האדם החולה. בחירת התרופה לוקחת בחשבון גם היבטים רגשיים, נפשיים ופיזיולוגיים. כדאי לפנות לטיפול הומיאופתי. מועדים לשמחה והמשך יום נפלא.

pertal

New member
ציינת שאפשר לקבל מהשמש ואצלנו אין

חוסר, אבל לי כבר איכשהו יש חוסר וגדול מאוד יחסית. לטפל בזה, כמובן שאני מפטל בזה בגלל שזה פשוט שם. השאלה היא,האם העובדה שיש לי חוסר בכתב, ביחד עם סימפטומים כל כך מוכרים לחוסר(כמו שציינת) כמו כאבי שרירים כרוניים, צריך לרמוז לי שיש סיכוי שהבעיה היא הויטמין d בעיקרה? פתרון של הבעיה(אני לא מניח שבחודש הרמה תעלה מ16 ל40-50) אמור לפתור את הכאבים? לפי מה שאתה מכיר את ויטמין d, מה הסיכוי שהכאבים הם סימפטומים של החוסר? או שהסיכוי הגדול יותר הוא שהחוסר נמצא שם, אבל הכאבים הם ממקום אחר? חומר מינראלי? פרחי באך לדוגמא? או ממש חומר שבו יש הרבה מאוד וויטמינים בכל טיפה? וזה הטיפול היחיד? אם לא, אז איזה טיפולים הומאופתיים נוספים מתאימים לבעיה שלי? שוב-מה הסיכוי שהפתרון לכאבים כל כך חזקים כרוניים ומפושטים, הוא טיפול קטן ופשוט בחוסר של ויטמין הd שיש לי? תודה. ד"א-למה לדעתך הוא המליץ לי על הומאופתיה? האם הוא פשוט מאמין בשיטה, או השיטה מיועדת למשהו מסוים שהוא שם לב אצלי?

בהרבה מאוד מקרים

הבעיה אינה חוסר באספקה של מינראלים, ויטמינים, אהבה, אויר, מים, אלא קלקול ביכולת של המערכת לספוג, להטמיע, להחזיק לשמר, לבנות, לפרק......... הבעיה היא אינה עודף או חוסר אלא קלקול ברמת היכולת או הרצון או שניהם, מכאן זה יורד ומתבטא בגוף בצורה של סימפטומים. היכולת והרצון הם שני הכוחות העליונים הקובעים את כל המבנה שמתחתם. אדם יכול לזכות בכל השפע שבעולם אבל אם קיימת פגיעה ברמות האלה זו ברכה לבטלה. הכאבים שלך הם עדות לכך שיש קלקול ברמת היכולת והרצון. לשום שיטה שאני מכיר אין את היכולת לתקן קלקולים ברמות האלה, פרט להומיאופתיה. יתכן שאותו רופא נאור יודע זאת או שפשוט באופן אינטואיטיבי ידע לכוון אותך, לך על זה במקום להתעכב על שאלות ותאוריות אינטרנטיות.

pertal

New member
אני אלך על זה....

הייתי אצל כל כך הרבה אנשים שעוד אחד לא יהיה נורא. מן הסתם אני גם אנסה לפתור את ויטמין הd(התחלתי לקחת). אני אתבאס שוב(ושוב ושוב, מה לעשות) אם שוב הטיפול לא יעזור, אבל אנסה בכל זאת. תודה לך

pertal

New member
האם יש לך להמליץ על מטפל?

המעסה שציינתי אמר שהוא מכיר הומיאופת בבבלי בתל אביב.(יודע אולי למי התכוון? אני מניח שאין עשרות בבבלי) אני מחפש אחד באיזור תל אביב והמרכז(ליד גן העיר וכיכר רבין אם אתה מכיר יהיה נהדר) אשמח להמלצה אם יש. ד"א-אתה עובד ברמת אביב? כמה עולה טיפול? תודה

למעלה