הומניזם וזכויות בעלי-חיים

הומניזם וזכויות בעלי-חיים

הומניסט, ע"פ מילון אבן-שושן, הוא חדור הומניות, שהיא, ע"פ מילון אבן-שושן, אנושיות, אהבת הבריות, יחס של אדיבות לזולת. רבים מסכמים את ההשקפה ההומניסטית בשתי המילים "האדם במרכז", וכאן עולה השאלה - היכן החיה? "עזר כנגדו"? או אולי, לפי ההומניזם, עצם היותו של האדם במרכז מבחינה תבונית ומוסרית צריכה להשליך על התנהגותו כלפי הגזעים האחרים, ביניהם בעלי-החיים. במילים אחרות - עליו להתנהג באנושיות (אדיבות, כבוד) כלפי בעלי-החיים כשם שהוא נוהג כלפי חבריו בני-האדם. אולי זו סתם סוגיה סמנטית חסרת חשיבות... אולי יבואו שוב הפוסט-מודרניסטים (ביניהם אני) ויתבעו כי כל אדם יכול לפרש הומניות לפי דרכו שלו, שכן הוא עצמו אדם, human. מעבר לדיון המרתק (או שלא) על התיישבות ההומניזם עם היחס לבעלי-החיים, אפנה שאלה לאלה הטוענים כי הומניזם פירושו עליונות האדם על בעלי-החיים ולגיטימציה לניצולם על-ידו - מהי המילה הנכונה להגדרת ההשקפה לפי בני-האדם צריכים להיות שווים בהתייחסות לכל בעל-חיים אחר? במקום "האדם במרכז" - "היצור החי והחש במרכז"... יש מילה טובה לזה? אנטי-ספשיסיסט נראה לי קצת אנטי מדיי. אני קורא לכם לסייע לי, כפי שאני מניח שהשתמע מההודעה הזו אני מבולבל קשות, וזקוק לתמיכה נפשית (אבל זה לא נוגע לכם) ולתשובות. מאור

המממ....

זאוניסט?? זאופיל????

aradori

New member
זאופיל כבר תפוס.

חוץ מזה - זאופילים לא תמיד שמים את החיה ב...מרכז... אם אתה... מבין למה אני מתכוון...

אני יודע ../images/Emo6.gif

בגלל זה שמתי בהודעה את ה"
" אם לא שמת לב..
בכל מקרה.. אנחנו יכולים לתפוס את זה בחזרה~!@~!@!!!!!!!!

הומוניזם בע"ח ומה שבמרכז...

אני אישית לא חושב שלהומוניזם כתפיסה יש יחס לחיה, היא לא מבטלת אותה היא פשוט לא לוקחת אותה בחשבון, כתפיסה היא מדברת על ההסתכלות שאומרת שהאדם הוא במרכז ההוויה דהיינו החיים מבחינתינו סובבים סביב האדם והוא מרכז התפיסה שלנו. מפה ניתן לקחת את זה לכיוונים רבים שכולם יהיו הומניים אך לווא דווקא שאחרים שנוגדים אותם בתחומים אחרים לא יהיו כלאה. כדוגמא, אני מחשיב עצמי כהומאניסט אך אני אוכל בשר במקביל אני מקבל אותך כהומאניסט לא פחות ממני למרות שאתה אינך אוכל בשר, ביצים, חלב ושאר ירקות. המילה שאתה מחפש לדעתי היא אינה מילה אלא תפיסה המתייחסת לאדם כחיה באופן מוחלט שאינו שונה לפחות לפי היחס שמגיע לו מבע"ח. אין לי רעיון טוב לשם לתפיסה...

למעלה