הון עצמי נמוך להשקעה בבאר שבע

Nir10d1

New member
הון עצמי נמוך להשקעה בבאר שבע

שלום לכולם
רציתי את החוות דעת שלכם על מה שאני עומד לרשום

אני בן 23 עם הון נזיל של 100 אלף - יכול לגרד עוד עד 130( או אפילו לחסוך עוד אם צריך)

לאור המצב הנדלן במרכז חשבתי לנסות לעשות מהלך בבאר שבע שיכול לספק אותי בעתיד
חשבתי לרכוש דירה ליד האוניברסיטה באזור כמו שכונה ג ד ב550 אלף בערך

משכנתא תצא לי בערך 2500
שכירות 2000

אני יודע שצריך עוד כסף מהצד לתיקונים והפתעות

השאלה מה אתם אומרים על הכיוון?
נכון לחשוב על כיוון כזה או שפשוט לוותר ולחכות שהמחירים ירדו ��

תודה לעונים

תחכה עוד כחודש וחצי לפס״ד בעתירה לביטול מס ריבוי נכסים

בגדול המחשבה נכונה, חבל שלא היה את השכל למחשבה כזאת בגיל 23, היום כבר הייתי עשיר ולא בציניות.
&nbsp
בוננזה כמו שניתן היה לעשות לפני שנים, כבר לא ניתן יהיה לעשות, לאור השינויים בתנאי השוק ואולם רווח סולידי וממונף במשכנתא שלא ניתן לעשות באפיקים אחרים, עדיין ניתן יהיה לעשות.
&nbsp
היתרון שלך הוא שאני מניח שזאת דירה ראשונה שלך, לכן תהיה פטור ממס רכישה ובוודאי שמס ריבוי נכסים.
&nbsp
ואולם הייתי מציע להמתין בכל זאת, תיתכן השפעה של פסק הדין בעתירה לביטול מס ריבוי נכסים. המדינה צריכה להגיב עד 23/03/2017 ולאחר זמן קצר צפוי שיינתן פסק דין (ייתכן שלעותרים תינתן זכות תשובה לתגובה והמועד לפס״ד יתעכב).
&nbsp
אם מס ריבוי נכסים יבוטל ונראה לפי רוח הדברים של השופטים בדיון שהתקיים לפני מספר ימים, כי זה הכיוון שלהם, אזי החוק צפוי לעבור למסלול של חקיקה רגילה וארוכה ולא במסגרת חוק ההסדרים. במקרה כזה הצפי שלי הוא שהחוק ירוכך, תיכנס ההוראה של מתן פטור למי שמשכיר דירה לחמש שנים באותו מחיר כפי הצעת החוק של הח״כ מיקי זוהר, ייתכן שיוכנסו עוד הוראות עקב ההתנגדות העזה לחוק הזה.
&nbsp
אני מניח שגם אם החוק לא יבוטל, שישנה סבירות גבוהה בכל זאת שהצעת החוק הנ״ל של מיקי זוהר תתקבל והריכוך הנ״ל יוכנס לחוק.
&nbsp
במקרה כזה לדעתי בסבירות גבוהה שעליות המחירים ימשיכו וגם דמי השכירות יעלו עקב שחיקת התשואות.
&nbsp
ואולם קיימת גם אפשרות שהחוק ישאר בסופו של דבר כמו שהוא ואז הביקושים יפחתו, תיתכן ירידת מחירים בזמן הקצר ובאופן כללי קצב העליות הגבוה שהיה יסתיים, תיתכנה עליות מתונות/ שמירה על רמת המחירים/ ירידת מחירים מתונה, כל אחת מהאפשרויות הללו, גם לסירוגין.
&nbsp
זאת כל עוד שהריבית במשק תישאר נמוכה ו/או היצע הדירות לא ייגדל.

לגבי השקעה ספיציפית בבאר שבע, הייתי משקיע שם רק אם הייתי גר באזור, אחרת ייגרמו לך הוצאות וטרטורים כדי לטפל בדירה.

Nir10d1

New member
תודה ואשמח לעוד דעות

ממש תודה על התגובה
>לוקח לתשומת ליבי
>ובקשר למרחק וטרטורים אני גר במרכז והאופציות שלי זה לרכוש דירה במקומות רחוקים כי במרכז זה לא כל כך אפשרי בגלל המחירים המוגזמים שידוע לכולנו חח

קיצור אני מוכן לטרטורים זה בסדר
>
אני אשמח לעוד חוות דעת של אנשים

or7474

New member
אני בעד

אני חושב שזה רעיון טוב והתחלה טובה. בתור אחד שמתעסק שם בשוק הדירות. קח בחשבון בב”ש כל 100 מטר זה מחירים אחרים ושוק אחר. ולא להתפתות לקנות דירות במחירים זולים יותר ובמקומות רחוקים יותר מהאונברסיטה. כי יש שכונות שהסטודנטים לא גרים שם. בנוסף עם הון עצמי של 130.000 שח. אתה יכול לקנות דירה עד שווי 520.000 שח. חשוב שתקבל אישור עקרוני על משכנתא. וקח בחשבון שלפעמים שמאים מעריכים את הנכס בפחות ממה שרשום בחוזה. מה שאומר שתצטרך עוד כמה גרושים בצד. בהצלחה

h a j b i

New member
שווה לך להתייעץ עם חברים שלומדים או למדו בבן גוריון

כדי להכיר היטב את השכונות וההבדחים בינהם.

אתה צריך להסתכל על התמונה הגדולה

רוב בני ה-30-40 של היום מצטערים כנראה שלא רכשו דירה בגיל 23. במבט לאחור זו היתה השקעה מדהימה. מצד שני, לא בטוח שזו תמשיך להיות השקעה כ"כ טובה גם ב-10 השנים הבאות.

דבר נוסף הוא נושא השכירות: לנהל נכס במרחק של שעה וחצי נסיעה לכל כיוון זה הרבה מאוד כסף! במיוחד אם זה הנכס הראשון שלך ואתה הולך ללמוד תוך כדי תנועה. כך למשל, אם לדייר שלך יש שתי ידיים שמאליות והוא מתלונן על משהו די פשוט, אתה תמצא את עצמך מתלבט אם זה משהו שתוכל לתקן לבד או להזמין איש מקצוע. איש מקצוע עולה כמה מאות שקלים (וזה עשרות אחוזי פגיעה בהכנסה שלך!) ומנגד הנסיעות + התיקון + קצת סמול-טוק עם הדייר יקחו ממך כ-5 שעות!
מה עושים?

דבר אחרון הוא הנזילות של הכסף. לדעתי בגיל 23, השמיים הם הגבול ואם הצלחת לחסוך 100K, אתה כנראה בחור אסרטיבי עם מוסר עבודה וראש על הכתפיים. ככזה, אני בטוח שיהיו לפניך עוד הרבה הזדמנויות בעתיד הקרוב וברובן ההון ההתחלתי הנזיל שלך (והעדר התחייבויות ארוכות טווח) עשויים להכריע.

זו כמובן דעתי האישית בלבד ושיהיה בהצלחה!

otherwise

New member
נשמע כיוון טוב

אני לא מומחה נדל"ן, אבל לומד את הנושא.
אני חושב שלמנף את הכסף דרך נדל"ן זה טוב (סביר שתהיה לך תשואה גם מעליית ערך), ושבחירה באזור קרוב לאוניברסיטה זו בחירה סולידית והגיונית.
אני מאמין שצריך לעשות בדיקות יסודיות של האזור והשוק, ולהבין גם מי אוכלוסיית היעד.
לדעתי באופן כללי מחירי הדירות לא יירדו, אבל באופן ספציפי, דירות קטנות יכולות להיות מושפעות ממס דירה שלישית (אם החוק יעבור והרבה ימכרו דירות קטנות זה יהיה לטובה), ומבחינה זו כדאי להמתין עד שהנושא יתבהר.

כשאתה מתכנן תוכנית, תיקח בחשבון את כל האפשרויות

בוודאי אתה מודע להיותה של ישראל המדינה שבה מחירי הנדל"ן הממוצעים הגבוהים בעולם.
אתה בוודאי שומע את כל התרחישים על ירידת מחירי הנכסים שכבר החלה עם ירידת מחירי הנכסים האחרונה ב 1.2% ועל שינוי המגמה של בועת הנדל"ן הישראלית.
אתה בוודאי קורא את התרחישים על עליית הריבית הצפויה.

מה יקרה אם לאחר עליית הריבית ושינוי המגמה?
בהחלט יכול להיות שתמצא את עצמך עם משכנתא של 3,500 ש"ח בחודש ושכירות של 1,500 ש"ח...
לפחות בשיאה של הבועה, זה תרחיש בהחלט אפשרי

עצה ממישהו שהחזיק כמה דירות בב"ש והיה בעל משרד תיווך באזור

שלום. קודם כל , צריך לפחות כ- 30% הון עצמי כדי לקבל משכנתא. שזה אומר, שתצטרך הון של כ- 200,000 שח אם לקחת בחשבון שחלק מהזמן הדירה ריקה ולא תמיד דיירים משלמים בזמן, ועוד כל מיני הפתעות.
ומצחיק אותי שאנשים משלמים כאלה מחירים הזויים לדירות שהייתי קונה לפני כמה שנים בכ- 100,000 שח...
זה פשוט לא שווה אתה זה.
אני עכשיו משקיע בדירות סטודנטים באנגליה, התשואה 10%-15%, יש חברנת ניהול שמנהלת לך את הנכס, ויש ערבות לתשלום השכר דירה.
וגם ההון עצמי שנדרש כ 100-120 אלף שח.
מצורף סרטון לדוגמא והוכחות שכר דירה, אתה מוזמן לדבר איתי אני מלווה משקיעים ישראלים.

דירות סטודנטים בסיכון נמוך עם חברת ניהול (פופולרי במיוחד)
https://youtu.be/H2JY5FRHelg

דירות סטודנטים (מאד פופולרי , ו נתונים לדוגמא)
http://bencasperinvestments.co.uk/he/הוכחות-הכנסה-דירות-סטודנטים/

למעלה