הונאה באיביי

Lee Mizrahi

New member
הונאה באיביי

לקוח רכב מוצר ובמקביל רשם לי באיביי הודעה שהוא מבקש לשלוח את המוצר לכתובת אחרת מהפייפאל כי אינו מצליח לשנות בפייפאל את הכתובת.
אישרתי שקיבלתי את בקשתו.
היום בבוקר אני רואה אימייל ממנו שזה הונאה ושמישהו פרץ לו לחשבון ורכש מוצרים.
מבדיקה חוזרת אני אכן רואה כי אפילו שם הנמען שהוא ביקש בהודעה באיביי הוא שם שונה מהשם המופיע בפייפאל.
מה עליי לעשות? האם לבטל את ההזמנה ובאיזו טענה? האם זה ישפיע עלי באיזשהו אופן? האם לדווח על כך לאיביי או פייפאל?

liranmelzer

New member
שלחת את המוצר כבר?

אם לא, אל תשלחי, תבטלי את ההזמנה מסיבה "הלקוח ביקש לבטל".
&nbsp
אם שלחת כבר, את לא זכאית להגנת מוכר כי שלחת לכתובת שונה מכתובת הפייפאל של הקונה, ורוב הסיכויים שהכסף אבוד...

Lee Mizrahi

New member
למזלי לא שלחתי. השאלה

אם זה משפיע לי על הרייטינג בצורה זו או אחרת כשאני מבטלת מסיבה זו? הרי הלקוח ביקש לבטל את ההזמנה מחוץ לאיביי, קרי דרך האימייל האישי ששלח לי. אולי אבקש ממנו לרשום לי גם בהודעה באיביי על בקשתו לבטל? רק שאני לא בטוחה שהוא יכול כי בטח כשפרצו לו את שינו את הססמא

Amiram_e

New member
תעשי מהצד שלך ביטול עסקה, תבחרי סיבה: הלקוח ביקש לבטל

לא ישפיע על הרייטינג. זה לא אשמתך ולא בשליטתך שמישהו פרץ ללקוח לחשבון.
למזלך גם לא שלחת.
לי היתה הסטוריה של תקלות כאלה שנפתחו אחת אחרי השנייה על מוצר שמכרתי בכמות מספק מסויים. היו כאלה שהספקנו לעצור את השליחה והיו כאלה שכבר נשלחו.
להבא: אם מצב כזה קורה אחרי שכבר שלחת את מתקשרת למחלקה העסקית של פייפל ומעדכנת אותם. יש להם את הכלים לטפל בזה ולבדוק את האמיתות של טענת הלקוח.

Lee Mizrahi

New member
נקווה שלא יקרה אבל תודה על המידע השימושי והתגובות המהירות!!!

trilliane

Well-known member
מנהל
להבא דעי: חובה לשלוח לכתובת הלקוח שמופיעה לך בעסקה!

אחרת את לא מכוסה ולא תחול עלייך הגנת המוכר. גם אם לקוח אמין ומבקש לשנות משהו קטן לכאורה, תבטלו עסקה ושיזמין מחדש עם הפרטים הנכונים. לא שווה להסתכן.

אגב, שינוי/עדכון כתובת (לרכישה באיביי) לא מתבצע בפייפל אלא באיביי, לפני שלב התשלום (כלומר לפני שעוברים לשלם בפייפל או בכ"א). בשלב שבו משלמים באיביי כבר אין גישה לכתובת וזה גם לא משנה. הכתובת שתופיע בהמשך בחשבונית של פייפל נשאבת מאיביי עם כל שאר פרטי העסקה.

למעלה