הונאה דרך פייסבוק ו"מזומן בזמן" של בנק הדואר

837183

New member
הונאה דרך פייסבוק ו"מזומן בזמן" של בנק הדואר

שלום,
יש לי מכר אשר סובל מסוג של אוטיזם, הוא יצר קשר עם אדם שאינו מכיר בפייסבוק (אשר נראה שהפרופיל שלו אמיתי).

אותו אדם ביקש ממכרי להעביר לו 200 ש"ח דרך שירות "מזומן בזמן" של דואר ישראל. הכסף נועד לכאורה לאפשר לאותו אדם זר להגיע לפגוש את מכרי (200 ש"ח..מת"א לק"א............. ....). כמובן שהכסף הועבר ונפדה בצד השני והאדם הזר לא הגיע, המכר עוד פעם בתמימותו התקשר לאותו אדם וביקש ממנו להחזיר לו את הכסף..והוא עונה לו ומורח אותו. ההפקדה התבצעה בתשיעי ליוני.

במעמד ההפקדה המכר היה צריך לספק תעודת זהות ונראה שהאדם העביר לו את מספר תעודת הזהות בשיחת טלפון, כך שתעודת הזהות לא ידועה למכר, לדעתי גם מספר תעודת הזהות היה מזויף כי השם הפרטי ושם המשפחה של האדם שמופיעים בקבלה לא קיימים בישראל..לפחות לא בגילאים שמתאימים להיות שותפים לעבירה הזו (יש רק אנשים בגילאי 45 ומעלה) בעוד שהזר בן 24.

יש לי למעשה את מספר הטלפון של האדם, השם הפרטי ושם המשפחה שלו, רציתי לדעת מה ניתן לעשות בנושא..אם במקרה הספציפי הזה ואם להפסיק בכלל את פעולתו העבריינית של אותו האדם..כי בעמוד הפייסבוק שלו הוא מתהדר בשטרות רבים של 200...שהושגו איך?..אני רק יכול לשער

John the Savage

New member
תלונה במשטרה

אמנם הפרטים שאתה מספק לא נותנים תמונה ברורה של מה שקרה (מה הוא סיפר למכר בכדי לקבל ממנו 200 ש"ח? האם הבטיח לו משהו כשיפגוש אותו וכו'), אבל נשמע שיש כאן חשד לעבירות של קבלת דבר במרמה ו/או עושק.

אסוף את כל המידע שתוכל להשיג, כולל הנתונים הידועים לך על אותו האדם, פרטי המקרה הספציפי, ודברים המעלים חשד שהוא פועל באותה השיטה כלפי אנשים נוספים (כתבת שבעמוד הפייסבוק הוא מתהדר בשטרות רבים של 200 ש"ח. תדפיס את זה), ולך עם זה למשטרה.

ומעבר לזה, האם המכר שלך הוא פסול דין? יש לו אפוטרופוס?

למעלה