הונאות לקוחות.נפגעי תאונות

איתמרא

New member
הונאות לקוחות.נפגעי תאונות

שלום רב את הפיצוי בעבור נזקי התאונה קיבלתי בצק של העורך דין.צק על שמו. ולא בצק על שם חברת הביטוח. זאת אומרת שהעורך דין פרט את הצק של חברת הביטוח ונתן לי צק שלו בניכוי עלות הייצוג. שאלתי מאין לי שהוא לא רימה אותי.וקיבל סכום הרבה יותר גדול משדווח לי , מחברת הביטוח? למעשה זו תופעה וכך זה אצל כל עורכי הדין.האם אין פה פתח להונאת לקוחות הרי הלקוחות לא רואים את הצק של חברת הביטוח והעורכי דין לא ידועים כצדיקים גמורים? תודה

קיזוז שכ"ט עו"ד מהפיצוי

שלום רב, זה נוהג העבודה בתיקי תאונות דרכים, אין כאן ניסיון בודד של עו"ד להונות אותך. לשאלתך איך תדע אם לא רימו אותך, הרי שהלקוח הוא זה שחותם על סיום התיק - "הסכם סילוק/פשרה וכדומה". בהסכם מפורט סכום הפיצוי, כלומר הסכום ברוטו, ושאתה מקבל את הסכום מהעו"ד זה הנטו, לאחר ניכוי הוצאות, שכ"ט ומע"מ. בברכה,

איתמרא

New member
המשך

ההסכם הזה,האם זה טופס שחברת הביטוח נותנת ולוקחת חזרה(העתק)? או שזה טופס שממציא העורך דין ושומר לעצמו לאחר מכן?

תשובה

המסמך הזה מנוסח על ידי חברת הביטוח ונשלח על ידה לעוה"ד. לאחר חתימתך והחזרת המסמך לחברת הביטוח, נשלחת ההמחאה לעוה"ד, שמבצע את ההליך שתיארה עו"ד בכר לוי.

איתמרא

New member
המשך-הצעה

עדיין העורך דין יכול להחתים אותי על מסמך(שימציא) עם סכום פיצוי קטן יותר. ולזייף חתימה שלי על המסמך המקורי.עם סכום הפיצוי הגבוה יותר. לדעתי היה צריך לשנות את הנוהל. כך שחברת הביטוח תנפיק את צ"ק הפיצוי לפקודת הלקוח בלבד. והלקוח ישלם את עמלת הייצוג לעורך דין בנפרד. מה אתם חושבים????

תגובה

בכל הרצינות והכבוד, אני סבור שיש יותר לקוחות בעייתיים מעורכי דין בעייתיים. הצעתך עשויה להביא לכך, שבפורום "תלונות עורכי דין", אם יוקם כזה, יהיו הודעות בנוסח - "הלקוח שלי קיבל שיק מחברת הביטוח ברח ולא שילם עבור הטיפול המשפטי שהענקתי לו". בהקשר זה יש לציין כי ה"מערכת" (לשכת עורכי הדין, מערכת המשפט, לרבות הגיזרה הפלילית) יעילה יותר בטיפול בעורכי דין שסרחו מאשר בלקוחות שסרחו. עורך דין שברח עם הכסף = עבירה אתית, פלילית וסכסוך אזרחי. לקוח שברח = סכסוך אזרחי גרידא. אם אתה חושד בעורך הדין שגבה ממך יותר ממה שאמור היה לגבות, תוכל תמיד לפנות לחברת הביטוח ולבקש העתק מהמסמכים המקוריים, לרבות השיק ששולם לעוה"ד.

איתמרא

New member
המשך

במקרה אחר שקרה לי לפני מספר שנים פניתי לחברת הביטוח,ואלה אמרו לי שהם עובדים מול העורך דין בלבד.בנוסף לכך נודע לי שהעורך דין ידע מפניה זו אל חברת הביטוח. אם חברת הביטוח לפחות היתה מספקת שרות דרך האינטנט שבו הלקוח מזין ת,ז ומספר תיק או נתון אחר לזיהוי. ואז האתר היה מספק ללקוח פרט זה.

איתמרא

New member
הבעיה גם,שיש לקוחות תמימים

הבעיה גם,שיש לקוחות תמימים, שלא חושדים ולכן גם לא יבדקו כלום.

לקוחות תמימים - עו"ד תמימים

שלום שוב, כנראה שהתגבשה דעתך ויהיה קשה לשנות אותה. אני רק רוצה להוסיף, שתמיד תוכל לפנות בפניה אל לשכת עורכי הדין והיא תבדוק בצורה אוביקטיבית את הסיטואציה. אכן, כאשר אתה מיוצג ע"י עו"ד, חברת הביטוח תדבר רק עם עורך הדין. והערת אגב נוספת - תחום תאונות הדרכים, מבחינת שכ"ט עו"ד, הוא התחום הכי מאורגן ומסודר, ובו, כמעט, אין אי הבנות בין הלקוח לעורך הדין. בברכה,

למעלה