הונאת טלפון

Fellowship

New member
הונאת טלפון

התקשרו אלי מהמספר 717-349-2409, טענו שהם מחברת Washongton Gas (חברת הגז שלנו),
ידעו לומר את השם המלא שלי ואת כתובת המגורים, אמרו שמגיעה לנו הנחה וביקשו את פרטי החשבון.

לא טרחתי לשאול האם הכוונה לפרטי חשבון בנק או פרטי חשבון הגז, די ברור שזו תרמית, אמרתי "לא תודה" וניתקתי.
גיגול עם המספר הראה מספר תלונות של Spam/Scam.
אני מניח שמישהו פשוט רכש רשימה של שמות עם כתובות וטלפונים והוא מנסה לדוג.
האם כדאי לעשות משהו נוסף?

danakama10

New member
כן

כדאי להתחיל לתת למזכירה האלקטרונית לענות לטלפון, ואם מדובר בנס ומדובר בשיחה שהיא לא SPAM, רק אז לענות. תתחיל להתרגל לשיחות שמוסרות לך שזו ההזדמנות האחרונה שלך לשלם ל IRS לפני שהם מגישים נגדך תביעה, שמדברים מחברת מייקרוסופט והם קיבלו הודעה שהמחשב שלך מלא בוירוסים ואתה חייב עכשיו להסיר אותם בעזרתם (מעבר לקו ידבר הודי לחוץ, כאילו מדובר בדבר של חיים ומוות), וזה רק על קצה המזלג.

John the Savage

New member
אין הרבה מה לעשות

קודם כל, לא יודע אם זה אכן הונאה קלאסית או משהו אחר. מספר הטלפון שציינת מוביל ל-landline של אדם פרטי (אחד בשם Emory J Mcmullen), וכניראה הוא או מישהו ממשפחתו עובד מהבית כטלמרקטר. אם זה היה תרגיל עוקץ קלאסי, כניראה שהיו טורחים יותר להסוות את הזהות של המתקשר.

נתקלתי גם בדברים דומים בפילדלפיה בזמנו, ויכול להיות שאותו עקרון עובד אצליכם. בפילדלפיה, ואולי גם אצליכם, הפעילו תוכנית של energy choice, שזה אומר שהפרידו בין ספק התשתית לבין יצרני האנרגיה. ספק התשתית, כלומר מי שמתחזק את צינורות הגז שמגיעים אליך הביתה וחוטי החשמל זה גוף ציבורי. אבל חברות פרטיות מספקות להם את החשמל והגז (או לפחות חלק ממנו). הצרכן יכול לבחור את יצרן האנרגיה שלו, ובהתאם לזה נקבעים תעריפי החיוב וספק הגז/חשמל מקבל כסף בהתאם.

העניין הוא שבשביל להחליף ספק, אתה לא חייב לחתום על שום טופס וכל מה שהם צריכים זה את מספר החשבון שלך. מהסיבה הזו, הספקים מפעילים מערך שיווק מאד אגרסיבי שמנסה גם להעביר צרכנים ללא ידיעתם. הם גם התקשרו אלי לטלפון וגם עברו מדלת לדלת וביקשו "רק לראות את חשבון החשמל/גז" שלנו. כל המטרה שלהם זה להשיג את מספר החשבון שלך.

Fellowship

New member
הנחתי שמספר הטלפון הוא spoofed

חלק מהחיפושים העלו את האדם שציינת וחלק העלו שמדובר ב Spam/Scam.
בכל מקרה, יתכן כמובן שהנושא הוא זה שציינת, תודה על ההסבר.

Fellowship

New member
אגב, הוא אכן היה הודי

לקנות היה קצת יקר. במקום זה העדפתי

לרכוש. תוצרת ארה"ק, אבל לא מהודר, ובלי פיתום.

&nbsp
אני זומם, כמו בסרט אושפיזין, להשתמש באתרוג בסוף החג במקום לימון לסלט...

כשיגיע האתרוג אבדוק איפה העוייקץ,

ואדווח אם זה יעניין לי את הפיטמה (הזמנתי עם פיטם טרנסג'נדר, כרוח הזמן).
&nbsp
ואם אתה גם מתעניין במקור המנהג היהודי לנשוך את הפיטם של האתרוג ומה התפילה שהאשה אמורה לאמר בזמן הנשיכה, אז התשובה כאן:
http://din.org.il/2013/10/16/נשיכת-פיטם-האתרוג/
&nbsp
חג סמשאח!
&nbsp

למעלה