הונגריה לא פסקה להיות אנטישמית

הונגריה לא פסקה להיות אנטישמית

סרט קשה לצפיה! חובה להפיץ לכל "וזכרת את אשר" עשו ההונגרים גם ביוגוסלביה-נוביסאד -1942ועדין ממשיכים. להלן הקישור. http://films.thelot.com/films/17451

עב

New member
זכרו שמדובר בסרט מבוים

בפעם הראשונה התחלתי לצפות והפסקתי. אפילו כעסתי על מי ששלחה לי את הקישור. רק אח"כ הבנתי שמדובר בסרט מבוים והוא באמת קשה לצפיה. באשר לאנטישמיות ההונגרית הנה ידיעה שהתפרסמה http://www.budapesttimes.hu/index.php?art=451 (בתרגום חופשי): "שומרי הראש פרסו מטריות רחבות ביום חמישי שעבר כדי להגן על ראש הממשלה Ferenc Gyurcsány ממפגינים שזרקו ביצים והתכוונו להפריע לאירוע נגד גזענות ושנאה על גדות הדנובה בבודפשט. כמה עשרות מפגינים, כמה מהם הניפו את הדגל של ארפד שאותו אמץ הימין הקיצוני, לא הצליחו לפגוע בראש הממשלה. הם צעקו סיסמאות אנטישמיות במשך האירוע. אנשים שבאו להפגנה צעקו בחזקה וקראו "נאצים לכו הבייתה". לפי עדי ראייה לפחות שלושה ימניים קיצונים נעצרו. בערך 10,000 אנשים השתתפו באירוע "אפס סובלנות" שהיה על יד פסל הנעליים שנועד להנציח את היהודים שנורו אל הדנובה בתקופת שלטונה של מפלגת צלב החץ בסוף מלחמת העולם השניה. המפלגה השתמשה בדגל אדום לבן של ארפד בתקופה 1944-1945. הסטוריונים מעריכים כי 400 - 550 אלף יהודים נרצחו במשך המלחמה וגם עשרות אלפי רומה (צוענים). ראש הממשלה אמר: זה החל בשריקות, נמשך בעצימת עיניים ונגמר ברצח. הוא הוסיף שברצונו לבנות מדינה המבוססת על אהבה והבנה. האירוע הוא חלק מהיוזמה של Ferenc Gyurcsány ל"אפס סובלנות" המשותפת למפלגה הסוציאליסטית, הארגונים היהודיים ושל הרומה. ראש הממשלה הכריז על אפס סובלנות ב - 16 באפריל - יום הזיכרון לשואה. ראש הממשלה טען שהאנטישמיות עלתה בהונגריה" אבל אי אפשר להגיד ששום דבר לא השתנה. להיפך, איננו יכולים להעלות בדעתנו אירוע כזה לפני 65 שנים.

mc lyte

New member
תודה על התירגום

עצוב לדעת שעד היום יש כל-כך הרבה אנטישמים.

ההונגרים הם אילו שהרגו את המשפחה שלי

ואני לא שוכח ולא סולח, הם אילו שאימצו את תורת הגזע הארי בצורה כל כך גלויה והם לא פחות גרועים מהגרמנים הנאצים ומהמוסלמים הנאצים. האבסורד הוא שבביקורי בסרביה נכנס לחנות מחשבים בחור ממוצא הונגרי שהסתכל עליי הישראלי מלמטה, כלומר הוא היה נמוך ונראה אמנם בלונדיני אבל אני נראה יותר 'ארי' ממנו. עובדה זו לא משנה לנאצים. גרמניה היום איננה שונה מגרמניה אז, זה הכל תדמית, השילטון צבוע ומגעיל כשהיה והציבור ברובו בוק ובעל דעות גזעניות כשהיה. רובי סרבי

גוראן

New member
רציתי לכתוב לך עוד דבר מה

אני לא מרוצה מזה שיש גם צד שפוי כי במקרה של אנטישמיות צריך לראות את חצי כוס הריקה. כשיש מדינת ישראל ואין כמעט יהודים בהונגריה ממה ניזונה שינאתם??? וגם זה מתחיל בקומץ וממשיך בנסיבות אחרות לסחוף את ההמון ותראי את אחמדיניג'אד מה הוא עושה..

mc lyte

New member
סרט מאוד קשה לצפיה ../images/Emo10.gif

נורא עצוב, אחד הסרטים החזקים עצוב לדעת מה עשו, ואיזו שינאה יש לאנשים.

גוראן

New member
הגרמנים נשארו סכנה לעם היהודי ישראל וסרביה

הנה דוגמא שמתרחשת ביום יום כשגרמניה פנתה בשמחה להיות הכוח הימי בדרום לבנון והיא כל הזמן מדווחת על כלי טייס וכלי שייט ישראליים שלטענתה הפרו את הכללים וכמו שגרמנים טובים יודעים אז כשזה נוח להם ויכול לפגוע בישראל אז כללים הם לפי הספר ולפי הסדר אך כשיש משהו שיכול לפגוע באינטרס הגרמני מיד הם מפרים את הכללים וגם מתעלמים מהם וזה אומר פגיעה בוטה בזכויות האדם ובריבונות הסרבית בהנהגת יוז'קה פישר ואינני מביא דוגמאות של ניאו נאצים שולים כפי שטוענים הגרמנים תוך שהם מעלימים עיין מהקולות שבוקעים בכל שיחת חולין נגד ישראל

למעלה