הונגרים ידעוים כאוהבי ממתקים.....

טומי*

New member
הונגרים ידעוים כאוהבי ממתקים.....

איך אתן/ם? אהבות/ים יותר דברים מלוחים? או שדברי מתיקה? או משנים יחד באותה מידה אצרף לכן קיר של ממתקים מאחת החנויות בתל אביב

liti

New member
אין כמו מתוקים!

כן כן, כיוון שגדלתי על ברכי האוכל ההונגרי המתקתק, אני יכולה להגדיר את עצמי כמכורה כמעט לכל דבר שכלול בתחומי המזון המתוק!

ישRאל

New member
אפרופו ממתקים,,,

לפני כחודש חזרתי מהונגריה,,בין היתר ביקרתי אצל בן דודי שגר בבודה,,יש לו שני ילדים בן ובת בני 12 ו-14 הבאתי איתי מהארץ ממתקים להם לילדים אתם יודעים ,,שוקולדים וופלות חלווה,,במבה,,מלאתי שקית גדולה,,וכשהגעתי אליהם הבייתה שפכתי את כל השקית על המיטה של הילדים,,מה אגיד לכם השימחה שלהם למראה המתנות הייתה ללא גבול,,וכמובן שגם אני שמחתי בשימחתם,,לכל מי שנוסע להונגריה דעו לכם ההונגרים מאוד אוהבים ממתקים וביחוד את הממתקים שלנו מהארץ,,,,

KOBIK

New member
וואלה ....

קוגם כל שלום ... למען האמת לא חשבתי שאני ימצא פה הונגרי אבל הנה מצאתי ההיתי מעונין .....אם אתה יודע איפה אפשר ליקנות מילון הונגרי -עיברי אשמח אם תענה לי יום טוייב שבת שלום קוביק

טומי*

New member
KOBIK ברוך הבא לפורום ...

בקשר למילון השאלה באיזה איזור אתה גר? ידוע לי יש חנות בפ"ת ומאתמול ידוע שגם בחיפה חוצמיזה לי אישית לא ידוע על עוד חנויות שבת שלום!

antush

New member
כהונגריה טהורה גדלתי על אוכל

מתובל ואף ח ר י ף. האם ההונגרים ידועים כאוהבי ממתקים יותר מכל עם אחר? ממתקים מסוג זה ראיתי באמריקה בהונגריה ראיתי עוגות טובות,גלידות טובות. רק לא מיכלי סוכר צבוע.

addy

New member
מתוק... ../images/Emo67.gif

למרות הסטיה שלי שאני לא אוהבת שוקולד (אלא כעוגה ו.או רוטב), אני אוהבת מתוקים...

o l i v i a

New member
מי יודע מה הבצק הזה???

כשהייתי בשוק המקורה היה שם דוכן שמכרו בו נדמה לי בצק מטוגן טבול בסוכר או משהו כזה תקנו אותי אם אני טועה, איך קוראים לזה ומתכון אם אפשר... היה תור ארוך מאד ולא היה מספיק זמן לכן לא הצלחתי לקנות וכמובן לטעום,אז הסקרנות נשארה.

טומי*

New member
נראה לי שאת מתכוונת על לנגוש.....

אומנם זה לא טבול בסוכר אך לפי התאור שלך זה לאנגוש,זה מאכל הונגרי כמו אצלנו הפאלפל. והבצק נורא פשוט מופיע מעל במתכונים.

o l i v i a

New member
זה רחוק מלהדמות לפלאפל טומי,זה

נראה משהו בגודל פיתה ,מטוגן ועל היה משהו...

טומי*

New member
כן לזה התכוונתי דומה לפיתה...

זה לאנגוש....את הפלאפל הבאתי בתור דוגמא שלישראל המאכל הלאומי זה הפלאפל ולהונגרים המאכל הלאומי זה הלאנגוש אוכלים את זה בעיקר עם שום אך למעשה עם כל תוספת אפשרית.אצרף כאן תמונה של הלאנגוש שעשיתי בבית.למעלה יש את המתכון של זה

o l i v i a

New member
WOW הכנתי, ויצא מעולה, טעים מאד

כמובן שמיד הכפלתי כמויות,אז עכשיו יש עוד משהו לשבת בבוקר. (כמובן שנכין אחר)

o l i v i a

New member
לא להיבהל, לקחתי לעבודה חצי

מהכמות ושם קטפתי את המחמאות. לבעל זה נראה כמו עוד שיגעון במטבח, אבל אכל ואהב מאד עם השום.

אלהלה

New member
ממתקים והרבה../images/Emo20.gif

אז מה בעניין של כמה מתכונים של מתוקים כאלה???? כמו עוגת דובוש, עוגיות, בפורים אמא שלי היתה מכינה כאלה ממולאים עם פרג (קיפלי היא קראה להם
)

ס מ ד י

New member
ממממ קיפלי!../images/Emo63.gif

אני תמיד מכינה את זה מלא עם ריבת פטל... כשאנחנו עדיין נוסעים לבקר את סבא וסבתו´ש, אנחנו קוטפים פטל מהגינה שלהם...
מתה על פטל!

ס מ ד י

New member
(אה ואגב-)../images/Emo63.gif

חולה על מתוק! זה כל כך טעים! גם יצא לי לטעום כל מיני מטעמים של מרוקאים... מממ... ללקק את השפתיים!
רק חבל שזה כ"כ משמין... אבל כמו שחברתי הטובה אומרת-"מותר, מותר..." חחח חמודה
שיהיה לכולנו לילה שקט

טומי*

New member
אלהלה יודעת לקרוא הונגרית?

העוגה שאת מתכוונת למעשה נקרא קינדלי-KINDLI עוגה יהודית במקורה היו ממלאים עם פרג או אגוזים.השם קיפלי למעשה בעברית זה משהו דומה ללחמניה.מצאתי בספר את המתכון האמת די מסובך וכמובן שזה בהונגרית אם תירצי יכול לעלות לכאן.העוגה הכי מפורסמת של היהודים מהונגריה זה פלודני-FLODNI שזה עוגת שכבות של בצק משהו דומה לבצק פריך עם שמרים גם,ושכבות של תפוחים,שכבה של פרג ושכבה של אגוזים. לבתי היה יום הולדת בנובמבר וזה מה שאפיתי לה....כי היא ממש מתה על זה

reuven4u

New member
מקום מומלץ ל - flodni בבודאפשט

בקונדיטורית frolich קונדיטוריה יהודית כשרה, בבעלות משפחת frolich (הרב של הבית הכנסת הגדול dohany ) אבל לא תמיד טרי... :((( אבל אם זה טרי ווואי ווואי וווווואי....

למעלה