הונגרים מפורסמים

דדיחתם

New member
הונגרים מפורסמים

מצטער על הנודניקיות, אך הדיון המעניין שהיה נדחק לעמוד השלישי, ואני מחזירו ומקווה שתעלו עוד שמות : אלו מפורסמים ישראלים שמוצאם הונגריה (כולל טרנסילבניה וכו´) אתם מכירים ? טומי לפיד, אפריים קישון, דוש, זאב, צבי הנדל (אבוי אך זו האמת), שמואל הלפרט, דני נווה, מיכל אמדורסקי, אלכס גולדפרב כמדומני, יוסף פינק, פרופ´ יהודה בלום שהיה שגריר באו"מ, ישראל כץ (שוב אבוי), פרופ´ מ"צ קדרי שהיה רקטור אונ´ בר אילן, פרופ´ יהושע בלאו, רוברט מקסוול, השחקן אברהם רונאי, אביגדור המאירי, שר האוצר לשעבר יעקב נאמן, הרב יהודה עמיטל מנהיג מימד, מירב מיכאלי (סבה היה קסטנר), אברי גלעד, וכמובן יש לא ישראלים מכיוון שלא הספיקו : הרצל, נורדאו, חנה סנש. ומי שלמד מתמטיקה/מחשבים וודאי שמע על ארדש וסקרש (לפחות אחד מהם היה יהודי). מישהו שנזכרתי בו ושמעתי שהוא מטרנסילווניה : השר לשעבר מיכה חריש. תשמע לא נשארו אנשים כמעט, האמת שכרגע אני לא זוכר כמעט אף אחד אולי אשאל עוד אנשים.מה שכן ישנם רופאים מפורסמים כמו פרופסור נאמט רופא עיניים בכיר.מה שכן ניזכרתי גם שאשתו של רהמ"ש שלנו לילי שרון ז"ל היתה גם הונגריה גם חמו של טומי לפיד הוא הונגרי - דוד גלעדי, שהיה עיתונאי במעריב (בכלל אם שמתם לב היו במעריב המון הונגרים : גלעדי, לפיד, דוש, זאב). כיום הוא בן 94 כמדומני. מכאן שיאיר לפיד הוא הונגרי מכל הצדדים, והוא גם היה כותב על משפחתו ההונגריה הזללנית ועבת הבשר כתוצאה מכך. כשאני חושב על זה, כל פרקש הוא הונגרי, שהרי פרקש זה "זאב" בהונגרית, לכן ניתן לצרף את : 1. ראש אמ"נ האלוף אהרון זאבי (פרקש). הוא מטרנסילווניה, ואכן יש לו טיפ טיפה מבטא. 2. נחמן פרקש, הפושע האגדי של שנות ה-50. 3. פרקש הסמל מ"טירונות" - סתאאם. אגב, הנה נושא לדיון - אגב מבטאו של ראש אמ"נ - שמתם לב שלא בכל הונגריה יש אותו מבטא ? מי שממרכז הונגריה - יש לו מבטא הונגרי מלעילי קלאסי. מי שמטרנסילווניה - יש לו מבטא שבאוזני הוא חצי הונגרי וחצי רומני. מי שמצפון יוגוסלביה, כמו טומי לפיד, מבטא אחר. נזכרתי ביוחנן זאריי גם הונגרי, זה המלחין. אדיר מילר! אימו היא הונגריה (למרות שחשבתי בהתחלה שהיא רומניה או פולניה). • גם כרמית גיאו lili5 ו√ עד כמה שידוע לי היא ממוצא הונגרי. תקנו אותי אם אני טועה. יש עוד כמה ידוענים ששמם דוקא נשמע כשם מזרחי אבל אני מזהה שזהו שם הונגרי דווקא למשל: גיל קופטש, מיטל דוהן ישנם עוד כמה בקול ישראל כמו מיכאל מירו למשל ° וגם העיתונאית שהרה בלאו יו"ר התאחדות הג´ודו לשעבר, משה מנהיים. וכמו כן הפרופ´ לרפואה הדי מפורסם, ארמין שוורץ ז"ל, ואחד מהמוצאים להורג ע"י הבריטים בתקופת המנדט, מרדכי שוורץ. ומנכ"ל אחת החברות הגדולות בארה"ב הוא יהודי מהונגריה, לא זוכר את שמו. • לא ישראלי אבל טרזן- גוני וייסמילר מו cookiem ו√מטרנסילבניה • אברהם קליין שהיה שופט כדורגל בינלאוו cookiem ו√ 20:07 04/11/02 ° נראה לי שגם המשוררת אגי משעול • נזכרתי..פרופסור ...ו טומי* ו√ איתמר רבינוביץ´ ° שכחתי - גם הודיני!ו

טומי*

New member
כל הכבוד על ההשקעה...../images/Emo45.gif

כל פעם נזכר בעוד אנשים אברהם קליין מי שהיה מאמן של מכבי תל אביב כדורסל.גם מי שהיה נגיד בנק ישראל זנבר בשמו הפרטי לא נזכרתי.

Annie46

New member
הונגרים רומנטיים

לא זוכרת מי - אבל בטוח שיש! חוץ מזה זו ארץ, המפיצה ניחוחות רומנטיים וקלאסה ישנה טובה, כמו של פעם.

kropacsek

New member
דני נווה לא הונגרי (אני מקווה)

עד כמה שאני יודע הוא ממוצא צ´כי. בכל מקרה הוא לא הונגרי גאה!

דדיחתם

New member
סלובקי

הוא קרוב משפחה רחוק שלי (לא שאני כ"כ גאה בכך, אבל לא משנה), ובמשפחתו דיברו הונגרית, לכן אני מכניסו לכאן. עוד הונגרי ידוע הנו אלכסנדר קוהוט, בלשן ידוע ומראשי התנועה הקונסרבטיבית בארה"ב.

טומי*

New member
יש עוד כמה שניזכרתי בהם...../images/Emo6.gif

הראשונה חנה זמר שהיתה עורכת "דבר" ישנה בעלת הבית של "גוטקס" בגדי ים גב´ גוטליב שהיא הונגריה.ויש איזה סופר מפורסם איתמר יעוז קסט אם ככה כותבים את שמו אינני יודע,בכל אופן גם הוא הונגרי.

ok45

New member
ועוד...

נגיד בנק ישראל לשעבר משה זנבר אמא של, אישתו של, והבת של.. הסופרת שולמית לפיד כמדומני חנה זמר מסלובקיה מנכ"ל משרד החוץ לשעבר איתן בן צור שגם אבא שלו היה שגריר בהונגריה כמובן... רב ניצב קראוס גם הוא היה שגריר בהונגריה?

דדיחתם

New member
כתבתי עליה כבר

ליתר דיוק על אביה דוד גלעדי. לגבי קראוס אינני יודע. קראוס הוא שם משפחה נפוץ בקרב יהודי הונגריה, אך לא בלעדי להם. הונגרים נוספים : הרב עמרם בלוי, מנהיגם המנוח הידוע של נטורי קרתא. כמו כן מייסדי פתח תקווה הידועים : שטמפפר וכל האחרים. כמו כן שמעון מיכאל מנהיים שהתפרסם במלחמת השחרור כשלא רצה לעשות תורנות מטבח בשבת.

דדיחתם

New member
יש ספר בנושא

שכחתי מזה, אך יש ספר על יהודים הונגרים מפורסמים - אולם לדעתי רק כאלה שנולדו בהונגריה - "מחתם סופר ועד הרצל". למי שלא יודע, החתם סופר (בלי קשר לשם משפחתי) היה הרב הראשי של יהודי הונגריה לפני 200 שנה. רב קיצוני למדיי שטבע את המונח "חדש אסור מן התורה".

למעלה