הונג אלופת הקפיצות, ובצדק

cubano1

New member
הונג אלופת הקפיצות, ובצדק

אמנם הצ'נג שלה נראה פחות טוב מבמוקדמות, ולביילס היו שתי קפיצות מדהימות, אבל היא עדיין היתה עדיפה על ביילס מבחינת דרגת קושי, וגם על סקינר שלא עשתה אמנאר.
ולפי החוקה והערך של הקפיצות, היה לי יתרון שמתן לה את הזהב

cubano1

New member
ברקי בסמוכות!

גמר מעולה ותרגיל מדהים של ברקי
כל הכבוד לפיליפ אודה הותיק, מדליסט בסוס הסמוכות מ2008, ותמיד נמצא איפשהו בשולי גמרים או מדליות, הביא תרגיל חזק ויפה ולוקח הביתה כסף
ועוד ותיק עם הארד - סיריל תומאסון, גם מדליסט בעבר על סוס הסמוכות באיזו אליפות עולם

קריסטיאן תומאס הלך על כל הקופה עם תרגיל סופר קשה, אבל זה לא הלך הפעם...

trilliane

Well-known member
מנהל
קשה לי להעריך את הקפיצות עצמן, הן נורא מהירות

וגם בהילוך האיטי זה לא תמיד פשוט (ובדרגות קושי אני לא מבינה בכלל) ולכן לא נותר לי אלא להסתכל על הנחיתה, והנחיתות שלה נראות לא אטרקטיביות. אין בהן משהו חריג שמוריד לה הרבה, אבל די בנחיתה הזאת שבה היא כל הזמן נוטה לשמאל ומרימה את רגל ימין גבוה באוויר כדי להשאיר אותי עם תחושה חמוצה משהו. זה פשוט כ"כ לא אלגנטי...
(גם לא על הקורה, אבל לפחות שם יש סיבה מוצדקת).
&nbsp
לצופה ההדיוטה למחצה (אני) היא לא נראית שוס. הדבר היחיד שאהבתי בה הוא בגד הגוף הפשוט והלא מנצנץ שלה.

cubano1

New member
אולי הסבר מעמיק יותר ישכנע אותך

https://www.youtube.com/watch?v=XKDPABisUuA
הקפיצה הראשונה שלה - האמנאר - קרובה לשלמות באויר. הרגליים דבוקות יחד, הגוף ישר לחלוטין, היא גבוהה מעל השולחן והנחיתה היא במרכז המזרון. היא לוקחת צעד גדול קדימה שבטח עולה לה שלוש עשיריות. ציון ה E הסופי שלה היה 9.466
הקפיצה השניה היא הצ'נג, קפיצה קשה מאד ששלוש מתעמלות ביצעו אותה בתחרות. הנחיתה אכן לא טובה ולא אסטתית, גם באויר זה נראה פחות טוב, ולכן היא מקבלת עליה ציון E של 9.033 - יותר מ4 עשיריות פחות מהקפיצה הראשונה.
דווקא את הקפיצה הזאת סקינר ביצעה טוב יותר בגמר https://www.youtube.com/watch?v=B3iZzXuIhQk וקיבלה עליה ציון E של 9.3.

ביילס והונג ביצעו אמנאר, אבל הקפיצה הנוספת של הונג היתה קשה בהרבה (8 עשיריות הפרש בציון ה D)
הונג וסקינר שתיהן ביצעו צ'נג, אבל הקפיצה השניה של סקינר היתה קלה יותר בהפרש של 5 עשיריות בציון ה D

לכן זה הכל עניין של מתמטיקה. השופטים הענישו את הונג על הנחיתה הזאת שלא נראתה לך שוס, ועדיין, היא היתה טובה יותר והדגימה קפיצות טובות יותר

trilliane

Well-known member
מנהל
לפחות הקפיצה השנייה שלה נראתה בגמר סביר יותר מבמוקדמות

אז היא התכופפה כ"כ בנחיתה שהברכיים שלה כבר התקרבו מאוד למזרן, והיה גם צליל כזה של "קנאק" או משהו שחשבתי שהיא עומדת לשבור אותן...

&nbsp
אגב, לא ברור לי למה לכתוב כל הזמן E ו-D במקום ביצוע ודרגות קושי... גם נראה יותר טוב (לא צריך לעבור כל הזמן לאנגלית), גם יותר ברור למי שקורא כאן ולא מומחה, גם מילים מצוינות בעברית...
(ובכל מקרה אם כותבים צריך ה-E עם מקף, אי אפשר סתם להשאיר רווח אחרי ה"א הידיעה או וי"ו החיבור; אין דבר כזה בעברית).

zuxitani3

New member
תקן אותי אם אני טועה

אבל ההפרש בין הקפיצה השנייה של ביילס לצ'נג הוא חצי סיבוב - נכון?
והחצי סיבוב הזה הוא ההבדל בין 5.6 ו-6.4? כי ההבדל בין DTY ואמאנאר הוא 5.8 ל-6.0 (היה 6.3 בלונדון) אז זה נראה לי קצת לא קונסיסטנטי.
בכל מקרה היום בראיון שלה לג'ימנסטיק סימון ביילס אמרה שבתכניות שלה לשדרג לצ'נג או TTY (או שניהם...) ו-DOUBLE DOUBLE LAYOUT - לא מפתיע, יכול להיות שהייתה עושה את זה כבר קודם אם לא הייתה פצועה כמעט כל השנה.
היא גם אמרה שהיא רוצה להחזיר את כל האלמנטים שהיו לה קודם ב-UB.
אם כל האלמנטים האלה ייראו כמו ששאר האלמנטים שלה נראים היא באמת תהיה בלתי מנוצחת.

cubano1

New member
ההפרש הוא סיבוב שלם

הפודקופאייבה הוא חצי פניה לסוס ועוד סלטה עם חצי בורג
המוסטפינה הוא חצי פניה לסוס ועוד סלטה עם בורג שלם
והצ'נג הוא חצי פניה לסוס ועוד סלטה עם בורג וחצי

zuxitani3

New member
תודה אני אוסיף למילון

אז הפודקופאייבה זה מה שעושות מיקאיילה מרוני וסימון ביילס.
מה הניקוד על המוסטפינה? ומתי הפעם האחרונה שהיא עשתה את זה? תמיד ראיתי אותה ב-DTY.

cubano1

New member
מרוני עשתה בלונדון מוסטפינה

ונפלה על התחת...

נשמח מאד למילון! קובץ שמכיל רשימת אלמנטים עפ מכשיר עם שמות בעברית ובאנגלית. צריך דבר כזה בפורום :)

קפיצות על שם מתעמלות

לא כל השמות שבהם אנו קוראים לקפיצות או לאלמנטים אכן נקראים ע"ש המתעמלות בחוקה, אבל זה לא ממש משנה כל עוד אנחנו יודעים למה הכוונה...

אגב, הפודקופאייבה היא בקיפול (יורצ'נקו עם פניה 180 אל הסוס וסלטה לפנים בקיפול עם 180)

למעלה