סדר
בטל"א אמונים על שלושה דברים: 1. קביעת הנכות, 2. קביעת דרגת אי הכושר להשתכרות ו3. שיקום תעסוקתי (מקצועי).
צריך לעשות תיאום ציפיות , הוסטל או דיור מוגן הם לא יוכלו לסדר לו ובכך הם צודקים. על מילוי החוברת של סל שיקום אני לא מעוניין להרחיב כי ע"פ חוק שיקום כל אדם (כולל את עצמך) יכולים למלא את החוברת תוך העברתה לאנשי המקצוע השונים, הבעיה התחילה כאשר לשכות הרווחה שבעבר (לפני החוק) הזניחו את נכי הנפש, היום ממשיכות באותו קו ולא ממלאות את החוברת. (שכן פסיכיאטר יכול למלא את החלק שלו והלשכה יכולה למלא את היתר ), מתוך הסברים שאין לי רצון להיכנס אליהם על הבוקר כי הם מרגיזים -עו"סים מהלשכות ומפקחות שלהו אומרות שזה לא המנדט שלהם לטפל בנכי הנפש, משרד הבריאות לא מכיר תע"ס כזו במשרד הרווחה כך שזו נורמה שהשתרשה וקשה להוקיעה. כך שגם ההמלצה לפנות לרווחה היא לא רלוונטית.
מחלקת שיקום מקצועי , היא מחלקה שצריך לפנות אליה, זה לא מחלקה שנפגשים עימה בתהליך הנכות או אי הכושר. אם הם מתנערים מאחריות, את יכולה לפרט? זה נכון שיש להם מנדט לסרב לקבל לשיקום מקצועי אבל לרוב הם מנמקים את סיבת הסירוב. הם לא יכולים לטפל בכל הבעיות שציינת . רק בבעיית התעסוקה.
נכות נפשית לצערי לא מתארת כלום, צריך אבחנות, והסיבה פשוטה , יש אבחנות הקשורות לסל שיקום(תחלואה נפשית מדיכאון , הפרעות אישיות, דו-קוטבית וסכיזופרניה) ויש אבחנות הקשורות לרווחה (בעיקר מוגבלות שכלית, התפתחותית לקויות התפתחותיות , לקויות תקשורתיות ,אוטיזם כל אלו נכללים בסעיפים החדשים לנכות נפשית).
הפסיכיאטר גם אם הוא פרטי (ועל אחת כמה וכמה אם הוא מקבל במרפאה ציבורית) אמור לדעת איך מפנים לועדת סל שיקום, מקסימום תדפיסי את החוברת מאתר משרד הבריאות ותגיעי עימה לפסיכיאטר.
מה שיקרה אם תפני לרווחה והם לא הכתובת הם יפנו אותך למרפאה לבריאות הנפש ועם קצב התורים הוא יתקבל ככל הנראה בנובמבר או אחרי (קרוב לוודאי אחרי) ואז התהליך יתחיל ורק לאחר מספר מפגשים יהיה טופס מלא והתור לועדת סל שיקום הוא בין 3 חודשים לחצי שנה.
זה ברמה בפרקטית, השאלה מה בקשייך היומיומיים שאינך מצליחה להכיל את אחיך? כי בכל מקרה זה תהליך ותהליך ארוך, גם לאחר החלטת הועדה, ייקח זמן לבחירת מסגרת ולאחר מכן ייקח זמן לקליטה והסתגלות....