הוספת מעלית בבניין משותף

טופז1

New member
הוספת מעלית בבניין משותף

הבניין עם ארבע קומות וארבעה דיירים. הדייר מקומת קרקע (פרטר גבוה) מערים קשיים ומתנגד לבניה. הדייר מקומה שניה מסכים ושני הדיירים בקומות העליונות רוצים. האם זה נכון שמספיקה הסכמה של 75% מהדיירים על מנת לבצע את הבניה למרות התנגדות הדייר מהקומה התחתונה??? האם צריך לפצות אותו על השימוש בשטח הציבורי?? ואם כן איך מחשבים את הפיצוי? תודה טופז

איילת29

New member
טופז

תעיין בכתבה המצורפת. אוטוטו מסיימים לבנות מעלית בבניין של סבא שלי (בניין 4 קומות, 12 דיירים) ואני יודעת שאחד הדיירים מקומה ראשונה לא משתתף בתשלום. אני לא חושבת שמפצים אותו...

איילת29

New member
הכתבה

תעשה חיפוש: מעלית באתר ששלחתי לך. יש שם כתבה על תהליך הקמת מעלית בבניין קיים....

טופז1

New member
הבהרה......

תודה על הקישור, קראתי אותו. אנחנו לא רוצים שהדייר מקומת הקרקע ישתתף בעלות הבניה או ההחזקה של המעלית, אלא רק שלא יתנגד. דבר שני, המעלית תהיה חיצונית על שטח ציבורי ששייך לכל הדיירים, וגם לדייר מקומת הקרקע. על כן אני שואלת האם צריך לפצות אותו על זה שמשתמשים בשטח ששייך גם לו.

הדיר מקומת הקרקע

יהיה חייב בתשלום עבור המעלית לפי החוק בדיוק כמו שהוא חייב בתשלום עבור זיפות הגג וכמו שהדירות העליונות יהיו חייבות בתשלום עבור פתיחת הביוב במקרה שפתח הביוב נמצא בשטח של הדייר מקומת הקרקע. זהו חוק עבור דירות בבנינים משותפים. למרות שאתם יכולים לותר לו, אתם גם יכולים לדרוש ממנו את התשלום. לגבי כמה אחוזים מהבנין אתם צריכים עבור לבנות מעלית על שטח ששיך לכל הדירים, הדרך הכי טובה לדעת זה להרים טלפון לאגודה לתרבות הדיור או לעיריה ולשאול שם.

למעלה