הוספת נתב לשיפור אבטחת המידע?

dorbatz

New member
שלום,

ברשותי מודם ונתב של פרטנר. קיימים בי אי-אילו סימני שאלה לגבי טיב אבטחת המידע של הנתב.
אם אחבר אליו נתב של לינקסיס (או של חברה טובה אחרת) ואגלוש דרכו (לא יכול להתחבר ישירות למודם, שכן הנתב של פרטנר מספק לי גם קו טלפון) - אבטחת המידע שלי תשתפר? תורע? תשאר זהה?

תודה רבה

rafid1

Active member
מנהל
רמת אבטחת המידע ה"טבעית" של כל נתב - זהה - ומתבטאת בשימוש בNAT (הפניית פורטים) אל רשת LAN פרטית שלך.
השיטה נקבעת בסטנדטרט , ואין שוני בין נתבים. גם בהצפנה האלחוטית - כולם תומכים בפרוטוקולי הצפנה סטנדארטים, אחרת זה לא היה עובד מול ציוד הקצה. ודא שיש תמיכה בWPA2 (WPA3 החדש וודא לא נתמך...) , וזה מספק.

מעבר לכך כל נתב יכול לספק שכבות הגנה נוספות, אופצינאלחיות כמו חסימת PING, טיפול בהתקפות בDos וכד. אלו לא קשורות ישירות להגנת מידע, אלא התקפות מסוגים שונים וקושי באיתור הIP שלך.

dorbatz

New member
@rafid1

"מעבר לכך כל נתב יכול לספק שכבות הגנה נוספות, אופצינאלחיות כמו חסימת PING, טיפול בהתקפות בDos וכד. אלו לא קשורות ישירות להגנת מידע, אלא התקפות מסוגים שונים וקושי באיתור הIP שלך." -
האם אין לי עניין בזה?

אני רואה למשל שלחלק מהנתבים יש פיירוול ולחלק אין, לחלק הגנה מפני התקפות כלשהן וכולי. זה לא רלוונטי?
האם הנתב הכי זול בעליאקספרס שתומך בWPA2 טוב לי בדיוק, מבחינת אבטחת מידע, כמו הנתב החדיש ומתוחכם ביותר של אסוס/לינקסיס/נטגיר וכיו"ב?

מעבר לזה, נאמר ויש ליקוי בנתב מסוים - האם הוספת נתב בטוח יותר והתחברות דרכו (ז"א שהאינטרנט יסופק מהנתב הלא בטוח לנתב הבטוח) כדי לשפר את אבטחת המידע שלי?

rafid1

Active member
מנהל
אין טעם בשרשור נתבים לNat כפול, זה רק פתח לבעיות בגישת יישומים לרשת ( אלא אם הראשון הוא מודם בלבד).
לגבי ההגנות, את הפשוטות יש לכולם. נתב ביתי לא חזק יותר ממחשב שמסוגל להגנה דומה בתוכנה. כללית, , אם זה לא משפיע על המחיר - לא מפריע שיש.
כן, נתב מעלי א. יתן מענה לעד 1גיגה. האלמנט המשמעותי לדעתי הוא לא ההגנה, אלא איכות/המהירות האלחוטית, ועל זה תשלם.רק בסין פחות...

למעלה