הוספת עדויות/תיעוד לאחר שנקבע מועד הדיון.

haimgds

Member
הוספת עדויות/תיעוד לאחר שנקבע מועד הדיון.

הגשתי תביעה נגד רפד רכב עקב נזק שגרם לדלת הרכב שלי עקב תיקון כושל, הוגש כתב תביעה (מצומצם, נערך ע"י עו"ד), נתקבל כתב הגנה ונקבע מועד מועד דיון לעוד כחודש.כתב התביעה הכיל רק את תיאור המקרה בצימצום רב, מספר תמונות ותכתובות SMS, עקב עצת העו"ד לא הוכנסו עדויות נוספות כגון תימלולים.
-כאשר הגשתי את התביעה נאמר לי במזכירות ביהמ"ש כי אצטרך להגיש בקשה להוספת חומר נוסף, היכן ניתן למצוא את הטופס הזה?
-להבנתי עלי להעלות טיעון מדוע לא הוגשו העדויות המסייעות בזמן הגשת כתב התביעה. מה עלי לרשום?
-בכמה עותקים יש להגיש אותו?
-מהו פורמט ההגשה של המדיות?
*נאמר לי (ע"י חברת התימלול) כי קבצי הקלטה יש להגישם בפורמט MP3 משום מה אע"פ שקבצי ההקלטה המקוריים הם בפורמט אחר. האם יש צורך גם לצרף את הקבצים המקוריים?
*האם יש שימוש כלשהו לקבצי ההקלטה כאשר מוגש התימלול?
*כיצד להגיש קבצי אקסל (תיעוד שיחות יוצאות שהתקבל מחברת הטלפון הסולולרי) וקבצי אודיאו? ב- CD?
*האם ניתן להביא לדיון מדייה כגון ווידאו ותמונות צבע בטלפון/טאבלט?
-האם ישנה מגבלה כלשהי בנוגע לסוגי המדייה או כמותה?
-האם השופטת אמורה לעבור על החומר הזה לפני הדיון?
-הכנתי כתב תשובה לכתב ההגנה שהתקבל מהנתבע, בכתב התשובה מוצגות עדויות (ציטוט מהקלטות והפניה לכתב ההגנה של נתבע נוסף) הסותרות את התשובות/טיעונים של כתב ההגנה. האם אני יכול ו/או צריך להגישו? לטעמי עדיף שהשופטת תוכל ללמוד את הנתונים בניחותא ולא בזמן הדיון כשלעצמו.
-האם החומר שהוסף אמור להישלח לנתבע?
-האם אחד מהצדדים חייב להצהיר מראש על עדי ההגנה שברצונו להביא?
-הייתי רוצה להגיע לאחד מדייוני השופטת האמורה לדון בתיק ונאמר לי כי לא ניתן לברר מועדי דיונים בטלפון. כיצד ניתן לדעת מהם מועדי הדיון הקרובים?

תוספות לאחר כתב התביעה והגשת קבצי אודיו

שלום
בעיקרון, יש להגיש את קבצי האודיו כתמליל. רק אם הצד השני מבקש או ביהמ"ש מורה - אז מציגים את ההקלטה עצמה. כיוון שסדרי הדין לא חלים בתביעות קטנות, אתה יכול פשוט להגיש בקשה לצרף, ולכתוב שזה יסייע ליעילות הדיון, במקום להגיע עם הקבצים לדיון ולהגישם. אני ממליצה גם להודיע שאתה מזמין עדים. בעיקרון בתביעות קטנות לא חייבים לעשות זאת מראש, אבל כבר היה מקרה שבית המשפט סירב לשמוע עדים שלא הודיעו על הגעתם מראש.
עקרונית אין הגבלת כמות על המדיה אבל קח בחשבון, שלשופט אין הרבה זמן וסבלנות, והוא לא יקרא "הרים" של חומר. מציעה לך לבחור בקפידה את הראיות שאתה רוצה להגיש, וגם לסמן בתמלול את החלקים הקריטיים, אחרת יצא שכרך בהפסדך.
בהצלחה.

למעלה