הוספת פירות וירקות - עזרה

hadarit123

New member
הוספת פירות וירקות - עזרה

בוקר טוב, שמי אולי חדש (נכנסת גם מהעבודה וגם מהבית) אבל בהחלט לא חדשה כקוראת בפורום זה וכן (עדיין) בפורום הריון ולידה (למה אי אפשר להיגמל ממנו?). יש לי ילד מקסים (כמו לכולם) בן חמישה חודשים. אני מעונינת עוד כשבועיים להתחיל איתו בירקות (הילד ממש בוכה כאשר הוא רואה אותנו אוכלים) והבעיה היא שאין לי כל מושג איך עושים זאת. איזה ירקות נותנים, באיזה סדר ממולץ, כמות הירקות המומלצת, מתי זה אמור להחליף ארוחה, באיזה שעה ביום מומלץ להרגיל אותו לאכול את הירקות וכו' וכו' . אשמח לכל פרט ומידע בנושא (שאלתי בעיקר על ירקות אבל כנ"ל לגבי פירות ובנושא זה שמעתי שיש כאלה שמרתיחות את הפירות??? מומלץ כן, לא אולי). המשך יום נפלא.

קצת תשובות

לפי אחות טיפת חלב ניתן את הירקות לתת ביחד כמרק משום שהם לא אלרגנים. תבשלי תפו"א, בטטה,דלעת,קשוא,גזר עם בצל,פטרוזליה(בשביל הטעם-לא לטחון אותם),תטחני את הכל עד שהעיסה תהייה נוזלית לגמריי ותתני לו לטעום. את הפירות יש לתת בנפרד, לתת יומיים שלשה את אותו הפרי ואז אפשר לעשות שייק פירות. פירות טרופיים (מנגו,קיווי) לא לתת בשלב הראשוני. בהצלחה.

אנחנו התחלנו עם ירקות

גזר קישוא ותפו"א ביחד בהתחלה מספר כפיות ובהדרגה עלינו עד ל-100 גרם לאחר שבוע של ירקות הוספנו עוף ובהמשך הודו, לאחר הפירסומים על מצב הבשר בארץ חוסר הפיקוח והחומרים הרעילים עברתי לגרבר שאינו מיוצר בארץ... את הפירות התחלנו לאחר 5 שבועות תפוח עץ, אגס ובננה

יש ספר שהומלץ ע"י הורים וילדים

שנקרא "מנה ראשונה", שמסייע בדיוק בהתלבטות הזו. אני מתכוונת לקנות אותו, מאחר שאנחנו עומדים אוטוטו בפני אותן התלבטויות. מצרפת לך קישור לאתר של bakbook.

למעלה