הוספת צמחיה/דגים לדג-קרב

nocgod

New member
הוספת צמחיה/דגים לדג-קרב

שלום!
לאחרונה קניתי דג-קרב באוקווריום קטנטן.
קניתי לו אוקווריום גדול יותר (20 ליטר), הוספתי חצץ (נקי בלי צבעים) קצת צמחייה מפלסטיק ואיזה מבנה קטן/טירה מפלסטיק.
אני קצת מרגיש שהדג מרגיש כמו בניו-יורק - והוא קצת לבד שם.

הייתי רוצה להוסיף קצת צמחייה חיה, אולי איזה כמה דגים שלא יציקו לו (לא ינשנשו לו את הזנב - או שהוא לא ינשנש אותם
).
כרגע אני שם רק אנטי-כלור וחומר שמיועד לעשות cycle כי הבנתי שלא צריך מסננים או מחמצנים עבור דגי-קרב מה גם שהבנתי שהם לא אוהבים זרמים חזקים.

איזה ציוד אני צריך לקנות כדי לאכלס שם צמחייה חייה?
איזה דגים אני יכול להוסיף לנפח שיש לי שיחיו בשלום עם הדג קרב ולא יסבלו באוקווריום הקטנצ'יק יחסית שלי (יחסית כי הוא בא במיכל ליטר)?

תודה!

nocgod

New member
האמת היא שקראתי כמה וכמה פעמים את המאמרים...

ואני לא אשקר שהם מכילים ביניהם קצת חילוקי דעות וחוסר תאימות.
גם קשה להבין מקריאה בפורומים והקשבה לעיצות של מוכרים בחנויות - כבר המליצו לי להשאיר אותו במיכל ליטר ולהאכיל פעם בשבוע...ברור לי שזה חרטא, אבל בתור מתחיל בגידול דגים קשה לי לנפות את החרטא מהעיצות הטובות.

בגדול אתה אומר שהוספה של דגים נוספים לנפח הזה רק יגמרו לדג-קרב לסבל? אין שום דגים שהוא יחייה איתם בשלום? אחד המוכרים בחנות הציע להוסיף לו כמה דגי גורמי (כנראה כי הם היו 6 ב 30)
אבל אני העדפתי לראות איך אני מסתדר קודם עם הדג היחיד הזה לפני שאני קופץ ראש לקומונה.

הבנתי שבמקום הפילטר הביולוגי אני יכול להשתמש בחומר הזה של ה cycle שבעצם עושה בדיוק את מה שהפילטר הביולוגי עושה - פירוק אנומיה וניטריט.
זה החומר שאני מדבר עליו http://www.amazon.com/Nutrafin-Biological-Filter-Supplement-16-9-Ounce/dp/B0026C8YMQ
מאותה החברה יש לי גם את האנטי-כלור. האם אני טועה ואני עדיין צריך פילטר ביולוגי?

באחד המאמרים רשום שפעם בשבוע צריך להחליף את כל המים. במאמר אחר כתוב שצריך להחליף כ 10% מהמים כל שבוע (מים חדשים חייבים לעבור אנטי-כלור)
מה נכון לעשות?

מה זאת אומרת בשלב ראשון רק תאורה חזקה? לשים צמחייה ולשים לה תאורה חזקה?
יש תוצרים נלווים שצריך לטפל בהם מהצמחייה? צריך לחמצן את המים במיוחד עבור הצמחיה? כי לפי אחד המאמרים כתוב שדג-קרב לכשעצמו לא צריך חמצון מים

יש לי פילטר שבא עם האוקווריום - נראה כמו משהו יחסית מסכן 4וואט - ככל הנראה לא מדובר בפילטר ביולוגי, עד עכשיו נמנעתי מלהכניס אותו לאוקווריום מתוך הבנה
שאין צורך להכניס פילטר כזה לדג קרב, אני טועה?

הבאתי קצת חפירה, אבל זה כי יש כל כך הרבה סתירות בין כל הדברים שאני קורא...:)

roeeya

New member
זה מצויין שאתה שואל, רק ככה לומדים

1. אני לא אוהב להשתמש במוצרים האלה אלא מעדיף פילטר טוב. תעלה תמונה של הפילטר שלך ונראה מה עושים. מקסימום אפשר לבנות פילטר מעלית אויר די בזול (יש הוראות בסוף מאמר המתחילים בחתימה שלי)
מאמר מעניין
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=732&aId=104000

2. דג קרב לא צריך אויר מכיוון שמסוגל לנשום אויר רגיל.
3. הבעיה עם דגים אחרים ודג קרב באותו מיכל היא ההפך ממה שחושבים. דג הקרב המקורי בעל סנפירים מאוד קצרים ומזג תוקפני. דג קרב שאנחנו קונים היום בחנויות הורבה ככה שיש לו סנפירים מאוד ארוכים ולכן יכולת התמרון שלו נמוכה. דגים אחרים מנסים לנגוס לו בסנפירים באופן קבוע ואין לו הרבה יכולת להתחמק.
4. לגבי החלפת מים, הדיעות חלוקות (כפי ששמת לב) אם יש לך פילטר טוב וצמחיה, אפשר להסתפק ב 30-40% פעם בחודש חודשיים. החלפות מים של 10% לא נותנות כלום וסתם מציקות.
5. לגבי צמחיה, כן. שים תאורה חזקה וקנה צמחים מתאימים. מה גובה המצע באקו'? מה גובה האקו' עצמו? צמחים לא צריכים חמצן, אלא להפך. הם צורכים פחמן דו חמצני (פדח) ומייצרים חמצן בפוטוסינתזה. אם תקנה צמחים מתאימים אין צורך בדישון.
מאמר צמחיה למתחילים:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=732&aId=103264

אם יש עוד שאלות, אל תתבייש, בשביל זה יש פורום

למעלה