הוספת קרוואנים

הוספת קרוואנים

היי אני חדשה כאן ורציתי לדעת אם יש מישהו שמבין בחוקיות/ אי חוקיות הוספת קרוואן למבנה קיים בתור חדר נוסף לבית. הכוונה היא להשאיר אותו נייד. אם יש קישורים לאתרים או כל דבר שקשור לנושא הזה אני אשמח לדעת

Rשף

New member
חוקי רק אם יש היתר

אין משמעות למושג נייד (אלא אם כן זאת משאית שפעם בשבוע נוסעת בשכונה)

Rשף

New member
כנראה חשובה המהות

אני לא עו"ד אבל ממה שקראתי חשובה המהות, ואם התוספת נגררת רק בתיאוריה אז היא לא חוקית.

yrnkrn

New member
ממה שקראתי

ברגע שיש חיבורי קבע כלומר מים, ביוב, חשמל, גז נדרש אישור. בלי תשתיות כאלו מי ירצה לגור?

קרוואנים ללא חיבורי קבע

אני מתכוונת לקרוואן שיעמוד אצלי בחצר ללא חיבורי תשתית ועל גלגלים.

איריסג

New member
ומשעה 4 תאירי אותו

עם נרות? הוא גם לא יהיה מחובר לחשמל? את באמת רוצה גנרטור שיטרטר לך בראש ערב ערב? ברגע שחיברת אותו לחשמל - זה תשתיות. לא זו בלבד, אלא שיש מקומות שבהם גם המחסנים של כתר פלסטיק (הגדולים, לא אלה שנראים כמו ארון) שהוצבו בחצר, גררו תביעות על בנייה ללא היתר, קנסות וכו'. ואני יודעת את זה כי זה בדיוק מה שקרה לחברים שלנו.

בהתחלה הוא ישמש בתור מחסן

בהתחלה הוא ישמש בתור מחסן כך שאני לא צריכה שום תשתית בשבילו. התכוונתי להביא פשוט מכולה לחצר ולאט לאט להפוך אותה לקרוואן. ליור עובדה קיימת ולהראות בהתחלה שזה רק מחסן.

איריסג

New member
בקיצור את מחפשת בכוח שנגיד לך שזה

בסדר וזה לא עבירה על החוק. ובכן - זה כן. כדי להציב מכולה שתשמש מחסן בחצר את צריכה אישור. אם את בכל מקרה מתכוונת לרמות ולתכמן - מה את צריכה אותנו בדיוק?

בינא

Member
לא חוקי ולא תקין כי זו לא הקרקע שלך

בעיני החוק תחשבי לגוזלת קרקע מהמדינה ובאם תיתפסי, לא יעזרו ההתחכמויות. מומלץ לבצע חוקי.

זה לא ממש ככה

קודם כל הקרקע היא כן שלי!!!!!! ויש לי כרגע מחסן בחצר שרשום בטאבו ועוד מחסן פלסטיק כפי שיש לתושבים רבים בשכונה שבה אני גרה. אני חשבתי להוסיף מחסן נוסף שיהיה בנוי ממכולה ואח"כ להפוך אותו לחדר עבודה. ודרך אגב יש לי המון מקום בחצר ואם אני מצמידה את המחסן לבית אפילו לא ישימו לב היות וקיימת פינה חיצונית בצורת ריש וניתן ל"השחיל" את המכול בדיוק שם.

yrnkrn

New member
מי אמר שאת חייבת לעשות לא-חוקי?

בדקת שאין אפשרות לתוספת בניה חוקית ומסודרת? אין אחוזי בניה?

בינא

Member
הסבר מדוע הקרקע לא שלך למרות...

שאת חושבת שהיא כן: הקרקע של המדינה באחריות המנהל כמו 97% מהקרקעות במדינת ישראל, אלא אם הקרקע רשומה כשייכת לך ועל שמך בטאבו. אם הקרקע פרטית שלך ואת בונה או מציבה קרוון ללא רשות ובלי להודיע, את "גוזלת" מהרשות את האפשרות לדרוש ארנונה על-פי חוק, על כמעט כל סוג של מבנה המונח בשח שלך למעט ארון גינה מפלסטיק. אם הקרקע של המדינה ואת חוכרת אותה מהמנהל, בנוסף לאמור למעלה, את גם תחשבי כגוזלת שימוש בקרקע מהמדינה, כי את לא משלמת למנהל על השימוש בקרקע. מקווה שעכשיו ברור.

Rשף

New member
לא נסחפת בכלל

אתה צודק בהכל פרט למסקנות, לא מדובר בגניבה הקרקע אלא בהתחמקות ממיסים או עבירה על חוקי בנייה. אם אני נוהג ברכב שדרגת הרשיון שלי לא מתאימה לו אני לא גונב את הרכב, נכון ?

אני לא מתכוונת לגזול שום דבר

שמעתי שהיו הרבה מקרים בעיר שבה אני גרה שאנשים הציבו קרוואן בחצר ואח"כ הגיעו פקידים מהעירייה ובקשו תשלום ארנונה על הקרוואן ללא קנסות או כל דרישה אחרת ולשלם ארנונה אין לי בעיה . ומבחינת בניה לא משתלם לי כי אני גרה בבית ישן שכל תוספת תגרום לסדקים עם הזמן וזה מחייב אותי לבנות ממד שזה ממש יקר ולא משתלם לי. אני מחפשת פתרון זול וזמני.

בינא

Member
נשאלת השאלה - בשביל מה זה טוב?

לא ברור מכל מה שכתבת, מה כוונתך בסופו של דבר, אז אולי נתחיל מכמה שאלות להבהרה: 1. מה מטרתו הסופית של החדר? א. מחסן; ב. חדר עבודה; ג. חדר ארוח; ד. תוספת לבית; ה. כל התשובות נכונות; ו. משהו אחר? 2. האם הבעיה שלך היא? א. רוצה לפתוח עסק ולשם כך את צריכה חדר עבודה נפרד; ב. רוצה חדר עבודה אבל אין לך תקציב מספיק לבניה; ג. רוצה בכלל מחסן ובעתיד להחליט מה לעשות איתו; ד. מבקשת לפנות חדר בבית לצרכי עבודה מהבית וצריכה מחסן כדי לשים דברים; ה. כל התשובות נכונות; ו. משהו אחר? אולי אם נדע מה את רוצה, נוכל ליעץ לעניין, אפילו אם ההמלצה תהיה לפעול לפי החוק...בסופו של דבר.

מטרתו הסופית של החדר

המטרה הסופית היא לפצל את החדר לחדר שינה ולחדרון עבודה. אני צריכה מקום לשולחן ומחשב עריכה+2 כניסות נפרדות לקרוואן. אחת תהיה ע"י יצירת דלת נוספת שתחבר בין הבית לקרוואן ודלת נוספת שפונה לחצר.

למעלה