הוספת / שרשור ראוטר נוסף - האם אפשרי?

ספוקי

New member
הוספת / שרשור ראוטר נוסף - האם אפשרי?

המצב אצלי בבית הוא כדלקמן:
בקומה העליונה ישנו מודם-ראוטר. אחת מיציאות ה-LAN שלו מחוברת לתקע רשת בקיר. מנקודה זו יוצא כבל מאוד (מאוד) ארוך שעובר דרך תעלות התקשורת עד לנקודת רשת ליחידת דיור שם ישנו עוד תקע בקיר. לנקודה זו מחובר ראוטר נוסף (ליציאת LAN). הכבל עובר בדרכו בארון חשמל / תקשורת אולם הוא כאמור כבל אחד רציף והארון הנ"ל משמש רק נקודה בו הכבל יוצא מהתעלה שהובילה מהקומה למעלה ונכנס לתעלה שמובילה ליחידת הדיור.
כל הכבלים הם כבלים רגילים, לא מוצלבים.
השתמשתי במדריך של NETcheif שנמצא בחלקו התחתון של המדריך הנ"ל.

עכשיו אני רוצה לחבר ראוטר נוסף שישמש במגדיל טווח באזור של קומת הביניים - כלומר היכן שנמצא ארון התקשורת. יש לי בארון הזה שקע חשמל.
האם ניתן / כדאי לחתוך את כבל הרשת, ללחוץ אליו שתי סופיות RJ45 ואז פשוט לחבר לראוטר נוסף? ששני הכבלים החדשים (זה שהגיע מהמודם וזה שיורד ליחידה) יהיו מחוברים ליציאות LAN שלו? דבר זה עדיין יאפשר לראוטר שנמצא ביחידה גישה לאינטרנט? ובעתיד אם אני ארצה להחזיר את המצב לקדמותו אני יכול פשוט לגשר בין שני הכבלים הללו עם מחבר נקבה-נקבה?

תודה מראש,
ספוקי

rafid1

Active member
מנהל
כן, ניתן באופן הזה

מה שתצטרך לעשות - כפי שציינת, לחתוך את הכבל, לחבר לכניסות ה LAN של נתב הביניים את *שני* החצאים של הכבל, וכך לשרשר את שלושתם (ולקנפג את הנתב החדש בדומה למה שעשית קודם)

כמובן לתת לחדש IP שונה וגם מחוץ לטווח הDHCP...

למעלה