הוספת שרת נוסף ל failover cluster

moranw515

New member
הוספת שרת נוסף ל failover cluster

שלום לכולם :)

יש לי failover cluster בסביבת hyper-v 2012 שמכיל 2 קלאסטרים (זהים לחלוטין), ולאחר שרכשתי כרטיס אופטי על מנת לחבר שרת נוסף אל הקלאסטר, שכחתי שלשרתים האחרים יש 64 ג'יגה זיכרון כל אחד ולזה רק 32.

מבחינת כל שאר התנאים (סוג השרת, CPU, כרטיס אופטי ורשת וכו') - הכל זהה. (אותו סוג שרת IBM M3550 אם אני לא טועה)

האם עדיף יהיה להוסיף לשרת עוד 32 ג'יגה זיכרון ורק אז לצרף לקלאסטר או שזה לא קריטי מבחינת הזיכרון?

לצורך העניין, אותו שרת יכיל מכונה וירטואלית שלא תשתתף ב fail over אוטומטי ואם אצטרך במקרה של אסון, אוריד לה משאבים ואעביר אותה לאחד השרתים האחרים.

תודה לכל העוזרים! (סליחה אם חפרתי)

moranw515

New member
תודה רבה!

זה הוביל אותי בדיוק לתשובה שחיפשתי, והיא - שזה לא משנה :)
&nbsp
המשך שבוע מעולה

meishar84

New member
ממליץ לך לעשות חלוקה של מכונות לפי כמות המשאבים של כל הוסט

חשוב להתחשב בכמות זכרון, מעבדים ורשת שיש לכל שרת. ולפי זה לבצע חלוקה של מכונות פר הוסט שיהיה preferred owner.
אתה רוצה לנצל גם את השרת השלישי שיהיה באופן קבוע הוסט של מכונות ויריץ אותן או רק שיהיה גיבוי ?
&nbsp

moranw515

New member
השרת השלישי

הוא נכנס אל הקלאסטר רק בכדי להחזיק מכונה וירטואלית שמבחינת כמות המשאבים שהיא צורכת, היא לוקחת כמעט את כל המשאבים שעל אותו השרת.
המכונה לא תיהיה בתוך rule ב failover.
&nbsp
אני פשוט צריך שתיהיה לי את האופציה למקרה חירום שאם השרת ייפול חלילה, אוכל לעשות migrate למכונה לאחד ההוסטים האחרים בקלאסטר ולהמשיך להפעיל את המכונה.
&nbsp
מכל בחינה אחרת, לאותו שרת שלישי לא יהיה שום קשר ל 2 האחרים.
מלבד גיבויים חיים וסנאפשוטס של המכונה שיהיו בסטוראג' המשותף.
&nbsp

lavifighter

New member
אם היא לא חלק מהfailover אז למה היא צריכה להיות חלק מהקלסטר?

תגבה אותה איכשהו אפילו סנאפשוט מהאחסון, ופשוט תעלה אותו מחדש באחד השרתים הקיימים. הרי אם גם ככה יש לך השבתה ואתה יודע ויכול(תלוי בכלים שיש לך) לשחזר מהר אז למה לא לעשות ככה וזהו?
ויותר מזה, למה לקנות זיכרונות? זה לא מאוד יקר בימינו. אני יודע שהשרת קצת ישן וצריך זיכרונות תואמים אבל אני מאמין שתמצא במחיר סביר.
ועוד רעיון הזוי שיש לי אם יהיו לך בעיות משום מה-לעשות קלסטר בין שרת ווירטואלי(בתור הhyper v) לשרת הפיזי הזה. אם יש לך 32 גיגה פנויים באחד משני השרתים האחרים...

moranw515

New member
צודק

לבסוף לא הכנסתי אותו אל הקלאסטר, אלא רק צירפתי אל הדומיין על מנת שיוכל לקבל Live migrations וכשזה מגיע לגיבוי אז אני עושה סנאפ שופ למכונה ושם אותה לוקאלית וגם בסטוראג'.

תודה

למעלה