הוספת תינוק לויזת סטודנט

sephy59

New member
הוספת תינוק לויזת סטודנט

שלום לכולם, אני מתכנן לנסוע באוגוסט לוונקובר, על ויזת לימודים, ומשפחתי תצטרף אלי בספטמבר. אשתי אמורה ללדת ביולי, כך שלא יהיה לנו הרבה זמן לסידורים בירוקרטיים. כששאלתי בשגרירות אם נצטרך להוסיף את התינוק לאישור, נאמר שאין צורך, אפשר להגיע עם דרכון לתינוק והאישור שקיבלנו ולא תהיה בעיה להיכנס לקנדה. האם זה מדויק? זה לא נשמע לי כמו דרך ההתנהלות הקנדית אלא יותר כמו ישראלית (אל תדאג, יהיה בסדר...).חיפשתי באתר של משרד ההגירה ולא מצאתי התייחסות לנושא. האם למישהו יש נסיון עם סיטואציה כזאת? תודה מראש לעונים

למה זו ניראית לך התנהלות בעייתית?

אתה מגיע לנקודת הכניסה לקנדה, מוכיח באמצעות תעודת נישואין מתורגמת שהיא אשתך, ובאמצעות תעודת לידה (נדמה לי שלא צריך לתרגם כי היא דו לשונית) שהוא הבן שלך וזהו. הפקיד מכניס אותכם כמשפחה.

בוביקון

New member
לא צריכה להיות בעיה

מצד שני, אם תגיע לשגירות עם ויזת הסטודנט שלך ותעדות הלידה תקבל את זה במקום. אם לא, קחו את תעודת הלידה איתכם לטיסה ובאימיגריישן יעשו את אותו הדבר.

shyi1

New member
או מתאפשר לאשתך ללדת את תינוק בקנדה כך הוא

ירוויח לאזרחות קנדית! אך הבעיה שאין לך ביטוח הבריאות של קנדה אבל תוכל לעשות לאשתך ביטוח בינאלומית...עולה הרבה כסף...

predoc

New member
לא כל כך פשוט

אף חברת ביטוח לא הסכימה נכון ללפני שנתיים שבדקתי ביסודיות בארץ ובחו"ל לבטח בעיות הריון ולידה לאישה שכבר בהריון ( כמו במצב הנוכחי אצלכם) חברות הביטוח יבטחו אישה הרה על כל בעיה שאינה קשורה להריון או ללידה ( ובמיוחד לידה מוקדמת ) מאוד לא מומלץ להגיע לקנדה בהריון בחודש מתקדם. אם רוצים ללדת בקנדה מומלץ להיות פה לפחות ארבעה חודשים לפני הלידה ככה שהביטוח הפרובנציאלי יתפוס כחודש ויותר לפני מועד הלידה המשוער. כל ניסיון אחר הוא סיכון כלכלי גדול מאוד לדעתי. נקודת האור היחידה בכל הסיפור שהילד שנולד בקנדה מקבל מיידית ביטוח בריאות קנדי מלא מאחר והוא אזרח קנדי. (בניגוד לארה"ב ששם הילד אומנם אזרח אמריקאי אבל זה לא אומר שהוא מקבל ביטוח בריאות מספק)

predoc

New member
מה שכתבו מעליי נכון - ובכל זאת בפרוט..

קודם כל ברוך הבא לוונקובר... היינו במצב שלכם נכון ללפני שנתיים ולכן הדברים הם מניסיון. צריך להבין שאת הויזה עצמה אתה מקבל במרבית המיקרים בכניסה לקנדה. מהשגרירות מקבלים רק מסמך שמאשר שבקשתך לקבלת ויזה אושרה ומי כלול בבקשה כנלווים. מומלץ שלכל אחד שנכנס בניפרד יהיה עותק מהמסך למרות שכל הנתונים נמצאים להם על המחשב ואפשר לא להביא אותו בכלל. בכניסה שלך לקנדה ( הפעם הראשונה שתגע באדמת קנדה אם זה בטורונטו או בטיסה שמגיע ישר לוונקובר ) תעבור דרך CIC ושם תוענק לך הויזה בדרכון. מאחר ואתם מגיעים בניפרד ( כמונו) מוממלץ מאוד לסגור את הקצוות עוד קודם ליציאה שלך . דרכון הוצאנו לבן שלי שהיה בן שלושה ימים ( יום השחרור מבית החולים ) בדרך מבית החולים הביתה. הדרכון הוצא על המקום בתוך כ 15 דקות במשרד הפנים כולל מילוי הטפסים וללא המתנה בתור מאחר והיינו עם ילד בן יומו. ( כן כן מילה טובה על שרות נפלא שקיבלנו בסניף כבר סבא) יומיים לאחר מכן ( בגיל 5 ימים ) הוא ביקר בשגרירות האמריקאית לקבלת ויזה לארה"ב. מומלץ שתהייה לכולכם כזאת. פה לקבל ויזה לארה"ב קצת יותר מסובך במיוחד בהתחלה. במקרה שלנו הגשנו את הבקשה הראשונית עם עוד ילד ללא שם והיא אושרה עקרונית ( היו חסרים מספר מסמכים ) במעמד הגשת המסמכים הסופיים הוגשו גם פרטי העידכון. לדעתי זה מה שאתם צריכים לעשות כדי להיות סגורים עם מסמך שמאשר ויזה לכל הנלווים. אישתך/ בת הזוג תוכל לקבל באותו מעמד בכניסה לקנדה גם ויזת עבודה פתוחה ( יכול לעבוד בכל מקום בכל דבר כמעט ) בתמורה ל 150$ בכל מקרה להביא העתקים מכל המסמכים שהגשתם לשגרירות על כל צרה שלא תבוא. אם לא יוצא להוסיף את הילד - המלצה שלי - לקנות כרטיסים לה ולילד בלופטאנזה ( או חברה אחרת שנוחתת ישירות בוונקובר) שמבקרה הצורך יוכלו לאתר אותך ותוכל להגיע לשדה ( נדיר אבל לך דע) ולא שאם יש בעיה בטורנטו היא תתקע שם בבירוקרטיה. ועוד טיפ גדול מאוד ..אם אתם מגיעים ל UBC לרשום את הילד ( כן כן זה שעוד לא נולד ) כבר עכשיו לגן הילדים !!! אנחנו רשמנו את שלנו בגיל 3 חודשים ( בבטן שרק גילינו שאישתי בהריון ) והוא הצליח להכנס לגן רק בגיל שנה !!! היום התור ארוך יותר. אם אתה באמת מגיע ל UBC וצריך עזרה נוספת צור קשר במסרים .

למעלה