הועתק מתוך השירשור על הפיגוע

Shakty

New member
הועתק מתוך השירשור על הפיגוע

ולחשוב שהבוקר קמתי במחשבה להעלות כאן שרשור, על דבר שחשבתי עליו עוד בסוף השבוע, ודיברתי עם עמיר (Shakty) עליו: איך ה-Live 8 - ועכשיו ההחלטה לערוך את המשחקים האולימפיים של 2012 בלונדון - ממצבים את העיר, שוב, כמרכז תרבותי חשוב. לא שהעיר ירדה מגדולתה במהלך השנים, אבל לפחות ה-Live 8, כך נדמה לי, חיזק את מקומה של העיר - ומקומו של הרוק הבריטי בכלל - במרכז השיח המוסיקלי. הבמות האחרות - כולל זו של פילדלפיה - לא היו בכלל בנות-תחרות לבמה הלונדונית. שם גם היה הכי הרבה קהל. אולי זה נדמה לי, ואולי זה טרנד אמיתי. מה דעתכם? וכמו כן, בתור קונטרה לאירועי היום: אלו מכם שמכירים את העיר ואוהבים אותה - אלו זכרונות טובים (כולל מוסיקליים) יש לכם ממנה? עבורי, לונדון היא אחת הערים הכי אהובות עלי בחו"ל, אולי הכי אהובה. לא יצא לי להיות בהופעות שם (רק בחנויות מוסיקה), אבל תמיד כשאני שם יש לי הרגשה שאני במרכז העשייה: זו עיר תוססת, חיה ובועטת.

Shakty

New member
התגובה שלי

לונדון הייתה לאורך המון שנים מרכז התרבות המערבי(למרות מה שהאמריקאים חושבים) בהתחלה זה אמנם היה בצורה שלל חיקוי (המוסיקה השחורה בארה"ב היוותה את הבסיס לרוק הבריטי) אבל גם בשנות השמונים שהיו רעות לרוק הבריטים שלטו ביו ווייב ואלטרנטיבי - עד היום פסטיבל המוסיקה האלטרנטיבי הכי גדול בעולם הוא ליד לןנדון - אני מדבר על רדינג כמובן. לונדון זו העיר הכי חייה באירופה לדעתי ויש לי המון זכרונות מוסיקלים ממנה. יצא להיות בה כחודש בתחילת שנות ה90 ומאז אני מתגעגע. ראיתי את מדונה בוומבלי - מבחינת הופעה - ההופעה הכי גדולה שהייתי בה פשוט מעורר פליאה. הייתי בפסטיבל רידינג של אותה שנה ועוד כמה הופעות ג'אז ברוני סקוט (מועדון ג'אז מפורסם בלונדון) אבל מה שחקוק בזכרוני הכי טוב זה הצעדים הראשונים שלי לתוך HMV (אפילו לפני שפתחו את הVIRGIN MEGASTORE) באותה תקופה חנות הדיסקים הכי גדולה הייתה בערך כמו מחלקת המוסיקה הארזביג'אנית שלהם. התהלכתי בחנות בחרדת קודש - 5 קומות ? 5 קומות ורק מוסיקה ? פאקינג איי... ויש אפילו כמה מוכרים שכל אחד מתמחה במוסיקה שלו ? מה קורה פה... המקום האהוב עלי ביותר בלונדון זה איזור פורטובלו רואד - עדיין מלא היפים שם ואחלה שוק פשפשים.

שכחת רק לציין שאלו דברים

שנכתבו על ידי.

Shakty

New member
SORRY ציף

בתגובה שלי כתבתי שזו תגובה שלי - חשבתי שזה היה ברור שאת התחלת את השירשור... קבלי צרור
ו

Shakty

New member
ההודעה הראשונה של ציף השנייה שלי

שוב SORRY על הבילבול

לונדון כן מחכה לי

גם אני מאוהבי העיר הזאת, למרות שמזג האוויר החורפי רוב ימי השנה הוא חסרונה הגדול אבל עדיין איך אפשר שלא להתפעל מהתרבות הכל כך מגוונת ססגונית ומפותחת, וההיסטוריה המפוארת של האי בכלל והעיר בפרט. אני מסכים עם ציף ועמיר שלונדון היא מוקד התרבות המערבית ללא ספק על אף מתחריה הטובות, שכינותיה האירופיות והאחרות שמעבר לאוקיאנוס. ממליץ על האנדרגראונד, ואצטדיון הכדורגל וומבלי שנמצא בתהליכי שיקום ואולפני אבי רואד המפורסמים (אני זוכר שאחת השאלות הראשונות שלי בפורום: מי זה אבי רואד? הוא ישראלי?! לא ידעתי כלום בזמנו. לדעתי השאלה צריכה להיכנס להכיל התהילה!). אני מתכוון לעבור לגור שמה יום אחד, לפתוח איזה פאב נחמד ואהיה ספונסר של הנבחרת הלאומית. עד אז נמשיך לקוות שהקהל בארץ שמגיע למשחק העונה בליגת העל יהיה שווה למספר הצופים בליגה הרביעית או החובבנים האנגלית. ל"ט לכולם.

למעלה