הופה ...פירוש

krambo1

New member
הופה ...פירוש

היישבחור רואה בחורה שהוא מכיר טוב ו הוא מחייך ואומר לחבר שלו הופה...מה הייתם מסיקים מזה? כלום?תודה

שהוא שמח לראות אותה

A לוןA

New member
במקרה הרע שהוא שוביניסט

במקרה הטוב שהוא פשוט לא ממש יודע להתבטא

במקרה הרע - הוא רוצח סדתי שחשף את הכוונות שלו

מה הקשר שוביניסט, בבקשה?

A לוןA

New member
מאחר ואני מניח

שבמילה "הופה" הוא לא התכוון "אני לא מאמין איזו בחורה אינטליגנטית וחדת מחשבה עוברת פה עכשיו" אלא זו הייתה הערה המשולה לשריקה, או שוות ערך ל"יא אללה איזה כוסית" (רק בצורה יותר מעודנת, נניח)- מכאן השוביניזם. בוא נגיד שאולי זה לא שוביניזם אגרסיבי, אבל בהחלט שוביניזם.
מצד שני, לקולא, יתכן והוא פשוט רצה להחמיא לה ודלות הביטוי שלו מצאה את ביטוייה בהערה הזו (וזה כתבתי כבר קודם)
&nbsp
גם התגובה שלך ממקודם- הפירוש הוא שהיא הגיעה עם מחשוף- היא בדיוק אותה התגובה השוביניסטית. הבחורה הגיעה עם מחשוף- וזו כנראה סיבה מספיק טובה להטריד אותה בקריאות "הופה" וחברותיה- השריקה, והערות "יא אללה מה הייתי עושה לך".
&nbsp
יש?

אין

אז אתה מניח. מניח מה? שהוא שוביניסט? אני מוצא בזה טעם לפגם. ניחא.

היא הזכירה שהם חברים, לכן מובן ונהיר לכל (חוץ מלך) שאפשר וטוב להעיר הערות על הופעה חיצונית, כן, גם בקריאות "הופה", בפרט בין חברים.

"חברותיה - השריקה, והערות..."? מה, בכוח להוציא עַז ממתוק? תמשיך בבקשה את הרשימה, אני אעזור:
הטרדה מינית, אונס, רצח מדרגה שניה, פוגרום.

ואיך מחמיאים למישהי בלי להיות שוביניסט? אי אפשר לאמור 'הופה'? מה לגבי 'הלבוש ממש הולם אותך'? לשיטתך - גם זה אמור להיות שוביניסטי מאותן סיבות בדיוק.
מה, צריך להחמיא רק על אופי ותכונות פנימיות?

הקיצור, תפסיק לקרוא 'שולפת ציפורניים', אני יכול להמליץ לך על כמה כתבים של אפלטון ואריסט.

krambo1

New member
תודה למגיבים..כן שאלה מצחיקה אבל

רציתי לדעת שזה מחמאה כי הוא בחיים לא יגיד לי ישירות מה הוא חושב. וזה עושה טוב לקבל מחמאות במיוחד ממנו שכל הזמן מציק לי. הוא ידיד מאוד טוב.
אני האמת לא לבשתי ממש מחשוף אבל גם לא חולצה של נזירה. לא חושבת שהידיד שלי שוביניסט... הוא הרבה דברים אבל לא זה.

A לוןA

New member
אתה טועה

אני מניח שההערה הזו לא מתייחסת לחוכמתה, עוצמתה הנשית, האינטלגנציה שלה או כושר הביטוי שלה- אלא לגופה. וזו בדיוק גם היתה ההנחה שלך. שהיא הגיעה עם מחשוף והוא העיר לה על שדיה. עכשיו הויכוח ביננו- האם להעיר לאישה הערות בסגנון "הופה" על גופה במרחב ציבורי זו מחמאה לגיטימית כמו "החולצה הזו נהדרת". לטעמי הראשון בהמי ושוביניסטי והשני עדין ומתחשב. אתה יכול להישאר בדעתך- ואני אשאר בדעתי.

מעמקים39

New member
לצערי נשים היום נוטות לבלבל בין מחמאה לעלבון

ציבור הגברים מכנה נשים בשם של איבר מין והנשים במקום להביע סלידה ולא לקבל זאת כמחמאה, מצטרפות אף הן ומכנות כך גם את עצמן וגם נשים אחרות. הרי ברור ש ״הופה״ היא הערה סקסיסטית ומביכה אך לצערי נשים הזקוקות למעט חיזוקים בכל הנוגע לביטחונן העצמי, מסתפקות בהערות מהסוג הזה ואף משכנעות את עצמן שמדובר במחמאה. עדיף היה לחנך את ציבור המחמיאים ולהסב את תשומת ליבם להשלכות השליליות הנובעות מ״מחמאתם״ וללמדם להשתמש במילים מכבדות ולא מיניות.

איך זה ברור? מה ברור?

<על הופה>
מה העניין ב'הופה'? לאמא או לחבר טוב אני יכול להגיד "הופה"? ומה הבעיה? שדה סמנטי? ומה היא הערה סקסיסטית? (אני מכיר את המושג אבל לא מצליח להגדיר אותו)
טוב נו, אז איך -כן- אפשר (מותר?) להחמיא?
&nbsp
&nbsp
והזכרת, "ציבור הגברים מכנה נשים בשם של איבר מין", יעני - 'כוסית'?
ומה הקשר? מישהו הזכיר 'כוסית'? ואגב, דין 'הופה' כדין 'כוסית'? 'הופה' זה מיני?
&nbsp
&nbsp

בחורה שהוא מכיר טוב, אה?

אז זה בטח "הופה... תראה מי באה. העיקר היא הודיעה בעבודה שהיא חולה!"

למעלה