הופיעה אצלי צפרדע

Suikun

New member
הופיעה אצלי צפרדע

אהלן, אני לא בטוח שצפרדע זה בכלל זוחל, אבל לא מצאתי מקום מתאים יותר :) יש לי אקווריום, וכנראה עם אחד הצמחים שהכנסתי לפני כחודש וחצי הגיעה ביצה של צפרדע מצאתי אותה לפני יומיים עדיין עם זנב, אתמול הוא נעלם (ודרך האינטרנט למדתי שכנראה והיא עיכלה אותו.) סביר שהצפרדע היא ישראלית, מאחר ובדקתי מול החנות- הצמחים אינם מיובאים, אלא מגידול בארץ לכן , ע"פ וויקיפדיה, היא יכולה להיות אחת מארבעת הזנים שקיימים בארץ אבל כרגע היא עוד פצפונת ואי אפשר לזהות , אבל כרגע אני חותר לכיוון צפרדע הנחלים (Rana ridibunda) אשמח לטיפים מאלו בעלי הנסיון בנושא, כרגע היא עדיין באקווריום, אבל לא ראיתי אותה אוכלת (ניסיתי להאכיל אותה בתולעי דם- לשווא) אין לי מושג איך לגדל אותה (ואם היא תזדקק לאקווריום גדול משלה כנראה שזה יהי ה גם בלתי אפשרי) אם מישהו מגדל צפרדעים אשמח לשקול למסור אותה... אבל בינתיים מה שחשוב שתשרוד ותגדל- כי היא פצקית ונראית שברירית לאללה, ולא אוכלת... תודה מראש תמונות שלה - http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.folder&path=200707312015159315&user=limpingfish

החמודה היא ערך טבע מוגן

ואף כי נקלעה בטעות לאקווריום שלך אתה צריך לשחררה לטבע! השאלה היא רק לאן ומתי תשובות לשאלות הללו תוכל לקבל אולי כאן בפורום ואם לא אז בפורום שמירת טבע

Suikun

New member
מעולם לא טענתי אחרת

אבל מעבר לתהייה "האם אנו טועים והצפרדע למעשה הגיעה מיבוא מחו"ל וכעת אני מכניס לטבע בע"ח זר", גם לא נראה לי שבגודל הזה היא תשרוד היכן שאשחרר אותה (והיכן?) אשאל גם בשמירת טבע, תודה.

galvin

New member
דיוקים

א. צפרדעים אינן שייכות למחלקת הזוחלים כי אם למחלקת הדו חיים. ב. מקובל להשתמש במונח מין. כלומר, ארבעה מינים בארץ. ג. אין ארבעה מינים של צפרדעים בארץ, כי אם אחד בלבד - צפרדע נחלים. השאר (קרפדה ירוקה, אילנית מצויה, חפרית עין החתול) אינן צפרדעים .. אלא שייכות לסדרת חסרי הזנב.
יש כאלו שזה חשוב להם. -- מוזר שהדגים לא אכלו לך אותה כביצה, או כראשן. יש לך דגים בכלל באקווריום? ..

Suikun

New member
תודה על ההסברים

יש דגים רבים באקווריום ומאד מוזר לי שלא אכלו אותה - למרות שבמהלך השיטוטים באינטרנט הבנתי שהראשנים מוקפים ברעל או שאולי פשוט לא טעימים לדגים - והדגים שלי בררנים :) אין שום דרך אחרת שהיא יכלה להגיע לאקווריום, היא פצפונית ולפני יומיים הייתה עוד עם זנב.

naja

New member
סביר שזו צפרדע נחלים.

אמנם היא דומה לאילנית, אבל בתקופה הזו יש בעיקר ראשנים של צפרדעי נחלים. תבודד אותה בכלי קטן עם מים שהוצאת מהאקוריום(לא מי ברז טריים), ותוסיף למים עלה או שניים מצימחי המים שקנית(רצוי עלים שמתחילים להרקיב). בנוסף, אם יש לך אפשרות להכין בכלי גם משטח יבש עליו היא תעמוד זה מצויין. יכול להיות שברגע שהיא תסיים את הגילגול ותהפוך לבוגרת, היא תאבד עניין במזון שנרקב בתוך המים ותתחיל לגלות עניין בחרקים קטנים שתגיש לה על המשטח היבש. קרוב לודאי שבתקופה הקרובה היא תקבל דוגמאות צבע שונות על הגוף, ואז יהיה ניתן להגדיר אותה ולהחליט היכן לשחרר(אם בכלל).

Suikun

New member
תודה רבה,

יש חשיבות ללהעביר אותה לבינתיים לכלי אחר? אין לי בעיה, אבל אין לי כלי שהוא גדול ומרווח כמו האקווריום (מה גם שבאקווריום יש חימום)

naja

New member
יש חשיבות.

הדגים עשויים לטרוף אותה. כמו כן, רצוי לספק לה משטח יבש עליו היא יכולה לעמוד, ושעליו ניתן לפזר לה חרקים. אם אתה משאיר אותה באקוריום הגדול, כדאי להוסיף איזו חתיכת קלקר שתצוף ע"פ המים. חימום לא בהכרח מועיל לצפרדע.

Suikun

New member
.תודה שוב,

כאמור, יש לה המון צמחי מים עליהם היא יושבת. הדגים גם קטנים ולא טורפים, אין סיבה שיאכלו אותה. אעדכן בהמשך..!

למעלה